Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Κολλεγίων Βρετανικών Πανεπιστημίων

Το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων προέκυψε με την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit)

17/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της  Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα  για τα επαγγελματικά δικαιώματα  κατόχων τίτλων σπουδών Κολλεγίων  Βρετανικών Πανεπιστημίων , το οποίο ορίζει τα εξής:

"Ειδικά για τους κατόχους τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης που επιτρέπουν την πρόσβαση σε επάγγελμα του Κεφαλαίου ΙΙΙ του Τίτλου ΙΙΙ και απονέμονται από ιδρύματα τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν φοίτησης σε προγράμματα σπουδών που έχουν εγκριθεί και έχουν εγγραφεί σε αυτά σπουδαστές έως τις 31.12.2020, η άσκηση της σχετικής επαγγελματικής δραστηριότητας επιτρέπεται, κατόπιν πράξης αναγνώρισης του τίτλου σπουδών από το ΑΤΕΕΝ, με εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 2 -του  π.δ. 38/2010 (Α’ 78)".

Το πρόβλημα  των επαγγελματικών δικαιωμάτων   προέκυψε με την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit).

Το συγκεκριμένο Προεδρικό είχε κατατεθεί   στις 12/4/2023, από 19 συναρμόδιους υπουργούς, προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά λόγω των εθνικών εκλογών και υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν κατέστη δυνατή η επεξεργασία του.

Ετσι το Προεδρικό Διάταγμα επανακατατέθηκε  στο ΣτΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (12)

Ενώ
|

Ενώ οι απόφοιτοι του ΠΑΔΑ 5ετων σπουδών έχουν;
Ελλάς το μεγαλείο σου.

Αθανάσιος Ιωάννου
|

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα δεν δέχεται σπουδαστές από ξένες χώρες ενώ τα δικά της παιδιά ξενιτεύονται και επαναπατρίζονται !!

Παν Κωστόπουλος!!
|

41%

Εμμανουήλ Κωτσοπουλος
|

Απόφοιτοι Τ Ε.Ι
Επαγγελματικά δικαιώματα δεν έχουν οι ηλεκτρονικοί,πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουμε.
Οι μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι,δομικοί,έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.
Οι αρμόδιοι κάθε κυβέρνησης που είναι ίδιοι ,αν δεν μπορούν, πρέπει να ελέγξουν τα επαγγελματικά δικαιώματα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει,το γρηγορότερο δυνατόν, διότι τα ηλεκτρονικά είναι η εποχή του μέλλοντος και έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια με αποτέλεσμα λόγω, καθυστέρησης οι νεώτεροι που έχουν δυνατότητα φεύγουν στο εξωτερικό λόγω ότι δεν έχουν εκδοθεί για αυτούς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Κατερινα
|

Με αυτούς που γράφτηκαν μετά το 2020 σε κάποιο κολλέγιο τι θα γίνει ; Θα πάρουν άδεια ;

@Γιακουμής
|

Η σχετική ανακοίνωση θα βγει μέσα ή μετά το Πάσχα.

Απόφοιτοι Εργοθεραπείας
|

Αυτό το ΦΕΚ καλύπτει και τους υπόλοιπους κλάδους ή μόνο νοσηλευτική, μαιευτική κτλ;

Θλιβερό !
|

Γραμματείς και φαρισαίοι! Να μην τολμήσουν να ξανά αναφερθούν ποτέ στο brain gain! Εφόσον το κράτος απαξιώνει τα πτυχία τους, καλά κάνουν οι νέοι και φεύγουν στο εξωτερικό και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Γιακουμής
|

Με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων 5ετούς του ΠΑΔΑ το δούλεμα πάει σύννεφο.

Δημόσιος λειτουργός
|

Άμα θέλει η Κυβέρνηση να προασπίσει τη λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου... αμέσως βρίσκει λύσεις. Προχτές έγινε το Brexit, σήμερα έδωσαν τη λύση. Το ΠΑΔΑ όμως και τα άλλα 5ετη ακόμη περιμένουν... Βλέπεις εδώ δεν διακυβεύονται οι επενδύσεις...

Πολίτης
|

Για τα κολλέγια άμεσα ψήφισαν Π.Δ.....Για τα τμήματα μηχανικών των ελληνικών ΑΕΙ ΤΤ δεν γίνεται τίποτα εδώ και χρόνια!
Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις κοροϊδεύουν τα παιδιά!

με ποσο στοργη
|

ασχολουνται με την επαγγελματική αποκατασταση των αποοφιτων κολλεγίων 3 ετων σπουδών... με τα ΙΕΚ 3,5 ετων πιστοποιημενων σπουδες κάνουν επαφες με τοπικους φορεις για θεσεις λυκείου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ