Προ των πυλών η ίδρυση Ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα,μετά το "πράσινο φως" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η υπό σύσταση «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα

19/04/2024

Ενημερώθηκε: 20/04/2024, 09:03

Άκουσε το άρθρο

Στη σημερινή συνεδρίαση (19 Απριλίου 2024), σε Ολομέλεια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 845/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί (α) της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και (β) της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία «VANES Limited», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.  

Η πρώτη γνωστοποιούσα HH3 έχει έδρα στην Κύπρο, ανήκει στο δίκτυο CVC το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων της υγείας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των τροφίμων και της ασφάλισης.

Η δεύτερη γνωστοποιούσα Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εδρεύει στην Κύπρο και ελέγχεται από την εταιρία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «EDEX Educational Excellence Corporation Ltd». 

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο, δυνατότητα την οποία παρέχει και σε εξ αποστάσεως φοιτητές στην Ελλάδα, ενώ η EDΕX, μέσω θυγατρικών της, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η υπό σύσταση «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, υπηρεσία η οποία θα παρέχεται στο πλαίσιο του νόμου 5094/2024, κατόπιν λήψης των απαραίτητων διοικητικών αδειών από τα αρμόδια όργανα.

Η «VANES Limited» δραστηριοποιείται στην αγορά κτηματομεσιτικών υπηρεσιών.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί αντιανταγωνιστικές οριζόντιες και κάθετες επιπτώσεις, ούτε έχει ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα το συντονισμό της ανταγωνιστικής συμπεριφοράς των μητρικών επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση ετερογενών δραστηριοτήτων δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Σχόλια (38)

Εγώ θα περιμένω το Harvard.
|

Θα περιμένω πολύ;;;;

@Ιατρική κυπρου
|

Πιο φτηνά θα μου έρθει να μετακομίσω απ'την Αθήνα στην Κύπρο για Ιατρική από το να μένω σπίτι μου και να σπουδάζω εδώ με δίδακτρα;

Σου είπον και μου είπας
|

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. 'Έχει καταθέσει κανείς προσφυγή στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των ΝΠΠΕ ως προς το άρθρο 16 του Συντάγματος;
Ούτε η ΠΟΣΔΕΠ, ούτε κανένας άλλος από αυτούς που σχίζουν τα ιδεολογικά τους ιμάτια για το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης (τι ανώτατη δηλαδή, προσόντα επιπέδου 6 κατά ΕΕ).
Με πο...δές δεν βάφονται τα αυγά, κι όλος ο ντόρος για τα ψηφαλάκια γίνεται από ότι φαίνεται.
"Ξέρουμε πως είναι ψέμα, μας ας γίνουμε τα δυο μας ένα
Δες, θα φτιάχνουμε στιχάκια, να περπατάν σαν καβουράκια
Στο μαγκανοπήγαδο της ήττας μου περνώ
Βενσερέμος... Βενσερέμος.."
Ένας... 'Ασιμος.

@ΔΕΠ?
|

Καλύτερα επίσης από κάτι τμήματα ΕΚΠΑ και Αιγαίου με βάση το 8... (ή δεν το λέμε γιατί δεν είναι ΤΕΙ που καταργήθηκαν?)

Σου είπον και μου είπας
|

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. 'Έχει καταθέσει κανείς προσφυγή στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των ΝΠΠΕ ως προς το άρθρο 16 του Συντάγματος;
Ούτε η ΠΟΣΔΕΠ, ούτε κανένας άλλος από αυτούς που σχίζουν τα ιδεολογικά τους ιμάτια για το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης (τι ανώτατη δηλαδή, προσόντα επιπέδου 6 κατά ΕΕ).
Με πο...δές δεν βάφονται τα αυγά, κι όλος ο ντόρος για τα ψηφαλάκια γίνεται από ότι φαίνεται.
"Ξέρουμε πως είναι ψέμα, μας ας γίνουμε τα δυο μας ένα
Δες, θα φτιάχνουμε στιχάκια, να περπατάν σαν καβουράκια
Στο μαγκανοπήγαδο της ήττας μου περνώ
Βενσερέμος... Βενσερέμος.."
Ένας... 'Ασιμος.

@Ια-τρώς
|

οπως δηλαδή και στα δημόσια πανεπιστημιακά;

Ιατρική κυπρου
|

Και γιατί να μην πάνε να σπουδάσουν ιατρική κατευθείαν στην Κύπρο;ποιο φτηνά θα τους έρθει και πιο ευκολα

Εάν είστε 23, λογικό μου ακούγεται
|

@Μαρία 21 Απρ 2024 16:23
- Σε καμία χώρα του κόσμου δεν σπουδάζει καθένας ό,τι θέλει. Εκτός κι αν η χώρα είναι μπανανία και τα πανεπιστήμιά της σούπερ μάρκετ που πουλάνε πτυχία.
- Οι πανελλαδικές είναι ένα φίλτρο-κόφτης, για να μην σπουδάζει η μισή χώρα ιατρική και η άλλη μισή νομική. Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν φίλτρα και κόφτες (και για την εισαγωγή και κατά τη διάρκεια των σπουδών) στα δημόσια πανεπιστήμια.
- Εάν τώρα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια μπορεί ο καθένας με απολυτήριο λυκείου πχ 10, να γίνεται γιατρός ή νομικός ή πυρηνικός φυσικός.... τότε χαλάλι του και καλές δουλειές....

Μαρία
|

Σε όλες τις χώρες του κόσμου σπουδάζει καθένας ό,τι θέλει. Δεν περιμένει από εξετάσεις τύπου πανελλαδικών να διαμορφώσει το μέλλον του. Πολύ καλά κάνουν και ιδρύονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τόσα χρόνια στα ιδιαίτερα των παιδιών τα δεκάευρα πέφταν σύννεφο. Χίλιες φορές να βγάζουν το λύκειο χωρίς φροντιστήρια και τα λεφτά που θα έδινα στα ιδιαίτερα, να τα δίνω στα δίδακτρα. Και αν εγώ σκεφτώ στα 23 μου να σπουδάσω κάτι που μου αρέσει, θα μου κοπούν τα φτερά γιατί δεν πέρασα στα 18 μου στις πανελλήνιες ή γιατί πέρασα κάπου αλλού? Έπρεπε καιρό τωρα να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, οπως υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία.

Τρικυμία...
|

@Τρικυμία, Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε και τα εγκαίνια....

Νοσοκόμα
|

Μάλλον στο Ταμείο Ανεργίας με βλέπω. Τσάμπα μέλλοντες γιατροί, θα κάνουν την δουλειά μας.

Ια-τρώς
|

Πανεπιστήμιο με υποστήριξη ιδιωτικού νοσοκομείου για πρακτική άσκηση. Κοινώς τζάμπα χέρια από τους υποψήφιους ιατρούς.

ευτυχως που υπάρχετε
|

ευτυχώς γιατί το αστεράκι μου μάλλον δεν θα πιάσει τις 19000 μονάδες που θέλει η ιατρική και δεν θα μας φτάνουν τα λεφτά και για δίδακτρα. τουλάχιστον θα γλυτώσουμε την διαμονή, τις μετακινήσεις κτλ. Δεν είναι και λίγο. Να ναι καλά ο Υπουργός και η ΝΔ. ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Φιλόλογος απών
|

Αυτή πρέπει είναι η λογική σειρά των πραγμάτων: Πρώτα ιδρύουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατόπιν πρστρέχουμε στο ΣτΕ για το ενοχλητικό θέμα της συνταγματικότητας και σε τρίτο στάδιο φροντίζουμε να αλλάξουμε και το απαγορευτικό άρθρο 16 του Συντάγματος! Ο ορισμός της δημοκρατίας! Της Νέας Δημοκρατίας!

τα αναμενόμενα
|

ιδιωτικά θα έρθουν αυτά που είχαν πελατεία τους Έλληνες, δηλ. Κύπρος, Βαλκάνια.
τι άλλο περιμένετε; υπάρχει λόγος να έρθει εδώ το χαρβαρντ; αστειεύεστε; ή η σορβόνη;
η μεγάλη πελατεία είναι για βαλκάνια, κύπρο.
απλά η πελατεία δεν θα βγαίνει έξω, θα μένει εδώ, και πιο φθηνά θα τους έρχεται, από πλευράς διαμονής, μετακινήσεις κτλ.

ΔΕΠ
|

Τι περμένατε; Καλύτερο ακούγεται αυτό από κάτι πρώην ΤΕΙ στην κάτω ραχούλα όμως.

Legend
|

Οι νόμοι δεν υπάρχουν για την εξυπηρέτηση μίας ομάδας πολιτών! Στις γνήσια δημοκρατικές χώρες και στα κράτη δικαίου. Στη χώρα των υποκλοπών, των μπαζωμάτων μόνο έτσι νομοθετούν: προς εξυπηρέτηση φίλιων κεφαλαίων. Κοντεύουμε για τις εθνικές εκλογές ή ακόμη;

Μεγάλη μπουκιά φάτε
|

Κυριάκο και Κυριάκο, πού είναι βρε μπαγάσικα η Ιατρική του Harvard και η Νομική του Yale;
Άλλο η εκπαιδευτική πολιτική με όραμα και άλλο οι μπίζνες, μάγκες...
Προσεχώς και η Νομική Σχολή που εδώ και χρόνια προετοιμάζεται, κατά τα λεγόμενα του Τύπου, από ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ με ισχυρότατες πολιτικές προσβάσεις...

Φ. Κώστας
|

Όσοι περίμεναν να έρθε τo harvard είναι ανοητοι. Θα έρθουν πανεπιστήμια που απευθύνονται σε άτομα που έχουν να τα πληρώσουν.

Και κατά 99% αυτοί είναι φοιτητές πουν δεν κατάφεραν να περάσουν στην αθήνα και θα πήγαιναν στα τρίκαλα με κανά 10 χίλιαρο το χρόνο και σου λεει τώρα με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά θα κάτσω στην αθήνα.

Όσοι λένε επίσης ότι αυτές οι ιδιωτικές σχολές θα έχουν χαμηλή βάση είναι επίσης ανόητοι. Αν η βάση της συγκεκριμένης Ιατρικής είναι στο 5, θα πάνε να κάνουν αίτηση 100.000 άτομα, που θα τους βάλει;

Ζήτηση και προσφορά, απλά θα πέσουν οι βάσεις σε όλες τις σχολές που θα δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και ορισμένα δημόσια στην επαρχία δεν θα έχουν φοιτητές.

Καιρός ήταν δηλαδή.

Καρδιοπάθειες και εμφράγματα
|

Λε-pass ιατρικής, "τηλεκατάρτιση" επιστημόνων, "σκόιλ ελικίκου", και σπουδασμένος "αστείατρος" , το πε το πε ο παπαγάλος, πως υπάρχει γιατρός δίχως βάση εισαγωγής!

ώστε
|

αυτά ήταν τα πρωτοκλασάτα πανεπιστήμια που έρχονται;

@Τρικυμία
|

@Τρικυμία προφανώς είναι η αρχή, δεδομένου ότι η προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νομού για τα ιδιωτικά ΑΕΙ προϋποθέτει την ίδρυση του πρώτου. Αυτό είναι καλό για να τελειώνουμε με την ιστορία αυτή, μετά το ΣτΕ ας αρχίσουν τα «καλωσορίσματα».

EDIP
|

Κάτι για Harvard Columbia MIT που λέγαμε ?

Οικογενειακά έχουμε άσχημη εμπειρία
|

με τα δημόσια ΑΕΙ που πήγαν τα παιδιά μου

καταληψεις, απεργιες, καθηγητές πήγαιναν για μια μερα αεροπορικώς στο νησί

καθολου συγγραματα

ενοικια πανάκριβα στην επαρχια

Σπουδές με δάνειο;
|

Να δούμε αν θα στηριχτούν όσοι δεν έχουν με ατοκα δάνεια για να σπουδάσουν στα ιδιωτικά!

Τρικυμία...
|

@Ελπίδα, "Λέγεται" δε "Λέγεται" άδεια πήραν και έρχονται....Και είναι μόνο η αρχή!

Κώστας
|

Η Κύπρος είναι πολύ ακριβή και τα έξοδα για σπουδές δυσβάσταχτα. Καλώς να ορίσει!

Γιώργος
|

Τώρα θα γεμίσουμε γιατρούς. Καλή σταδιοδρομία!

Θεοδώρου Μιχάλης
|

Ο συνωστισμός Χάρβαρντ, Γέιλ, Οξφόρδης κτλ. πού είναι;;;
Τελικά βλέπω μια κυβέρνηση να προσπαθεί να υλοποιήσει τις πολιτικές της θεωρίες, θεμιτό αυτό, αλλά με τρόπο ιδεοληπτικό και χωρίς να κερδίζει η κοινωνία... έτσι, αρκεί να λέμε ότι κάναμε "αξιολόγηση", "ιδιωτικά ΑΕΙ" και άλλα ευφάνταστα...

Μη κερδοσκοπικά εννοείται....
|

Στις σοβαρές χώρες, μπορούν να γίνουν σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Στις μη σοβαρές χώρες, μπορούν να γίνουν μόνο πάρτι αρπαχτών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ