Νέα αγωγή υπ. Παιδείας κατά της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Η αγωγή έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί για τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι

18/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Νέα κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε σήμερα  ο  υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  κατά της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή , την οποία κήρυξαν  ομόφωνα, οι πρόεδροι των  ΕΛΜΕ στην πρόσφατη   Γενική Συνέλευση, στην Αθήνα.

Η αγωγή έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί για τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι.

Ακολουθεί απόσπασμα από την αγωγή του υπουργού Παιδείας:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (26)

Λόγια του γαλάζιου κοπανιστού αέρα
|

@Λόγια του αέρα
"Μπα σε καλό σας.... μας κάνατε κι ευθυμήσαμε με τα χωρατά σας! Να γράφετε από ένα σε κάθε άρθρο του esos.... να σταματήσουμε τα χάπια που παίρνουμε 5 χρόνια τώρα.

Λόγια του αέρα
|

@Έλεν«Μας αξίζει κάτι καλύτερο»
Ποιο είναι δλδ το «καλύτερο» το ΠΑΣΟΚ; Εδώ γελάμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ γελάμε πιο δυνατά. Ο ελληνικός λαός ψήφισε αυτούς που εμπιστεύεται
περισσότερο , αυτούς που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά και οχι πίσω. Αναφορικά με την εκπαίδευση η αξιολόγηση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι τα πρώτα βήματα προς το στόχο αυτό. Η πλειοψηφία είναι με την κυβέρνηση και κανείς δεν ακούει τις αριστερές αδύναμες φωνούλες αγαπητή, συνεχίστε όμως εσείς πάραυτα να τραγουδάτε……

Αναπληρωτής
|

Πάλι θα χάσει η ΟΛΜΕ πάλι θα πληρώσουν οι εκπαιδευτικοί.

Λεωνίδας
|

Ηρθε η ωρα η ΟΛΜΕ και τα τοπικα σωματεια να βαλουν στα αιτηματα της απεργιας αποχης και αιτηματα για την ασφαλεια των σχολειων και να δουμε μετα ποιος υπουργος θα το παει στα δικαστηρια και ποιος δικαστης θα την βγαλει παρανομη και καταχρηστικη....

Τι λες τώρα?
|

@@ ελεν 19 Απρ 2024 08:53
"Κι αν δεν έχεις καλη σχέση με το διευθυντή γιατί φαίνεσαι αντιδραστικό στοιχείο την πάτησες".
Μόνος σου το σκέφτηκες? Για τέτοια μη τιμωρητική, αμερόληπτη και με αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγηση μιλάμε? Κι αν ψηφίζεις άλλο κόμμα? Κι αν είσαι ΠΑΟΚ κι εκείνος Ολυμπιακός? Κι αν δεν του αρέσει η κολόνια σου? Κι αν δεν κάνεις το σταυρό σου όταν περνά από μπροστά σου? Από αύριο(Κυριακή), κάθε πρωί σοκολατάκια θα του πηγαίνουμε....

ΥΕΝΕΔ: Προφάσεις εν αμαρτίαις!
|

ΥΕΝΕΔ γράφει: οι "νεοδιόριστοι αυτεπάγγελτα πρέπει να μονιμοποιηθούν διότι χωρίς δική τους ευθύνη έχουν παρέλθει τα 2 χρόνια δόκιμης υπηρεσίας".
Άρα αν είχε πάει αξιολογητής όλοι αυτοί 100% ήταν υπέρ της αξιολόγησης θα είχαν αξιολογηθεί και θα είχαν μονιμοποιηθεί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η επόμενη φουρνιά νεοδιόριστων, που εγκαίρως καλείται για αξιολόγηση, πώς γίνεται το 95% να είναι αρνητικό στην αξιολόγηση;
Προφάσεις εν αμαρτίαις!

Me Too (χάου ντου γιου ντου?)
|

@19 Απρ 2024 19:56
- Ο μόνος λαϊκισμός είναι.... το να ισχυρίζεται κανείς ότι με τη συγκεκριμένη αξιολόγηση θα βελτιωθεί "η ποιότητα της εκπαίδευσης". Είναι επιπλέον και ανέξοδος λαϊκισμός, αφού κανένας μη πολιτικός (που δεν έχει δηλαδή ασυλία) δεν θα βάλει ποτέ την υπογραφή του.
- Η μόνη ταμπακιέρα είναι.... ο πακτωλός της χρηματοδότησης που δίνεται στη χώρα και οι λίγοι και εκλεκτοί που τον "αξιοποιούν".
- Το μόνο που γράφουν μερικοί είναι.... για την "αριστεία" αλλά όχι για τον εαυτό τους.
ΥΓ. Εάν τουλάχιστον είχατε δει τις δύο μπανανόφλουδες που άφησα σκόπιμα, θα μπορούσα και να πιστέψω ότι κόπτεστε έστω και στο ελάχιστο.... για την "ποιότητα της εκπαίδευσης".

Έλεν
|

@ Νίκος
Ναι ,τιμωρητικές διατάξεις αφού συνάδελφος διευθυντής δέχθηκε εγγράφως προειδοποίηση απο ΔΠΕ για καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές και φυσικά παραιτήθηκε.
Η πρόταση των εκπαιδευτικών είναι μια αξιολόγηση που θα έχει παιδαγωγικό περιεχόμενο και υποβοηθητικό χαρακτήρα. Μόνο ετσι θα επιφέρει βελτίωση. Το ΥΠΑΙΘΑ να βρει τον τρόπο, πώς θα κάνει μια τέτοια αξιολόγηση( δουλειά του είναι) και όχι αυτή τη διαδικασία -παρωδία που γίνεται τώρα. Αφού φυσικά πρώτα μειώσει τους μαθητές σε 15 ανά τμήμα , ενισχύσει και θωρακίσει τα δημόσια σχολεία.

@ Me Too | 19 Απρ 2024 12:53
|

ω καλά, λαϊκιζετε: οι πλούσιοι, οι μετακλητοί, οι μισθοί των βουλευτών. Η ταμπακιέρα είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης. Το μόνο που γράφουν μερικοί είναι για "αυταρχισμούς" και για τον ευατό τους.

Πλατάρος Γιάννης
|

Διαπιστώσεις επί του πεδίου:
1. Οι νεοδιόριστοι δόκιμοι , μακράν καταρτισμένοι και ικανοί. Κανόνας, για τον οποίο ψάχνω εξαίρεση.
2. Στα ειδικά Σχολεία η ίδια εικόνα με κάποια κλικ προς τα πάνω.
3. Όλοι μπορούν να εφαρμόσουν ένα σενάριο με χρήση ΤΠΕ.
4. Τα περισσότερα Σχολεία έχουν τα καλύτερα μηχανήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή παγκοσμίως με όλες τις συνδέσεις που υπάρχουν και Windows 11. Υπέρτατη ποιότητα διαδραστικών οθόνης αφής.
5. Τα περισσότερα παιδιά χειρίζονται με ευχέρεια τα εκπαιδευτικά λογισμικά.
6. Οι ρούμπρικες αξιολόγησης από το «μη ικανοποιητικός» έως και το «Εξαιρετικός» προϋποθέτουν μάθημα με χρήση ΤΠΕ (1, Β1,Β2 είτε Β)
7. Όλοι οι νεοδιόριστοι, είναι ιδιαιτέρως αυξημένων προσόντων τυπικών τε και ουσιαστικών.
8. Ιδιαίτερα συνεργάσιμοι.
Τα παραπάνω όλα είναι παρατηρήσεις επί του πεδίου.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας....

Για «πάλιουρες», νέους , επιμορφωμένους ή μη.

Τέμπη, δολοφονία εξω απο αστυνομικο τμήμα
|

Για αυτούς δεν έχει αξιολόγηση;

Έλεν
|

προς @ελεν
Δουλεύω από το 2009 και πάντα είχα άψογες σχέσεις με τους διευθυντές.
Να αξιολογηθώ δεν κάθομαι εγώ αλλά ένα τραγούδι θα το πω :του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το «Πες του να πάει να……». Το αφιερώνω στην πατρίδα μου και στους άχρηστους που την κυβερνούν τώρα. Μας αξίζει κάτι καλύτερο.

Me Too
|

@Νίκος 19 Απρ 2024 09:25
Κι εγώ "είμαι με την αξιολόγηση".... και για την ακρίβεια, με την ίδια αυστηρή, αντικειμενική και με επιβράβευση με bonus αξιολόγηση των συμβουλών, των ιδιαιτέρων και των μετακλητών στα γραφεία των Υπουργών. Επίσης προτείνω όποιος θα αξιολογείτε, να γίνετε αυτόματα και αλάθητος και άσφαλτος....

@@ Πάτα και λίγο φρένο Ayrton
|

αντε πάλι ο μαϊντανός. Αν έχεις επίσημα στοιχεία και αριθμούς ότι η αξιολόγηση τρέχει με χίλια, γιατί μας τα κρατάς μυστικό ε?
Εδώ για την τηλεκπαίδευση.... και ανακοινώνονταν κάθε μέρα από το Υπουργείο πόσα εκατομμύρια μαθητές παρακολουθούσαν.

Νίκος
|

@ Έλεν | 18 Απρ 2024 18:17

"Τιμωρητικές διατάξεις" και άλλες κονσέρβες. Εγώ είμαι με την αξιολόγηση. Τι θα πάθετε αν αξιολογηθείτε; Επειδή πήρατε ένα πτυχίο πριν 5-10-20 χρόνια είστε αλάθητοι; Θα μου πείτε δεν είναι καλή η αξιολόγηση. Προτείνετε κάτι που να αξιολογεί πραγματικά και όχι να χαϊδεύει; Δεν είδα ουσιαστικό κάτι όσο και να διαβάζω το esos. Μόνο ξύλινο λόγο της αριστεράς της δεκαετίας του '80.

Κλεων
|

Αγώνας για σύρετε την Ελλάδα στην Αφρική

@ ελεν
|

Η αξιολόγηση είναι μια πραγματικότητα πλέον στα σχολεία μας και όλοι όσοι συμμετέχουμε κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα έρθει ξέρεις σύντομα και η δική σου σειρά κυρία να αξιολογηθείς.ΔΟΕ-ΟΛΜΕ , απεργία αποχή , πάνε αυτά, ξέχνα τα. Θα κάτσεις να αξιολογηθείς και θα πεις και ένα τραγούδι. Κι αν δεν έχεις καλη σχέση με το διευθυντή γιατί φαίνεσαι αντιδραστικό στοιχείο την πάτησες.

@ Πάτα και λίγο φρένο Ayrton | 19 Απρ 2024 01:19
|

αντε πάλι ο αχταρμάς.

Κλεων
|

Αγώνας για να σύρουμε την Ελλάδα στην Αφρική

Μάλιστα...
|

@ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, μα ακριβώς επειδή το Υπουργείου απευθύνεται στα δικαστήρια και βγαίνουν παράνομες οι απεργίες -στασεις από την αξιολόγηση , αυτή συνεχίζεται και αυξάνεται ..... Και φυσικά όχι μόνο στους νεοδιοριστους!

Πάτα και λίγο φρένο Ayrton
|

@ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
Λίγο φρένο να πατήσουν οι άριστοι λέω εγώ, μην φύγει κανείς με χίλια στη στροφή και τον μαζεύουμε.
Με χίλια τρέχουν οι τιμές και η ακρίβεια, τα κέρδη κάποιων εταιριών, η βία και η εγκληματικότητα, πολλοί νέοι στο εξωτερικό, η ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού-υπηρεσίας και τέλος τα τρένα στους σταθμούς.

@ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
|

Αν η αξιολόγηση έτρεχε με χίλια δεν θα είχε πάει το υπουργείο 15 φορές στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς.. Ούτε το 10% δεν έχει αξιολογηθεί ( ας το διαψεύσει το υπουργείο) και σε λίγο καιρό,που μετά από πολλές πολλές αναβολές ( από μεριάς του Υπουργείου) , θα εκδοθεί η απόφαση αυτοδίκαιης μονιμοποίησης των νεοδιοριστων , ούτε οι νεοδιοριστοι δεν θα συμμετέχουν

ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
|

Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι? Η αξιολόγηση τρέχει με χίλια και ορισμένοι κάνουν πως δεν το βλέπουν. Από τη στιγμή που στο πεδίο Β συμμετέχουν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και σχεδόν όλα τα στελέχη, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και στα άλλα πεδία. Το υπουργείο εφαρμόζει τον νόμο με τον οποίο τοποθετήθηκαν τα στελέχη για να τον υπηρετήσουν. Ήταν όλα γνωστά. Αυταρχικότητα είναι να κάνεις επαναστατική γυμναστική ενάντια σε αυτό που συμφώνησες ότι θα υπηρετήσεις(για τα στελέχη). Δεν σε πίεσε κανείς. Εσύ ήθελες να γίνεις διευθυντής, με τους 'όρους που δε θες τώρα να ακολουθήσεις. Κάθε φορά που θα προκηρύσσεται απεργία αποχή όλο και λιγότεροι θα συμμετέχουν, έως ελάχιστοι..

ΥΕΝΕΔ
|

Μου αρέσει που είναι και κατεπείγον!!!! Διότι πρέπει να μην μείνει πίσω η αξιολόγηση!!! Για την εκδίκαση της προσφυγής που έχουν κάνει από πέρυσι οι νεοδιόριστοι-ότι αυτεπάγγελτα πρέπει να μονιμοποιηθούν διότι χωρίς δική τους ευθύνη έχουν παρέλθει τα 2 χρόνια δόκιμης υπηρεσίας- τα δικαστήρια κωλυσιεργούν. Βλέπεται έχουν άλλα θέματα για εκδίκαση, όπως αυτό της απεργίας-αποχής, διότι θα πάθει μεγάλο κακό το κράτος αν δεν γίνει η αξιολόγηση!!!
Δεν ντρέπονται καθόλου, και κυρίως αυτοί που τους ξανα-ψηφίζουν.

Νικόλας
|

Αφού ξέρει ότι θα χάσει η ΟΛΜΕ γιατί πληρώνει τα σπασμένα ; Οι συνάδελφοι δηλ.

Έλεν
|

Η γνωστή αυταρχική και εκδικητική πολιτική της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘΑ που στραγγαλίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα στον απεργιακό αγώνα και που ενεργοποιούν -όπως διαπίστωσα πριν μερικές ημέρες- τις τιμωρητικές διατάξεις ( προς διευθυντές σχολικών μονάδων) της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης με τελικό στόχο να διαλύσουν το δημόσιο , δωρεάν σχολείο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ