Κυβέρνηση: 62 εκ. ευρώ στα ΑΕΙ με στόχο την ώθηση της εξωστρέφειας

22/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Με στόχο την ενίσχυση των Ελληνικών Πανεπιστημίων το yπουργείο Παιδείας εξέδωσε πρόσκληση για τη «Διεθνοποίηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ», με προϋπολογισμό 62 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την οργάνωση κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με έγκριτα ξένα πανεπιστήμια, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών .

Η Πρόσκληση, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης,  έχει ως στόχο την ώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας τους με εδραιωμένα, εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Με τέτοια μεταπτυχιακά προγράμματα, σημείωσε  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τα ελληνικά ΑΕΙ θα προσελκύσουν περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, θα ανασταλεί το κύμα του brain drain, καθώς λιγότεροι Έλληνες φοιτητές θα αναζητούν μεταπτυχιακά σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, αφού θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν στην χώρα τους και παράλληλα, ενισχύεται η προοπτική επιστροφής Ελλήνων επιστημόνων στη χώρα μας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

Θύμιος
|

Αίθουσες δεν έχουμε, θέρμανση δεν έχουμε, καθαριότητα δεν έχουμε, βιβλιοθήκη δεν έχουμε, αλλά 62 μύρια για εξωστρέφεια έχουμε...

Είναι πολλά τα λεφτά Παύλε
|

Με 62 μύρια δεν κάνεις απλά εξωστρέφεια.... αλλά μέχρι και ταξίδια σε άλλους πλανήτες....
Ποιος πληρώνει τα εισιτήρια, είπαμε?

εκπ/κός β/θμιας
|

Τα σχολειά μας καταρρέουν αλλά μας ενδιαφέρει πρωτίστως η εξωστρέφεια των ΑΕΙ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ