Helpdesk για τη διαχείριση αιτημάτων ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημίων ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Για την οργάνωση του helpdesk ο υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει πρόσκληση προς ιδιωτικές εταιρείες , με προϋπολγισμό 37.200,00€

23/04/2024

Ενημερώθηκε: 23/04/2024, 17:55

Άκουσε το άρθρο

Την οργάνωση και λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης (helpdesk), με σκοπό την έγκαιρη και ουσιαστική υποστήριξη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στη διαχείριση των αιτημάτων που δέχεται και αφορούν πάσης φύσεως ζητήματα σχετικά με την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων από φορείς και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας  Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για την οργάνωση του helpdesk  ο υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει πρόσκληση προς ιδιωτικές εταιρείες , με προϋπολγισμό 37.200,00€

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • Τα αιτήματα θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά μέσω email και τηλεφωνικά.
  • Η οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου Υποστήριξης θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τα παρακάτω:
  • Ο Ανάδοχος θα πρέπει να διαθέσει ομάδα για την υποδοχή, καταγραφή και διεκπεραίωση αιτημάτων.
  • Υποδοχή αιτημάτων με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τηλεφωνικά.
  • Η λειτουργία του helpdesk θα είναι διαθέσιμη για όλους τους ενδιαφερόμενους/ωφελούμενους σε 24ωρη βάση για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και κατά τις ώρες 9:00 – 17:00 για την τηλεφωνική υποστήριξη.
  • Ο Ανάδοχος οφείλει να διαθέτει σε ετοιμότητα προσωπικό, η εμπειρία του οποίου είναι ευθύνη του Αναδόχου, ώστε να εξασφαλίζει: 
  1. την παροχή πληροφοριών / διευκρινίσεων καθώς και 
  2. την επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Σχόλια (16)

@Ανδρέας
|

Γιατί επίδομα; Δεν έχει το Υπ. Παιδείας 5 άτομα να το δουλέψουν; Μετρήστε λίγο πόσους υπαλλήλους απασχολεί και πόσους έχει "τραβήξει" από την "μάχιμη" εκπαίδευση το γελοίο και παγκοσμίως μοναδικό σύστημα των αποσπάσεων. Όλοι αυτοί δουλεύουν ακατάπαυστα και δεν προλαβαίνουν; Ακου λεει 37 χιλιάρικα σε ιδιώτη! Προσβάλουν τη νοημοσύνη μας! Προτιμώ να φύγουν όλοι οι ΔΥ και να τα αναθέτουμε σε ιδιώτες, βάζω στοίχημα ότι θα μας βγει φτηνότερο!

ΔΕΠ
|

Έχεις ένα πρόβλημα; Ας κάνουμε μια πλατρόρμα, ένα helpdesk... Στο μεταξύ το Υπουργείο κοστίζει στο φορολογούμενο ένα σκασμό λεφτά κάθε χρονο, και απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, αποσπασμένους από τάξεις, τα πάντα όλα. Αλλά όταν θέλουμε 2-3 άτομα να στελεχώσουμε helpdesk... πληρώστε ιδιώτες. Τι ωραία....

Ανδρέας
|

Γελάω και κλαίω. Ειδική σύμβαση με ιδιώτες για την υποδοχή και καταγραφή των αιτημάτων? Των 5-7-12 αιτημάτων? Και αυτό κοστίζει 37.000€? Δεν μπορούσε να φτιαχτεί μία ομάδα εργασίας από 4-5 υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ που ξέρουν το θέμα? Και να δίναμε αντί για 37.000€ σε κάποιους άσχετους με το θέμα ιδιώτες, ένα επίδομα 5.000€ στους σχετικούς με το θέμα, που στο τέλος αυτοί θα απαντήσουν και αυτοί θα διεκπεραιώσουν τα αιτήματα? Γελάω και κλαίω.

Λεφτά υπάρχουν
|

Γιατί χαρίζουμε έτσι 37000 ευρώ εφόσον στην χειρότερη το Υπουργείο θα λάβει 10 τηλέφωνα; μέσα στη χρονιά και θα πρέπει να απαντήσει σε 10 emails; Πιστεύει κανένας πως θα δεχθούμε περισσόετερους ενδιαφερόμενους για ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων...
Βέβαια η Ελλάδα ως χώρα σε τροχιά ανάπτυξης μπορεί να πληρώσει 4000 για μια απάντηση σε ένα τηλέφωνο ή email... και λίγα δίνουμε

Τέλος μου έκανε εντύπωση το παρακάτω:
Η λειτουργία του helpdesk θα είναι διαθέσιμη για όλους τους ενδιαφερόμενους/ωφελούμενους σε 24ωρη βάση για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

>>Αν υπάρχει email σήμερα που απορρίπτει μυνήματα όταν έρχονται εκτός ωραρίου να >>μας το πει ο Υπουργός και να μας εξηγήσει τι εννοεί με το παραπάνω.

Που είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των δημοσίων ΑΕΙ
|

Όλα και μόνο για το ιδιωτικό χρήμα. Κοιτάξτε λίγο και το σπίτι σας.

Το Columbia και το Yale θα πάρουν τηλέφωνο ...
|

στα σαΐνια στους οποίους έγινε απευθείας ανάθεση του helpdesk (37.200,00 € το όριο της απευθείας ανάθεσης), για να τους ενημερώσουν πώς να φτιάξουν ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη δύσμοιρη χώρα μας.

Τί θα δούμε ακόμη...

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Κι ένα βοηθογραφείο για τον δάσκαλο της τάξης.

ένα helpdesk για το υπουργείο παιδείας υπάρχει;
|

καμία ημερομηνία για τις αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ και φορείς θα βγει;
κανένα χρονοδιάγραμμα για τα αποτέλεσμα των αιτήσεων;

Ελπίδα
|

Μάλιστα... Εκείνοι που είναι σε θέση να ιδρύουν "μη κερδοσκοπικά" πανεπιστήμια θα παίρνουν τηλέφωνο στο helpdesk για αιτήματα και πληροφορίες, "για ίδρυση ιατρικής πατήστε 1", "για ίδρυση θεολογικής πατήστε 2", "για ίδρυση πολυτεχνικής πατήστε 3" κλπ. Μετά την μουσικούλα αναμονής θα μιλάνε με τον αρμόδιο "συνεργάτη" για να μάθουν τις λεπτομέρειες ίδρυσης πανεπιστημίου και να κάνουν αίτηση. Ίσως, επιπλέον, θα έπρεπε το helpdesk να τηλεφωνεί με δική του πρωτοβουλία σε "επενδυτές" και να προσπαθεί να τους πείσει να ιδρύσουν πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Μπορούν να το κάνουν αυτό όταν βλέπουν πως κοντεύει μεσημέρι και δεν έχει τηλεφωνήσει κανένας από μόνος του.

Πολίτης
|

Το 41% του λαού έχει δώσει το οκ για να τα αλλάξουν όλα.......! Μην γκρινιάζουμε....!

Πολίτης Ν
|

Βάλτε τώρα που γυρίζει!

Μέντιουμ-Αστρολόγος-Μελλοντολόγος
|

Για τo δημόσιο πανεπιστήμια βλέπω sosdesk.
Για το δημόσιο σχολείο βλέπω panicdesk.
Για το δημόσιο νοσοκομείο βλέπω strokedesk.
Για τα παραρτήματα βλέπω leftayparxoundesk.

Κώστας
|

@Λεφτά υπάρχουν..., άσχετο και άστοχο....

Λεφτά υπάρχουν...
|

Λεφτά υπάρχουν και πάντα υπήρχαν!!!
Αλλά, για ημετέρους και ετέρους σκοπούς πλην την δημοσίας εκπαιδεύσεως!!!
Οποία εθνική μας συμφορά!!!

Εκπαιδευτικός
|

Εμαθα με έκπληξη ότι....
άμεσα θα δημιουργηθεί helpdesk για την καταγραφή προβλημάτων δημοσίων σχολείων και εκπαιδευτικών με σκοπό την άμεση απάντηση και επίλυση!!!
Άκου να δεις τι πρόοδος συντελείται σε αυτή τη χώρα!!!

Δικαιώματα αποφοίτων
|

Απομένει τώρα ένα helpdesk για την δημοσίευση ΦΕΚ για τα δικαιώματα των αποφοίτων των δημοσίων πανεπιστημίων που κάποιοι αναμένουν δεκαετίες.
ΕΚΛΟΓΕΣ έρχονται ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ