Αναφορά σε υπουργική απόφαση: Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι Διευθυντές εκπαιδευτικοί των οποίων τα πιστοποιητικά που προσκομίζονται είναι πλαστά ή έχουν υποβάλει αναληθείς δηλώσεις

Ιωάννα Λυτρίβη: Η αναφορά στην υπουργική απόφαση για την επιλογή Διευθυντών ΣΔΕ είναι υποχρεωτική , βάσει του νόμου 4823/21 , άρθρο 31, παρ. 11 του υπουργείου Παιδείας

17/04/2024

Ενημερώθηκε: 18/04/2024, 22:04

Άκουσε το άρθρο

Στην απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για τα κριτήρια για την επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, βάζει την εξής  προϋπόθεση για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα:

"Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για την επιλογή, ούτε να τοποθετηθούν σε θέση Διευθυντή ή Υποδιευθυντή Σ.Δ.Ε. εκπαιδευτικοί :

α)...

β)...

γ)...

δ) των οποίων τα πιστοποιητικά των τυπικών προσόντων και αντικειμενικών αξιολογικών κριτηρίων που προσκομίζονται κατά τη διαδικασία επιλογής είναι πλαστά ή έχουν υποβάλει στη διαδικασία αυτή αναληθείς δηλώσεις.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί τα αυτονόητα διατυπώνονται και σε υπουργική απόφαση που ορίζονται τα κριτήρια επιλογής;

Όπως ενημέρωσε το esos η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη η παραπάνω αναφορά στην υπουργική απόφαση για την επιλογή Διευθυντών ΣΔΕ είναι υποχρεωτική , βάσει  του νόμου 4823/21 , άρθρο 31, παρ. 11  του υπουργείου Παιδείας και ότι δεν αποτελεί "έκπληξη".
 

Σχόλια (17)

Αλεξάνδρα
|

Καθηγητές όμως μπορούν να είναι! Οι πλαστογράφοι δηλ μόνο διευθυντές δεν μπορούν να γίνουν! Πού 'ναι η μπάλα; Οεο πού 'ναι η μπάλα; Πού 'ναι η μπααάλαααα...οεο πού 'ναι η μπάλα...

απάντηση λυτρίβη
|

μα αυτό λέμε ότι μπαρούφες γράφει ο νόμος που αναφέρει η πρόσκληση. άλλα αντί άλλων παρεισφρέουν σε νόμους της διά βίου, διαδικασίες, κριτήρια κλπ κλπ αποφάσεις ! πότε θα σοβαρευτούν ; ποτέ!

δηλαδή :
|

αν κάποιος θεωρεί συναφές το διδακτορικό του και δεν αποφασίσουν ότι είναι (έχει τύχει παλιότερα το ίδιο μεταπτυχιακό σε μία χρονιά να το βγάλουν συναφές , σε μια άλλη μη συναφές ! ) , αντί να αλλάξουν τη μοριοδοτηση που δήλωσε , θα τον διαγράψουν; και τι δουλειά θα κάνουν οι επιτροπές τους; έχουν πλάκα ! αυτοι που αλλοπρόσαλλα τα κανουν μαντάρα ΚΑΘΕ φορά σε κάθε επιλογή ! περυσι με τις αποσπάσεις εκπαιδευτών τα έκαναν όλα καλά; οεοεοεοεεοοοοοεεεεεεοεοεοεο;;;;;;; φαιδροί και άσχετοι όπως πάντα

@ εκπλήσσομαι
|

δεν υπάρχει λόγος, όλο κάτι τέτοια μαργαριτάρια βάζει στις προσκλήσεις η ΓΓ διά βίου. δηλαδή τι το λέει και δεν τους διαγραφει την αίτηση; σας λεει εμμεσως : δεν ασχολείται και δεν ξέρει τη δουλειά ( βασικά καμία δουλεια, χαμός σε όλες τις δομες , σδε, μαθητεία, πεπαλ, σανοιεκ) και τους παρακαλά να μην κάνουν αίτηση!
μην ασχολείστε ! αφού δεν την διαλύουν να αναλάβει ένας σοβαρός υπάλληλος...
εξάλλου οι ίδιοι θα γίνουν διευθυντές έτσι όπως τα έχουν φτιάξει. σανό με τον τόνο !

Maximos
|

Πραγματικά εκπλήσσομαι! Δηλαδή δεν είναι αυτονόητο??? Εδώ υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και νομοθετούν για το τι? Μην απορούμε γιατί η Ελλάδα κυβερνάται από ανάξιους διότι ως λαός είμαστε για το πανηγύρια!

Στελλα Φρατζεσκα Βαγενα
|

Με εκπλησσει η Υπουργικη Αποφαση.
Υποδηλοι, οτι υπαρχουν Εκπαιδευτικοι, με πλαστα πιστοποιητικα? Και θετουν υποψηφιοτητα για θεση ευθυνης? Εαν συμβαινει, τοτε ευκολως ερμηνευονται και αλλα στοιχεια ,που προβληματιζουν , οπως η απαιδευσια.Η απαιδευσια για τον Εκπαιδευτικο σηματοδοτει μερικη ανικανοτητα επαγγελματικη. Μη ανταποκρισιμοτητα. Η Αξιολογηση θα διακρινει με ευχερεια τους καταλληλους.

Αγγελική
|

Μπορεί απλά να συνεχίσουν να είναι εκπαιδευτικοί δηλαδή;;;😂😂😂😂

ΑΛΕΞΙΑ
|

Εγω ξέρω διευθύντρια σχολείου που έχει μεταπτυχιακά αλλά ως διευθύντρια μηδέν .έχει διαλυθεί το σχολείο .επικρατεί ένα χάος.τι μεταπτυχιακά. Και διδακτορικά .Η ουσία είναι. ο διευθυντής του κάθε σχολείου να είναι αυστηρός και μεθοδικός ειδικά σε θέματα που αφορούν την ψυχολογία των παιδιών .

Γιωργος
|

Είναι απλο γιατί έγινε ειδική μνεία
Πχ κάποιος παίρνει ένα μόριο που δε δικαιούται ,αλλά και χωρίς αυτό πάλι θα έπαιρνε τη θέση κλπ κλπ

@ΝΟΜΙΚΟΣ
|

Τα αυτονόητα του Υπαλληλικού Κώδικα κ.Νομικέ..
Άρθρο 8
Ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση
1. Δεν διορίζονται υπάλληλοι:
α) Οσοι καταδικάσθηκαν για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ` υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
β) Οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α`, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.
γ) Οσοι, λόγω καταδίκης, έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.
δ) Οσοι τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

- Και τώρα τι κάνουμε, δάσκαλε;
- Γροικάτε! Ο Πιέρ είναι φιλότιμος και φιλόδοξος. Κάποια στιγμή θα τον πείσει τον Πρωθυπουργό και θα γίνει η στροφή.
- Δηλαδή;
- Με ένα ηχηρό αντιπαράδειγμα - δυο λέξεις μόνο, ένα όνομα κι ένα επίθετο - θα του αποδείξει στην αρχή ότι υπάρχει μια ΄΄τρύπα΄΄ στον νόμο που πρέπει επειγόντως να κλείσει για να γίνει καλύτερος. Και μετά θα του πει ότι αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται και μια μικρή αριστερή στροφή προς το αυτονόητο πλέον, το θεμελιώδες, το ουσιώδες:
'' Τώρα, όλοι οι σύμβουλοι στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου δασκάλων και καθηγητών και περιοδική πανελλαδική αξιολόγηση του έργου κατά περιφέρειες.
Να χαρούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, να αλλάξει το κλίμα, να πάμε στο 46%, να αφήσουμε τους άλλους να ψάχνουν σημάδια στο νερό.
Την επόμενη τετραετία θα πάμε λίγες μοίρες ακόμη αριστερά στις επιλογές. ΑΣΕΠ και συνέντευξη.
- Σαν πολλές δεν είναι οι μοίρες;
- Ο Καζαντζάκης λέει ''Βάρα και μη φοβάσαι!''.
....
- Γλάκα, Κυριάκο, γλάκα! ''

- Ο Πιέρ της ΝΔ θα τα πει όλα αυτά;
- Ο Πιέρ όλων των Ελλήνων!

Φιλόλογος απών
|

@Πλατάρος Γιάννης | 17 Απρ 2024 22:35
Αυτή είναι απάντηση-πρόκληση σε φανταστικό σχολιαστή; Πρόκειται για καινούργιο τέχνασμα επίδειξης πνεύματος;

Ελπίδα
|

Εγώ θα πρότεινα ειδικά όταν ανιχνεύονται πλαστά δικαιολογητικά να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία πριν τον οριστικό αποκλεισμό μήπως ενδεχομένως στην 2η προσπάθεια δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η πλαστογραφία, γεγονός που θα αποδεικνύει για τον υποψήφιο αρετές όπως στοχοπροσήλωση και διαρκή αυτοβελτίωση.

Πλατάρος Γιάννης
|

@ φαιό τεμπεσίρι.
Γράψε την εκτενή σου άποψη με το ονοματεπώνυμο σου και σου έχω μια ωραία απάντηση.
Είσαι φανατικός οπαδός της αξιοκρατίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.
Απορώ πως είχες μια τόσο προωθημένη άποψη!
Μπράβο!
Θα σου κάνω ανάλυση τέλεια!

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Σαράντα χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε ένα αξιόπιστο σύστημα επιλογής στελεχών. Ό,τι και να προταθεί, γκρίνια και φαρμακερά σχόλια.
Μία είναι η λύση:
ΑΣΕΠ και όσοι περάσουν συνέντευξη.
Πτυχία και πιστοποιήσεις δεν θα μετρούν.

Πλατάρος Γιάννης
|

Υπάρχουν νομικές εμπλοκές του τύπου " Δεν μπορείτε να με κόψετε, το χαρτί υποβλήθηκε κατά λάθος, είναι άλλο αδίκημα, άλλο η υποψηφιότητα, είναι διακριτά, πρέπει να είμαι υποψήφιος, ας έχω ένα χαρτί πλαστό, πρέπει να βγει δικαστική απόφαση κτλ
Είπαν στο Υπουργείο να κόβονται με την μια με το που έρχεται η επιβεβαίωση από την Σχολή.
Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι μάλλον έχουμε πληθώρα περιπτώσεων....

ΝΟΜΙΚΟΣ
|

Σε λίγο θα βγει και διάταξη, η οποία θα ορίζει ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα! Τα αυτονόοητα... κύριοι του ΥΠΑΙΘ... Έλεος πια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ