Ξεπέρασαν τους 550 οι "εθελοντές εκπαιδευτικοί" στις ομάδες εργασίας του ΙΕΠ «Μαζί για την Εκπαίδευση»

Διαδικτυακή συνάντηση της διοίκησης του ΙΕΠ με τους 120 εθελοντές της ομάδας για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

18/04/2024

Άκουσε το άρθρο

«Τρίβουν» τα χέρια  τους στο ΙΕΠ καθώς μετά το πρόσφατο κάλεσμα του προέδρου του ΙΕΠ  Σπύρου Δουκάκη για εθελοντική συμμετοχή στις ομάδες εργασίας του ΙΕΠ για σημαντικά θέματα της παιδεία, δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 550 εκπαιδευτικοί ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων.

Από τους 550 εθελοντές οι 120 συμμετέχουν και στην ομάδα για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων , με τους οποίους η διοίκηση του ΙΕΠ, πραγματοποίησε σήμερα  διαδικτυακή συνάντηση . 

«Η εθελοντική συμμετοχή και η προθυμία τόσων συναδέλφων να εμπλακούν ενεργά στις ομάδες εργασίας για την κριτική μελέτη, την αξιολόγηση και την επικαιροποίηση του εκπαιδευτικού υλικού, υπογραμμίζουν τη σημασία και την κρισιμότητα της συλλογικής εργασίας καθώς και την αξία της συνεργατικότητας μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα» τονίζει σημερινό ανακοινωθέν το ΙΕΠ:.

Το ΙΕΠ, προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενης από τους κ.κ. Παναγιώτη Πήλιουρα, Σύμβουλο Α΄ και Προϊστάμενο του Τμήματος Α΄ Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Σοφία Χωλίδη, Σύμβουλο Β΄ και Συντονίστρια της Μονάδας Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Ζαφειρία Κρέτση, αποσπασμένη εκπαιδευτικό ΙΕΠ. 

Όλοι μαζί θα εργαστούν για την οργάνωση και διαχείριση του όγκου εργασιών με στόχο να επικαιροποιηθούν τα Προγράμματα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΕΠ   Σπ. Δουκάκης παρουσίασε το σχέδιο και απάντησε στις απορίες των συμμετεχόντων/ουσών. 

Προγραμματίστηκαν επόμενες συναντήσεις προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την επεξεργασία του υλικού.

Στοχεύουμε , τονίζει το ΙΕΠ ,σε σημερινή ανακοίνωση, σε ένα δυναμικό, ποιοτικό και προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό που θα αξιοποιείται από τους/τις εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο των Ε.Δ., προσφέροντας στους μαθητές και στις μαθήτριες τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Πιστεύουμε, σημειώνει,  ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των στόχων αλλά και την ενίσχυση και καλλιέργεια περαιτέρω συνεργασιών/συμμαχιών στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. 

Σχόλια (11)

Εθελοντές στη ΔΕΗ?
|

Εθελοντές για Ολυμπιακούς Αγώνες οκ,
για αναδασώσεις οκ,
για καθαρές παραλίες οκ,
για φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο οκ,
για διασώστες οκ,
για αιμοδοσία πολύ οκ,
για πυροσβέστες δεν φτάνουν,
αν όμως φτάσαμε να θέλουμε εθελοντές και στο ΙΕΠ, τότε να βάλουμε και στα δικαστήρια και στην αστυνομία και στα χειρουργεία και στις εφορίες και στις τράπεζες και στα τρένα και στα καράβια.
Δεν χρειαζόμαστε άλλωστε λεφτά για να ζήσουμε και εργαζόμαστε από χόμπι.
Εγώ πχ άνετα πήγαινα εθελοντής στη ΔΕΗ, με αντάλλαγμα μια μικρή διευκόλυνση-έκπτωση-δωρεά στα 1.000 ευρώ ρεύμα που χρωστάω.

891
|

Πόσοι είναι σύμβουλοι άραγε;

Τηλεμαχος
|

Με προβληματίζει αν όντως το νούμερο ισχύει...
Τι να πω... πάντα εκπλήσσομαι απ τους ανθρώπους κι όχι ευχάριστα.

Τελικά...
|

...ο τζάμπας ζει και βασιλεύει!

ΑΣΕΠΙΤΗΣ
|

Παίδες όποιος δεν ήθελε ΔΕΝ δήλωσε.....όποιος ήθελε ΔΗΛΩΣΕ.
Είδατε να βγει κάποιος και να σχολιάσει αυτούς που ΔΕΝ δήλωσαν; Διαβάζουμε σχόλια εναντίον αυτών που ΔΗΛΩΣΑΝ γιατί άραγε;.....

Τρίβουν τα χέρια τους
|

550 στους 100 χιλιάδες και βαλε

Ότι πληρώνεις παίρνεις
|

Το φτηνό το κρέας (δεν) το τρώνε (ούτε) τα σκυλιά στο τέλος.
Στην εικονική πραγματικότητα το τρώει η ChatGPT.
Τζάμπαμαν ... καλά κρασιά!

Κ.Α.
|

Δεν πιστεύω στον εθελοντισμό τέτοιου είδους.

Σπυρος
|

Εθελοντικά εθελοντής! Μπράβο!

και μερικοι σχολιαστές τα τρίβουν
|

να είναι ζεστό το "παρασημο" . τέτοια αυτοεκτίμηση τόσοι; αφού τα έχει βελτιώσει όλα η προηγούμενη και η τωρινή ηγεσία, τι έμεινε να κάνουν αριστότερο;

Πώς δεν υπάρχουν χρήματα για τους εκπαιδευτικούς
|

και τους ζητούν να δουλέψουν εθελοντικά

ενώ για τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας βγαίνουν συνέχεια υπερωρίες οι οποίες αναρτώνται κι εδώ στο esos!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ