Τα δέκα επαγγέλματα με τον υψηλότερο αριθμό προσλήψεων μέσα στον Φεβρουάριο

13/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Στον παρακάτω πίνακα, από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καταγράφονται τα δέκα επαγγέλματα, ανά Στατιστική Ταξινόμηση Επαγγελμάτων (ΣΤΕΠ), με τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων, για το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2024.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

@Polar_Fish
|

αν νομίζετε ότι το κόστος εκπαίδευσης ενός γιατρού "επιστρέφει" στο κράτος επειδή οι γιατροί ασκούν "κλινικό έργο", πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον σε Ιατρική Σχολή. Ποιοί ασκούν κλινικό έργο; Οι καθηγητές που τους πληρώνουμε ήδη; Ή οι νέοι ειδικευόμενοι που μόλις αποκτήσουν την ειδικότητα (επιπλέον εκπαίδευση) δεν έχουν καμία υποχρέωση και μπορούν να φύγουν; Εξάγουμε γιατρούς και το κάναμε κατά κόρον όταν κορυφώθηκε η κρίση. Το ισοζύγιο είναι αρνητικό για το φορολογούμενο. Δε χρειάζεται τόσους γιατρούς η χώρα, ειδικά τη στιγμή που όλα τα δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν με 1 βάρδια αντί για 3 όπως σε όλο τον κόσμο και δεν μπορούμε να τους απορροφήσουμε.

Polar_Fish
|

@Ελληνική πραγματικότητα
Tα στοιχεια ειναι απο το Εργανη. Σου λένε τι προσλήψεις γινονται. Δε σου λένε πόσους χρειάζονται. Μπορει ενας τομέας να χρειάζεται πληροφορικάριους αλλα να μη βρισκει και αρα δε γινονται προσλήψεις.

Σχετικά με τις ιατρικές σχολές υπάρχει ενας μυθος. Ολοι οι γιατροι στις Ιατρικές Σχολές παράλληλα ασκουν κλινικο έργο στα πλαισια του ΕΣΥ. Αρα τυπικά το κοστος της εκπαιδευσης των φοιτητών επιστρεφει μεσω του κλινικου εργου. Επισης οι ειδικευομενοι γιατροι πληρώνονται για το κλινικο εργο που παράσχουν. Οι ιατρικες σχολές εχουν μεγαλο ερευνητικο εργο και χρηματοδοτήσεις. Το προβλημα με τους πληροφορικάριους ειναι οτι η δουλειά ειναι τεχνική αλλά η εκπαίδευση ειναι πολυ θεωρητική. Υπάρχει ενα gap.

Ζογκλέρ!
|

Επιτέλους και ένας σωστός επαγγελματικος προσανατολισμός για την χώρα μας όπως την μεταμόρφωσαν οι άριστοι! Πάμε δυνατά και για 50%!!

Polar_Fish
|

Το άρθρο περιγράφει την κινητικότητα του προσωπικου σε διαφορες ειδικοτητες. Δεν περιγράφει πως κατανέμεται το προσωπικο σε διαφορες ειδικότητες οπου η κινητικοτητα ειναι χαμηλη. Αρα δεν μπορεις να βγαλεις συμπέρασμα για την ελληνικη οικονομία, αλλά για το ποιες δουλειες ειναι επισφαλείς.

Ελληνική πραγματικότητα
|

Αυτά για να καταλάβουμε που βρίσκεται η Ελληνική οικονομία, τι παράγει και τι ζητάει.
Και μετά σου βγαίνει ο Υπουργός και λεει "μας λείπουν 160 χιλιάδες πληροφορικοί". Να τους κάνεις τι ρε μάστορα όταν δεν είναι καν στο τοπ-10; Ταυτόχρονα ο Έλληνας πληρώνει αδρά για να εκπαιδεύει χιλιάδες γιατρούς στις Ιατρικές των ΑΕΙ, οι οποίοι μόλις τελειώσουν και ειδικευτούν μεταναστεύουν σε άλλες χώρες. Και πόσα άλλα τέτοια...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ