Το ΤΕΕ υπέρ των επαγγελματικών δικαιωμάτων Τμημάτων Μηχανικών στο ΕΛΜΕΠΑ

18/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Έπειτα από την ίδρυση τριών Τμημάτων Μηχανικών στο ΕΛΜΕΠΑ πενταετούς φοιτήσεως, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο :

α) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και 

β) Μηχανολόγων Μηχανικών και στα Χανιά των Ηλεκτρονικών Μηχανικών 

και ενόψει τους επόμενους μήνες, της επικείμενης αποφοίτησης των πρώτων τελειόφοιτων, η Δ.Ε. του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης κρίνει αναγκαία την άμεση αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, μετά μάλιστα και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος σπουδών τους, με θετικά αποτελέσματα από την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης).

Θεωρούμε αναγκαίο, να δοθεί έμφαση στην αξία της τεχνικής εκπαίδευσης, βάσει των προσόντων που αποκτούν οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. 

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε την επιστημοσύνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα και να δώσουμε στους αποφοίτους των Σχολών Μηχανικών των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνείων της χώρας, τις ευκαιρίες που τους αξίζουν στην επαγγελματική τους πορεία.

Για τη ΔΕ του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ταβερναράκης
Πολιτικός Μηχανικός Δ.Π.Θ.

Σχόλια (8)

ΑΛΕΞΗΣ ΕΛΜΕΠΑ
|

@Σωκράτη, αυτό που συζητάμε αυτή την περίοδο δεν είναι αν θα γίνουν τα πτυχία των ΤΕΙ θα γίνουν ισοδύναμα με τα πτυχία των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. Αυτό είναι εύκολο με μια υπουργική απόφαση μπορεί να λυθεί, μιας και υπάρχει η αντίστοιχη νομοθεσία. Το πρόβλημα είναι η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αυτά περιγράφονται στην ΚΥΑ για την αντιστοίχιση πτυχίων από σχολές Μηχανικών Πανεπιστημίου με σχολές Μηχανικών Πολυτεχνείου, που βγάζει αυτόματα εκτός όλους τους αποφοίτους ΤΕΙ.

Σωκράτης
|

Αν δεν εξισωθούν πρώτα τα πτυχία των πρωην ΤΕΙ με τα αντιστοιχα των Πανεπιστημίων, όπως ορίζουν καθαρά μια σειρά νόμων, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα άλλο ...

ManosKal
|

Επειδή γνωρίζω το κλίμα που επικρατεί στην Κρήτη, οι παραπάνω δηλώσεις είναι προσωπικές και δεν εκπροσωπούν το ΤΕΕ γενικά. Σε ίδιο νομό/περιφέρεια που υπάρχει πολυτεχνική σχολή, περιμένουν κάποιοι το ΤΕΕ να συνηγορήσει τόσο σύντομα; Και οι σχολές αυτές έχουν βγάλει αποφοίτους εδω και χρόνια

Polar_Fish
|

Ειναι μια δηλωση. Τιποτε αλλο.

Πάθος
|

Να βαστάει κλειστά τα επαγγέλματα αυτός ο Μητσοτάκης...απιστευτο

KLIO
|

Αναγνώριση μόνο για το τμήμα μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ?

Παπελ
|

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΑ 5ετη ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ