Η Ζ. Μακρή κάλεσε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σε συνάντηση για την Εiδική Αγωγή

13/04/2024

Ενημερώθηκε: 14/04/2024, 11:55

Άκουσε το άρθρο

Πρόσκληση για συνάντηση  προς τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, προκειμένου να συζητήσουν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή.

Η υφυπουργός Παιδείας όρισε τη συνάντηση για αύριο Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, η οποία θα γίνει παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου  Γιάννη Κατσαρού .

Σχόλια (10)

Ουκ εν τω πολλω το ευ
|

Όχι άλλες παράλληλες στηρίξεις! Ποιο το όφελος; Κανένα. Τμήματα ένταξης ναι.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Λάθος! Παράλληλη στήριξη σε όλα τα παιδιά που τη χρειάζονται κι ας έχει διπλάσιους εκπαιδευτικούς γι΄ αυτόν τον σκοπό η κάθε σχολική μονάδα. Άλλωστε υπάρχει επιστημονική γνωμάτευση για την αναγκαιότητά της, τίποτα δεν είναι αυθαίρετο στο σχολείο. Το κυριότερο:
Με την παράλληλη στήριξη η συμπερίληψη γίνεται αληθινή, η Πολιτεία στηρίζει την κρίσιμη στιγμή και τον αδύναμο μαθητή και ταυτοχρόνως την οικογένειά του, δείχνοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο ότι ενδιαφέρεται αληθινά για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού. Επιπροσθέτως βοηθά τον δάσκαλο της γενικής αγωγής να διαθέσει περισσότερο χρόνο για άλλους αδύναμους μαθητές που δεν χρειάζονται παράλληλη στήριξη αλλά και για να βοήθησει τους καλούς μαθητές να γίνουν ακόμη καλύτεροι.
Εκείνο που πρέπει να αλλάξει νομοθετικά στο δημοτικό σχολείο είναι το πλαίσιο συνεργασίας δασκάλου γενικής αγωγής και δασκάλου παράλληλης. Είχα αρκετές φορές σημαντικές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις για τις διδακτικές παρεμβάσεις που επιχειρούνταν και ήσαν ασύμβατες με τη δική μου διδακτική μεθοδολογία. Τέτοιες αντιφάσεις έχουν αρνητική, καταστροφική επίδραση στην προσπάθεια του αδύναμου μαθητή να μάθει, καθιστούν από την αρχή ανέφικτο τον κοινό στόχο και η Πολιτεία που δεν γνωρίζει, νομίζει ότι όλα βαίνουν καλώς. Με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία του διευθυντή και του συμβούλου να παρέμβουν για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει άλλη λύση από μια νομοθετική ρύθμιση που θα στηρίζεται σε μια εισήγηση του ΙΕΠ.

No name
|

@Ελεν Να υπαρχει ένα όριο στην παράλληλη στήριξη γιατί έχει χαθεί το μέτρο. Μέχρι 3 να προσλαμβάνονται σε κάθε σχολείο και μόνο όπου είναι απαραίτητο. Οποιος γονιός δε συμφωνεί και θέλει παράλληλη με το παραμικρό υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

@ Έλεν
ζουζούνια; Τα ζουζουνάκια είναι εφήμερα και άκακα.
΄΄Βυζαντινούς'' τους έχει πει ο αυτοκράτορας του Υπουργείου μας.

"και δεν χτυπάει το τηλέφωνο, με πνίγει το παράπονο…
|

@Μάλιστα... @Χαρίλαος
Αν έχω ήδη αποφασίσει να σας κόψω το 50% του μισθού σας.... και σας καλέσω "σε συνάντηση" για να τα βρούμε και να συμφωνήσουμε.... φαντάζομαι ότι θα έρθετε τρέχοντας και θα μου φέρετε και σοκολατάκια ε?

Έλεν
|

Κάθε ειδικό σχολείο πρέπει να είναι στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ και ΕΒΠ ώστε να γίνεται ουσιαστική εκπαιδευτική παρέμβαση.Συμβαίνει όμως αυτό; Όχι! Πολλά σχολεία είναι υποστελεχωμένα και η ειδική αγωγή είναι ο «φτωχός συγγενής» της εκπαίδευσης. Στη Σητεία π.χ εδώ στο Λασίθι , το ειδικό σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο κτήριο χωρίς αυλή (!) χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και δεν έχει καν σχολικό νοσηλευτή. Είναι όμως ευθύνη του υπουργείου παιδείας η διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση και η ασφάλειά τους.
Και βάλτε τις απαραίτητες ειδικότητες του παιδοψυχιάτρου και του αναπτυξιολόγου στα κεδασυ. Χρειάζονται . Μα δεν το βλέπετε;
Αυτό που σας νοιάζει, υποψιάζομαι εγώ , είναι το πως θα κόψετε τις παράλληλες από τα παιδιά. Κάτι θα σκεφτούν τα ζουζούνια του ΥΠΑΙΘΑ, αλίμονο!

μάλιστα...
|

μα τι να βρουν ; διαρρέει καιρό ότι έχουν νομοσχέδιο, στο παρα πέντε τους καλούν όχι φυσικά για να ακούσουν , στη διαβούλευση τίποτα δεν ληφθεί υποψη - πολλά σχόλια συντεχνιακά και άστοχα αλλά κάτι σοβαρό θα υπάρχει , δεν μπορεί - και στο τέλος θα ψηφίσουν ό,τι θέλουν. κοροϊδία τρελή δηλαδή. και θα πετάνε διάφοροι χαχόλοι ότι δεν υπάρχει καμία αντιπρόταση ! μα η ψευτοδιαβούλευση σε ΟΛΑ έχει επισημάνει μερικά ζητήματα και τίποτα δεν αξιοποιούν οι ΑΣΧΕΤΟΙ

Γεωργία
|

Διάλογος για τα μάτια του κόσμου. Τις αποφάσεις τους τις έχουν πάρει.

Μάλιστα...
|

@Χαρίλαος, μα ΔΕΝ "πρέπει" να τα βρουν....

Χαρίλαος
|

Nομίζω ότι ΔΕ θα συμφωνήσουν πάλι ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ. Πάλι θα βρουν διάφορα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ