Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

23/04/2024

Ενημερώθηκε: 23/04/2024, 16:23

Άκουσε το άρθρο

 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, υπογράφηκε από την Πρύτανι του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Κουλούρη και από τον Πρόεδρο της Αρχής κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Πέραν της Πρυτάνεως, το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν η Αντιπρύτανις Καθηγήτρια κ. Πηνελόπη Φουντεδάκη και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Φερενίκη Παναγοπούλου. 

Η κ. Φουντεδάκη διετέλεσε τακτικό μέλος της Αρχής και η κ. Παναγοπούλου μέλος του επιστημονικού προσωπικού. 

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά με στόχο την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και εν γένει επιστημονικής τους δράσης, προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς επιμόρφωσης τόσο των μελών ΔΕΠ όσο και των στελεχών της ΑΠΔ, καθώς και των φοιτητών και φοιτητριών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.Ο Πρόεδρος και η Πρύτανις δήλωσαν τα εξής:

«Το μάθημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων διδάσκεται στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Πολλά μέλη της Αρχής και του επιστημονικού προσωπικού έχουν διδάξει στα εν λόγω μαθήματα. Παράλληλα, φοιτητές και φοιτήτριες του Παντείου έχουν εκπονήσει πρακτική άσκηση στην ΑΠΔ. Ο ρόλος της Αρχής και η σημασία της νομολογίας της στη διάδοση των αρχών της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και συγχρόνως η συμβολή του Παντείου Πανεπιστημίου στην επιστημονική εξέλιξη, μεταξύ άλλων, αυτού του κλάδου, παρέχουν ισχυρές εγγυήσεις για την έναρξη συστηματικής συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο φορέων, η οποία θα αποφέρει οφέλη για την πιο αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους».
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ