Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου Πανεπιστημίου Πατρών για τον προπηλακισμό του προέδρου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

23/04/2024

Ενημερώθηκε: 23/04/2024, 14:24

Άκουσε το άρθρο

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στη σημερινή της συνεδρίαση 233/23-4-2024 και αφού έλαβε γνώση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου ομάδα φοιτητών προπηλάκισε τον κ. Πρόεδρο του Τμήματος, διαμαρτυρόμενη για την κλήση σε ακρόαση φοιτητών που συμμετείχαν στις πρόσφατες καταλήψεις δηλώνει τα εξής:

Η Σύγκλητος καταδικάζει ανεπιφύλακτα την άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας κατά του κ. Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο μας.

Ιδιαίτερα για το θέμα κλήσης σε ακρόαση φοιτητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις, ο κ. Πρόεδρος έχει το απόλυτο δικαίωμα και ευθύνη, υπερασπιζόμενος το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από πράξεις παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όπως οι καταλήψεις, να κάνει τις νόμιμες ενέργειες και, αν διαπιστώσει παραβίαση του νόμου και του κανονισμού, να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις.

Να σημειωθεί σχετικά ότι η Σύγκλητος, κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, είχε δηλώσει ότι "Η παρεμπόδιση της λειτουργίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου, είναι πράξη παράνομη, η οποία στηρίζει τα επιχειρήματα όσων συστηματικά το δυσφημούν και το υποβαθμίζουν”.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΜΠΟΥΡΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Κατερίνα Δ.
|

Καλό θα ήταν να διασαφηνιστει ότι η συγκεκριμένη αποφαση δεν ήταν ομόφωνη. Κατόπιν ενημέρωσης της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, στην ψηφοφορία υπήρχαν δύο λευκες ψήφοι. Οπότε μάλλον μια για απόφαση κατά πλειοψηφία. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αποφάσεις μη ομοφώνες ανακοινωνονται από το Πανεπιστήμιο ως τέτοιες ...

Πέτρος
|

Πέρα από την λεκτική καταδίκη, ποια θα είναι η τιμωρία του δράστη ή των δραστών; Ξυλοδαρμός, και μάλιστα σε πανεπιστημιακό χώρο, ανθρώπου που έχει υπεύθυνη θέση εκεί και ασκεί τα νόμιμα καθήκοντά του, πρέπει να επισύρει φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους χωρίς καμία αναστολή. Τότε θα βλέπαμε πολλούς ψευτονταήδες να μπαίνουν στη θέση τους και άλλους, επίδοξους, να το σκέφτονται πολύ καλά πριν το κάνουν. Το αυτονόητο δηλαδή που ισχύει στις σύγχρονες δημοκρατίες. Αλλά εδώ μάλλον βρίσκουν και τα κάνουν! Οι δήθεν αυστηροποιήσεις του ΠΚ έχουν αλλάξει αυτήν κατάσταση που περίπου σημαίνει "σε στέλνω στο νοσοκομείο από το ξύλο και τιμωρούμαι ...με αναστολή, δηλαδή...τίποτε"; Φυσικά έχουν και ηθικούς αυτουργούς όλα αυτά! Ως πότε παλικάρια...! Χρειάζεται πραγματικά ένας νέος "Θούριος"!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ