Έγγραφο: Δεν θα γίνουν οι "κρίσεις" Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης εντός του τρέχοντος εξαμήνου

Το 4ο τρίμηνο του 2024 θα γίνει η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

13/04/2024

Ενημερώθηκε: 13/04/2024, 10:24

Άκουσε το άρθρο

Οι διαδικασίες επιλογής περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης δεν θα πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος εξαμήνου, λόγω τροποποίησης της σειράς με την οποία προκηρύσσονται οι θέσεις για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης (άρθρο 162 του Ν.5094/2024).

Αυτό αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τροποποίηση της απόφασης μαγνητοφωνήσεων των Συνεντεύξεων των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης.

Η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα γίνει το 4ο τρίμηνο του 2024

Υπενθυμίζεται ότι το χρονοδιάγραμμα επιλογής εποπτών Σ.Ε., προϊσταμένων Ε. Θ., ΠΔΕ, Συντονιστών Εξωτερικού και ΚΕΠΕΑ,  προβλέπεται και  στο Σχέδιο 120 σελίδων του υπουργείου Παιδείας  για το έτος 2024

Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, το σχέδιο προβλέπει:

  • Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης (13)(4ο τρίμηνο), 
  • Περιφερειακοί Επόπτες Ποιότητας (2ο τρίμηνο), 
  • Επόπτες Ποιότητας (2ο τρίμηνο), 
  • Προϊστάμενοι ΚΕΔΑΣΥ(4ο τρίμηνο), 
  • Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων (2ο τρίμηνο)
     

Σχόλια (23)

Όμηρος
|

Όλοι είμαστε όμηροι της ανεπάρκειας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που είναι ανίκανη να διοργανώσει μια απλή διαδικασία κρίσεων στελεχών και πάει από παράταση σε παράταση τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικό και πρσβλητικό για κάθε πολίτη.

λεφτα πεταμένα για επίφαση διαφάνειας και αξιοκρατίας
|

παράδειγμα με κρίσεις δπε-δδε (μια περίπτωση ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ εντελώς ) : όντας κάποιος προσωρινός (με τη γνωστή ηθική διαδικασία του 2020) ας πούμε ότι πήρε μόρια που δεν θα είχε και θα ήταν ΑΚΟΜΑ πιο κάτω στη λίστα του καλυτερότερου, όμως η μικρή διαφορά ήταν αμελητέα και παρά τα μαγνητόφωνα (αν η διαφορά είναι μικρή ποιον να κατηγορήσεις κι αν τα ακούσεις ; ) τελικά στη συνέντευξη με λίγο μπουστάρισμα ξεπερασε ελάχιστα όσους δεν θέλαμε και τσουπ πήρε πάλι κάποια θέση και παίρνει και άλλα μόρια και να δούμε αν το ίδιο θα βολέψει στην επόμενη πρόσκληση. αλλά αυτά δεν γίνονται ...........................................

@ νέα κανονικότητα
|

όπως τα λες και χειρότερα. μάλιστα με τη λήξη της θητείας τον τρίτο χρόνο της επιλογής , πολλές θέσεις έχουν διαφορετική έναρξη , ανάλογα και μοριοδότηση 3,5 με 3 χρόνια ! δηλαδή άλλη μία αστοχία, αντί να υπάρχει ενιαία για όλες τις θέσεις θητεία. σε διευθυντές σδε και διεκ μάλιστα κάνουν στη γγ διά βίου το απίθανο : διευθυντές στην ίδια δομή με άλλες θητείες ! (σα να λέμε τα δσμ αργολίδας και αττικής με άλλες θητείες - άλλων μετά την επιλογή να ξεκινά άμεσα, άλλων καλοκαίρι και άλλων σεπτέμβριο , γιατί έτσι ! ), μιλάμε για τρέλα , βάλε τις παρατάσεις , τους προσωρινούς , τους ημέτερους , τους αναπληρωτές, τις τετραετίες , τους αποκλεισμούς ... παράνοια . περιμένω να δω , αν ζούμε : οι ΠΔΕ (ίσως κάποιοι αρεστοί δεν έχουν πάρει όλα τα πεδία ακόμα) θα επιλεγούν λεει τέλος του έτους, ας πούμε δεκέμβριο : την πρόσκληση εννοούν θα βγάλουν τότε ή θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή , όπως λέει η διατύπωση; μάλιστα ! και ; θα φύγουν από άλλες θέσεις ΑΜΕΣΑ εν μέσω σχολικού έτους; θα αναφέρει η απόφαση ότι θα αναλάβουν 1/7 ή 1/9 ;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
|

Ότι τους βολεύει κάνουν

ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
|

Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι το 2019:όταν πλησιάζει να ολοκληρωθεί η θητεία ενός στελέχους γίνονται οι σχετικές διαδικασίες και επιλέγεται το νέο στέλεχος.Τώρα για να γίνουν νέες κρίσεις θα προηγηθούν παρατάσεις επί παρατάσεων που θα διπλασιάσουν τη θητεία.Την τελευταία πενταετία καμιά κρίση στελεχών δεν έγινε στην ώρα της.

Θρασύβουλος
|

Αυτό είναι το ´δημοκρατικό´ προσωπείο της γαλάζιας αξιοκρατίας;

ΕΥΔΟΚΙΑ
|

...Επίσης, με τους ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎΣ υπαλλήλους στα γραφεία Συντονιστων Εκπαίδευσης Εξωτερικού; Πότε θα βγει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος; Τελευταία φορά ήταν το 2018.

σε όλο το δημόσιο
|

τα ίδια. Στους ΟΤΑ υπάρχουν χιλιάδες αναπληρωτές προϊστάμενοι που δεν κρίθηκαν αξιολογικά ποτέ και έγιναν αναπληρωτές επειδή κάποιος συνταξιοδοτήθηκε με απόφαση διοικητική και κρίσεις δεν γίνονται....και απόφοιτοι Λυκείου και ΙΕΚ και ΔΕ είναι προϊστάμενοι ενώ υπάρχουν πιά ΤΕ και ΠΕ στο τμήμα....γιατί πολύ απλά έχουν πάρα πολλά χρόνια να γίνουν κρίσεις...και μετά θέλουμε να είναι αποδοτικό.

11
|

ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΣΟΣ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ: 1) ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΕΠΟΠΤΕΣ 2) ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ?????

Ελένη
|

Επιστρέψαμε στην....κανονικότητα

Σε ποιο θέμα είναι ικανό το υπουργείο;
|

άρχισα να αναρωτιέμαι

ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
|

Αφού δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν κρίσεις στελεχών, ας ανακηρύξουν ισόβια τα νυν στελέχη για να ησυχάσουμε επιτέλους.Όταν κάποιος είναι στη θέση του από το 2011 είναι σαν να είναι ισόβιος αφού θα χάσει τη θέση του μόνο αν πάρει σύνταξη.

Μετά τη συνταξιοδότηση...
|

Μήπως ήρθε η στιγμή ....αυτού που ξέρουμε...ότι μόνο όταν κάποιος συνταξιοδοτείται η απομακρύνεται για οποιονδήποτε λόγο πχ ασθένεια, φευ, τότε και μόνο θα προκηρύσσεται η στελεχιακή θέση του;;;

Βαμβακάς Ιωάννης
|

Είναι το λιγότερο οξύμωρο, να αξιολογούν συναδέλφους προιστάμενοι ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. που οι ίδιοι δεν έχουν αξιολογηθεί για την θέση κι είναι αναπληρωτές προιστάμενοι για 3 χρόνια.... !!! Έλεος πια....

ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ 2
|

Όλοι σε νέα παράταση θα πάνε.Χάθηκε η φετεινή χρονιά και πρώτη του νέου υπουργού.Κρίμα,γιατί είχαμε πιστέψει ότι θα άλλαζαν τα πράγματα και θα γίνονταν σεβαστά τα χρονοδιαγράμματα.Κανένα υποψήφιο στέλεχος της εκπ/σης από το 2019 και μετά δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό.Κάθε παράταση είναι ομολογία αποτυχίας και έλλειψη ικανότητας και επάρκειας.Δυστυχώς,έχει δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια μια πρωτόγνωρη κουλτούρα παράτασης ,η οποία περιέργως δεν ενοχλεί κανέναν και γίνεται αποδεκτή.Θα ήταν πολύ εύκολο όλα τα στελέχη να αναλάμβαναν την πρώτη Αυγούστου.Οι επόπτες ποιότητας μιας εβδομάδας υπόθεση είναι αφού υπαρχει ήδη η βαθμολογία τους.Οι περιφερειακοί δ/ντές εκπ/σης είναι μόνο 13.Οι προιστάμενοι κέντρων περιβαλλοντικής εκπ/σης είναι στη θέση από το 2011 και δεν υπάρχει πρόβλεψη νέας επιλογής,άρα σε νέα παράταση και το 2025 τουλάχιστον.Τα χρονοδιαγράμματα δεν ισχύουν και αντικαταστάθηκαν από τη θέληση των δυο τελευταίων υπουργών.

ΝΙΚΟΣ
|

Τα ζώα μου τα αργά.... Κεραμέως Νο 2 ο λαλίστατος και <<ψηφιακότατος>> Υπουργός μας!

παρατάσεωςςςςςςςςςςςς συνέχεια
|

κάντους όλους αορίστου χρόνου με τροπολογία να γουστάρουμε !

@11
|

αφού στο γράφει ρε , ξεκινάνε δεν το βλέπεις;

Τάκης
|

Δώστε παράταση, τα ζητήματα είναι κρίσιμα, χρειαζόμαστε την εμπειρία , πρέπει να είμαστε εκεί συγκεντρωμένοι.

Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο
|

Αχαχαχα σιγά το νέο βρε παιδιά! Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν....

11
|

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ?????????????????
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ???
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ????????????????????????????????????????????

αχαχαχαχα, σώπα καλέεεεεεεεεεε
|

ήταν έτοιμοι από τη θητεία του αλέξ σκέψου ! κεπεα, εξωτερικά , εκπ θεμάτων περιμένουν , ηρεμαααααααααααααααααα, χαλλλλλλλαρρρρρρρρρρρραααααααααααα

Nikoletta
|

Με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού τι θα γίνει? Θα συνταξιοδοτηθούν απο αυτή τη θέση? πάνε για 10ετια!!!!! Έλεος!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ