"Ακτινογραφία" των ΑΕΙ: Χρόνος λήψης πτυχίου,γεωγραφική διασπορά, αριθμό προσωπικού, αριθμός φοιτητών/τριών

Στοιχεία από τηνν ΕΘΑΑΕ

08/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Πίνακες που περνούν "ακτινογραφία" τα ελληνικά ΑΕΙ, όπως ποσοστά αποφοίτων και μέσο χρόνο λήψης πτυχίου ανά Ίδρυμα, γεωγραφική διασπορά, αριθμό προσωπικού, αριθμός φοιτητών/τριών, δημοσιεύει σήμερα το esos ( σ.σ. Τα στοιχεία προέρχονται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης , ΕΘΑΑΕ)

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΘΑΑΕ σήμερα λειτουργούν  στα ελληνικά ΑΕΙ συνολικά 416 τμήματα , στα οποία φοιτούν 366.592 φοιτητές/τριες (ενεργοί).

Η δε διάρκεια σπουδών είναι:  

  • 8 εξάμηνα σε 285 τμήματα 
  • 10 εξάμηνα σε 124 και 
  • 12 εξάμηνα σε 7 τμήματα
  • Σύνολο εξαμήνων στα 416 τμήματα3.604.

Τους περισσότερους φοιτητές έχει το ΕΚΠΑ . Φοιτούν 42.192 φοιτητές στα 41 τμήματα

Ακολουθούν:

  • το ΑΠΘ με 38.898 φοιτητές/τριες στα 41 τμήματα 
  • το Πανεπιστήμιο Πατρών  με 30.881 φοιτητές /τριες  στα 35 τμήματα , και
  • το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με 30.078 φοιτητές/τριες  στα 26 τμήματα

Γεωγραφική διασπορά

Τη μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά  τμημάτων την έχει το Διεθνές Πανεπιστήμιο, του οποίου    τμήματα λειτουργούν  σε 7 πόλεις, και ακολουθούν  σε 6 πόλεις

  • το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  
    το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και 
    το Πανεπιστήμιο Πατρών  

Το μόνιμο προσωπικό

Το μόνιμο προσωπικό στα ΑΕΙ ανέρχεται:

  • σε 10.070 τα ΔΕΠ
  • σε  2.245 τα ΕΔΙΠ και ΕΕΠ
  • σε 1.035 τα ΕΤΠΕΠ και 
  • σε 6.311 το διοικητικό προσωπικό.


Ρυθμός αποφοίτησης προπτυχιακών φοιτητών/τριών

Ακολουθεί ο πίνακας με τον ρυθμό  αποφοίτησης προπτυχιακών φοιτητών/τριών, ανά ΑΕΙ :

Ποσοστό αποφοίτων έτους  ως προς τις νέες εγγραφές έτους

Ποσοστό αποφοίτων στην   κανονική διάρκεια σπουδών (ν)

Μέσος χρόνος λήψης πτυχίου

Σχόλια (36)

@ Καθεστωτικός ψευτάκος | 12 Μάιος 2024 14:41
|

Η λέξη "αποδεικνύω" είναι πολύ βαριά και εμπεριέχει την αδυναμία του αντιθέτου. Κι όμως είμαι ΔΕΠ. Η άλογη χρήσης της μάλλον καταδεικνύει ότι ίσως εσείς να μην είστε ΔΕΠ ή μάλλον να αναρωτηθούν οι αναγνώστες αν κάποιος/α που ξεστομίζει τυχαίοτητες επί προσωπικού ανώνυμα και γράφει για "αποδείξεις" πρέπει να είναι.

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 12 Μάιος 2024 11:56
Αυτά που γράφετε αποδεικνύουν άγνοια των θεμάτων περί των Πανεπιστημίων. Επομένως το ότι επικαλείστε μια ιδιότητα που δεν κατέχετε για να αποθεώσετε την παράταξή σας δηλώνει πολλά περισσότερα από τρικυμία_εν_κρανίω.

@@Καθεστωτικός ψευτάκος 12 Μάιος 2024 11:11
|

Ε να τα πείτε τότε στους φοιτητές σας, να σας αποθεώσουν....

@ Καθεστωτικός ψευτάκος | 12 Μάιος 2024 11:26
|

Η "απόδειξη" είναι βαριά λέξη. Οπότε η κακή χρήση της μάλλον αποδεικνύει ότι ο χρήστης δεν είναι ΔΕΠ.

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 12 Μάιος 2024 11:11
Τα λεγόμενά σας αποδεικνύουν το αντίθετο.

@ Καθεστωτικός ψευτάκος | 12 Μάιος 2024 10:37
|

Είμαι μέλος ΔΕΠ αγαπητέ.

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 12 Μάιος 2024 09:46
Yπάρχει πολιτική στράτευση σ αυτόν που αποθεώνει μια κυβέρνηση που αγνοεί δικαστικές αποφάσεις και πανηγυρίζει κι ολας γι αυτό!!! Για τα υπόλοιπα θέματα (αναδιοργάνωση ακαδημαϊκού χάρτη, ανομία, ελάχιστοι διορισμοί, ιδιωτικά παραμάγαζα, νόμος για τα ΑΕΙ κλπ κλπ) μπορεί να κρίνει ο καθένας τη δική σας τοποθέτηση. Θερμή παράκληση: σταματήστε να παριστάνετε το μέλος ΔΕΠ.

@ Καθεστωτικός ψευτάκος | 11 Μάιος 2024 20:10
|

Αλλού υπάρχει πρόβλημα λογικής. Το μόνο που ανέφερα είναι ότι το μεγαλύτερο του μηδέν δεν είναι μηδέν. Για 4ο μήνυμά σας όμως, τηρείτε σιωπή για τα δυο πολύ σημαντικά θέματα της ΕΒΕ και των ΑΤΕΙ-->ΑΕΙ. Εξηγείται βέβαια, γιατί υπάρχει πολιτική στράτευση.

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 11 Μάιος 2024 12:14
Εδώ πανηγυρίζει για το 10 τακατό αλλά ταυτόχρονα ισχυρίζεται πως έχει ακολουθήσει τη νομική οδό. Δηλαδή είναι ευχαριστημένος που ο νόμος για το νέο μισθολόγιο δε συμμορφώνεται με την απόφαση του ΣτΕ αλλά ταυτόχρονα ακολουθεί τη νομική οδό επειδή ακριβώς ο νέος νόμος αγνοεί τη δικαστική απόφαση. Αυτό λέγεται τρικυμία_εν_κρανίω (μιας και του αρέσει και το underscore).

Χαρά στην υπομονή σας
|

@@Χαρά στην υπομονή σας
Εγώ βλέπω άλλους τέσσερεις.... Οι υπόλοιποι σταμάτησαν την ανάγνωση των σχολίων σας στο "10% αύξηση στα καθαρά στο μισθό μου"....

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 11 Μάιος 2024 10:15
Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. Δεν ψιχαλίζει κύριε. Κάτι άλλο συμβαίνει. Δείτε πιο προσεκτικά τα σχόλια.

@ Χαρά στην υπομονή σας
|

μα δεν απαντά στο αρχικό ερώτημα : τι ολιστικά θετικό είδε κάποιος σε μια από τις τρεις βαθμίδες (όχι φραγκα στην τσέπη του και κουμπουριές στο γάμο του καραγκιόζη)... και χώνει και underscore που δεν έχουν κανενα λειτουργικό νόημα στην ελληνική γραμματική ... έχει πλάκα το άτομο. και αντεπιχειρήματα για τον ... μην πω ...

@ Χαρά στην υπομονή σας | 11 Μάιος 2024 01:13
|

Όπως και κανείς ΔΕΠ ή όχι δεν υποστήριξε τις αντίθετες θέσεις.

Χαρά στην υπομονή σας
|

@Καθεστωτικός ψευτάκος
Σας θαυμάζω που ακόμη ασχολείστε, όταν εδώ και τρεις ημέρες, κανείς (ΔΕΠ ή όχι) δεν υποστήριξε καμία από τις θέσεις του.

@ Καθεστωτικός ψευτάκος | 10 Μάιος 2024 14:44
|

1) Το γνωρίζω και έχω ακολουθήσει τη νομική οδό όπως πολλοί άλλοι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είδα αύξηση ήδη. 2) Το 2015-19 απαγορεύονταν οι διορισμοί αλλά όχι οι συμβασιούχοι και τότε οι μόνοι που είχαμε ήταν με μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια. Η καθημερινότητά μου όμως είναι καλύτερη τώρα που υπάρχουν οι συμβασιούχοι, απλά. 3) Το ένα όταν μας δίνει 132 εκατομμύρια είναι μια χαρά. Αλήθεια πόσα είδαμε μεταξύ 2015-19; 4) Οι 1500 πήγαν να κόβουν κλήσεις, οκ. Όμως γιατί δεν είχε γίνει τίποτα τόσα χρόνια με τους κατειλημένους χώρους; Δεν περιμένω απάντηση. Η σιωπή σας για την ΕΒΕ και για τα ΑΤΕΙ-->ΤΕΙ είναι εκκωφαντική...Μήπως επείδή υπάρχει κομματικό πρόσημο στα σχόλια;

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 10 Μάιος 2024 12:43
1) Για χάρη της συζήτησης αφήνω το λοιπό προσωπικό (που σας είναι αδιάφορο). Αν ήσασταν μέλος ΔΕΠ (πολύ αμφιβάλλω πλέον) θα γνωρίζατε πως το αίτημα των μελών ΔΕΠ δεν ήταν απλά μια ονομαστική αύξηση του μισθού αλλά συμμόρφωση με την απόφαση 1911/2022 του ΣτΕ. Φυσικά τέτοια συμμόρφωση δεν έγινε και γι αυτό διαμαρτύρεται ακόμα η ΠΟΣΔΕΠ (μην τα ξαναλέμε, δεν ανήκει ιδεολογικά στην αντιπολίτευση). Το μόνο μέλος ΔΕΠ (αν είστε, που πολύ αμφιβάλλω πλέον) που πανηγυρίζει είστε εσείς!!
2) Η τραγική υποστελέχωση δεν καλύπτεται με συμβασιούχους. Μεταξύ 2015-19 απαγορεύονταν οι διορισμοί. Τώρα όχι. Το ότι βρίσκετε θετικό να προσλαμβάνεται κάποιος με μοναδικό προσόν το ότι πήρε το διδακτορικό του τα τελευταία 5 χρόνια καταδεικνύει τον πήχη των προσδοκιών που έχετε για τα Πανεπιστήμια. Συνεχίστε λοιπόν με άπειρους συμβασιούχους τα επόμενα χρόνια που η εκροή μελών ΔΕΠ θα είναι μεγαλύτερη.
3) Το ένα είναι περισσότερο του τίποτα σε διάρκεια 5 ετών. Πανηγυρίστε!!!
4) Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχει ανομία σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει 1500 ανθρώπους για να μην κάνουν τίποτα και τελικά ο κάθε Πρύτανης να είναι ανά πάσα στιγμή όμηρος των γνωστών ομάδων. Πανηγυρίστε όμως διότι γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια από το παρελθόν (!?!).
Ας δούμε όμως κι άλλες επιτυχίες της θεόσταλτης κυβέρνησης:
- Για την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη δεν είδαμε τίποτα εδώ και 5 χρόνια. Αντίθετα, ο υπουργός εξαγγέλλει και νέα τμήματα!!!!
- Η 4η νομική στην Πάτρα ήταν μέγιστο πρόβλημα για το κορεσμένο επάγγελμα των δικηγόρων. Όμως με τα τμήματα νομικής των ιδιωτικών μαγαζιών που θα ανοίξουν δεν υπάρχει πρόβλημα.
- Η εκλογή Πρύτανη έχει καταντήσει ανέκδοτο με τον τελειότερο/καταπληκτικότερο νόμο της κ. Κεραμέως. Χωρίς άλλα σχόλια.
Συμπερασματικά, ο αναγνώστης που έχει γνώση μπορεί να κρίνει τα λεγόμενά μας και να καταλήξει στο τι τελικά αντιπροσωπεύει ο καθένας.
-

@ Καθεστωτικός ψευτάκος | 9 Μάιος 2024 20:49
|

Ευχαριστώ που αποδεικνύετε για άλλη μια φορά τον τρόπο γραφής σας, ώστε να μπορούν οι αναγνώστες να κρίνουν. 1) Ως ΔΕΠ ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ. Όμως η αρχική μου απάντηση ήταν για ένα σχόλιο που έλεγε ότι _τίποτα_ θετικό δεν έγινε στα ΑΕΙ. Η αύξηση μισθών ΔΕΠ είναι θετικό. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να πληρώνονται όλοι 5 χιλιάρικα το μήνα από αύριο. Δεν αναιρεί όμως ότι η αύξηση στους ΔΕΠ είναι θετική. 2) Συμφώνησα ότι υπάρχει τραγική υποστελέχωση: μεταξύ 2015-19 η υποστελέχωση ήταν το ίδιο τραγική χωρίς τις θέσεις που αναφέρετε, συνεπώς αν και λίγο είναι θετικό. 3) Πάλι σας απαντώ ότι η αρχική μου απάντηση ήταν για ένα σχόλιο που έλεγε ότι _τίποτα_ θετικό δεν έγινε στα ΑΕΙ. Το ένα είναι περισσότερο του τίποτα, αν και πολύ λίγο. 4) Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχει ανομία, δε σημαίνει ότι δεν γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια από το παρελθόν. Πάλι σας απαντώ (γιατί μάλλον είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό) ότι ότι η αρχική μου απάντηση ήταν για ένα σχόλιο που έλεγε ότι _τίποτα_ θετικό δεν έγινε στα ΑΕΙ. Συμφωνώ ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ήταν τελικά ένα φιάσκο. Επίσης έγραψα για τη βελτίωση στην καθημερινότητα μου που έφερε η ΕΒΕ (γλυτώσαμε από τους τουρίστες). Επίσης έγραψα για τα ΑΤΕΙ-->ΑΕΙ σε μια νύχτα χωρίς σχέδιο. Κανείς δεν απάντησε. Μόνο η συνήθης ειρωνεία των ζηλωτών και τα τσιτάτα.

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 9 Μάιος 2024 18:03
1) Δεν υπάρχουν μόνο τα ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια. Λυπάμαι που το μαθαίνετε πρώτη φορά σήμερα
2) Υπάρχει τραγική υποστελέχωση. Ακαδημαϊκοί υπότροφοι, απόκτηση ακαδημαϊκής εμπειρίας, συμβασιούχοι 407/80. Τι άλλο τίτλο θα φανταστείτε για να καλύψετε τις τρύπες;
3) Σε 5 χρόνια μας παρουσιάζετε ένα (1) πρόγραμμα.
4) Ρωτήστε τη σύνοδο των Πρυτάνεων. Θα εκπλαγείτε από την απάντησή τους.
5)https://www.esos.gr/arthra/88017/i-astynomia-gia-omiria-prytani-pan-pat…. Περιμένω να μάθω γιατί πληρώνονται οι 1500 της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Όλοι κρίνονται γι αυτά που γράφουν και οι αναγνώστες δεν είναι οπαδοί της ΔΑΠ για να καταπίνουν αμάσητα τα ψεύδη σας.

ΔΕΠ ΕΚΠΑ
|

@ 9 Μάιος 2024 18:05
Συμφωνείτε ότι πριν το 2019 δεν μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις. Άρα το ότι πανηγυρίζετε για τις ελάχιστες προσλήψεις που ακολούθησαν δείχνουν νοοτροπία Βόρειας Κορέας. Ύμνοι για το μεγάλο Ηγέτη που ανατέλει ο ήλιος κάθε μέρα μετά από εντολή του. Όσο για το αν επαρκούν οι προσλήψεις δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα δελτία τύπου της ΠΟΣΔΕΠ ή τις αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων (που από ότι ξέρω δεν ανήκουν ιδεολογικά στην αντιπολίτευση). Σε κάθε περίπτωση, οι εξυπνακισμοί σας χαρακτηρίζουν, τα "επιχειρήματά" σας αξιολογούνται από τους αναγνώστες και καταδεικνύουν την ποιότητά σας.

ΔΕΠ από αρχικό Post
|

Είναι κρίμα να αναλώνεται η συζήτηση στα μισθολογικά μας. Τα πράγματα είναι άσχημα και εκεί, αλλά γνωρίζουμε ότι σε αυτό το θέμα δεν έχουμε πολλές ελπίδες. Ακόμα και η ΠΟΣΔΕΠ, που διοικείται κατά πλειοψηφία από ΝΔ, έχει κάνει σειρά καταγγελιών, χωρίς αντίκρισμα.
Τα βασικά θέματα των ΑΕΙ είναι :
1. η υποστελέχωση σε ΔΕΠ και προσωπικό. Ενδεικτικά, τα μέλη ΔΕΠ (ΑΕΙ και ΤΕΙ μαζί) έχουν μειωθεί κατά 40% μετά τα μνημόνια. Ποιος φταίει; Και τα μνημόνια και η έλλειψη πραγματικής στήριξης των ΑΕΙ από όλες τις κυβερνήσεις.
2. Η υποχρηματοδότηση (δείτε δαπάνη ανά φοιτητή σε σχέση με την ΕΕ. Είμαστε τραγικοι). Και η ακόμα πιο μικρή χρηματοδότηση της έρευνας
3. Ο ακαδημαϊκός χάρτης και ο παραλογισμός με τα αποκομμένα τμήματα-φαντάσματα (έτσι είχε γραφτεί σωστά σε προηγούμενο ποστ) σε μικρές επαρχιακές πόλεις.
Υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα, αυτά όμως κατά κοινή ομολογία είναι τα πιο βασικά.
Σημείωση: Είμαι αναπληρωτής σε περιφερειακό πανεπιστήμιο, το οποίο πανεπιστήμιο συντηρεί τμήματα-φαντάσματα (με τεράστιο κόστος σε υποδομές και προσωπικό που τα ξ...)

@ ΔΕΠ ΕΚΠΑ | 9 Μάιος 2024 17:15
|

Όπως τα λέτε είναι, γιατί χρειαστήκαμε νέο μνημόνιο ενώ ψηφίσαμε να σκίσουμε να μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο.

@ Καθεστωτικός ψευτάκος | 9 Μάιος 2024 14:25
|

1) Όλοι οι ΔΕΠ είδαν 10% αύξηση. 2) Υπάρχει τραγική υποστελέχωση όπως υπήρχε και το 2018-19 και απλά έκαναν μετατάξεις από τη Β'βαθμια να ενταθεί η υποστελέχωση εκεί. Όμως τώρα έρχεται βοήθεια σε εμάς τους υποστελεχωμένους. Πριν δεν έρχοταν. 3) https://www.esos.gr/arthra/86317/programma-panepistimia-aristeias-me-pr… 4) Επαναπροκηρύσσεται, ψάξτε το 5) η αστυνομία έχει μπει σε εστίες και έχει βγάλει ποινικούς, και έχει σταματήσει καταλήψεις χώρων. Αυτά δεν γινόντουσαν από καμία προηγούμενη κυβέρνηση. Όσο για τον τίτλο του μηνύματός σας, οι αναγνώστες κρίνουν το επίπεδο συζήτησης που επιθυμεί ο καθένας.

ΔΕΠ ΕΚΠΑ
|

@ 8 Μάιος 2024 15:37
Και οι πέτρες γνωρίζουν πως ως το 2019 απαγορευόντουσαν οι διορισμοί λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων. Είστε σίγουρα μέλος ΔΕΠ ή μέλος της τοπικής κλαδικής της ΝΔ;

@ ζηλωτές της αριστεράς
|

αχαχαχαχα, το πρόβλημά σας ήταν τα φράγκα (η μόνη βαθμίδα που πήρε κάτι είστε οι άλλοι ούτε το αναφερθέν 20ευρω) και οι ΕΔΙΠ ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ μία παρέμβαση που ουσιαστικά βελτίωσε μια πτυχή ή διορθωσε ΜΙΑ κακοδαιμονία (από αυτές που συνεχίζουν στα αει και σε όλη την παιδεία) δεν διαβάσαμε ! καλά κάνετε για τη 200άρα και τους εκθειάζετε αλλά για την ταμπακιέρα (στην τριτοβάθμια ενδεικτικά : αναδιάρθωση χάρτη, εξορθολογισμός πολλών ζητημάτων κα ) τίποτα . με τα ψίχουλα τα θεσμικά (γιατί μισθολογικα ούτε αυτά δεν πέφτουν ) δεν... και επειδή νομίζεις ότι μιλάς σε αριστερούλη : αμην να φύγουν και είδαμε την αριστεία ! μη μας δουλευεις κι εσύ . δεν είπες αν είσαι σε περιφερειακό επίσης ή κεντρικό αει (ένα από τα δύο) να καταλάβουμε και 2-3 ακόμα.
ζήτω τα 9 , ζήτω το 41

Καθεστωτικός ψευτάκος
|

@ 8 Μάιος 2024 15:37
1) 10% αύξηση στα καθαρά στο μισθό σου. Μιλάς μόνο για την πάρτη σου και όχι όλο το προσωπικό των ΑΕΙ.
2) πολύ περισσότερες θέσεις Επιστημονικών Υποτρόφων απ ότι το 2012-19. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει τραγική υποστελέχωση και ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια χαραμίζονται για μισθούς και όχι για ανάπτυξη.
3) χρήματα για εργαστηριακό εξοπλισμό. Εδώ γελάνε απλά. Απλά να σας θυμίσω ότι οι προηγούμενοι είχαν προκηρύξει και τελειώσει το ΕΡΕΥΝΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ. Οι δικοι σας ακόμα παλεύουν με την προδημοσίευση.
4) 1 προς 1 θέσεις ΔΕΠ να επαναπροκηρύσσεται. Ψέμα. Η απόδειξη είναι οι διάφορες μορφές συμβασιούχων με ευφάνταστα ονόματα να πολλαπλασιάζονται.
5) να γίνεται προσπάθεια (ατελής και προβληματική, η αλήθεια είναι, αλλά προσπάθεια) να σταματήσουν οι συμμορίες μέσα στα ΑΕΙ. Ψέμα. Τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει πλην της άχρηστης πρόσληψης 1500 που ουδείς ξέρει γιατί πληρώνονται.

@ @ Ως ΔΕΠ είδα 5 πράγματα | 9 Μάιος 2024 11:31
|

Λοιπόν γράφω για 9 πράγματα το προηγούμενο μήνυμα μου και εστιαστήκατε στο 10% του μισθού. Τα υπόλοιπα που έγραψα και δεν είχαν οικονομικό πρόσημο αλλά ιδεολογικό και οδήγησαν στα προβλήματα που περιγράφονται και στα σχόλια, τηρείτε σιγή. Οι αναγνώστες κρίνουν. Ακόμα όμως και για το μισθολογικό, ένας πρωτοβάθμιος ΔΕΠ πήρε αύξηση περίπου 200 ευρώ το μήνα καθαρά. Εσάς μπορεί να σας περισσεύουν, (όπως συμβαίνει συχνά με τους ζηλωτές της αριστεράς). Για εμένα και την οικογένειά μου δεν είναι λίγα. Το χάος του καλοκαιριού του 2015 εννοείτε;

@ Ως ΔΕΠ είδα 5 πράγματα
|

μάλιστα ! και αυτά τα σκόρπια θεωρείς ότι βελτιωσαν ολιστικά μια παράμετρο της εκπαιδευσης ;;;; σοβαρά; τα 20 ευρά (ή πόσα τελοσπάντων) αύξηση που πήρες προσωπικά;
οκ, καταλάβαμε πολλά ! και όλα αυτά σε μια περίοδο με προοπτικές (όχι το χάος) από τους έτοιμους άριστους... αλήθεια σε ποιο αει; το δάσος το βλέπουμε , γιατί σκόρπια δέντρα δεν είναι δάσος

Διασπορά τμημάτων
|

Τα στοιχεία αφορούν το 2022.
Τώρα πια η διασπορά του Δημοκρίτειου είναι η μεγαλύτερη και το ΔΙΠΑΕ έχει έδρα σε 4 πόλεις. Σε δύο με πολλά τμήματα και σε 2 με ένα μόνο.
Όπως και να έχει το πράγμα η διασπορά είναι τεράστια.
Ας μας δώσει στοιχεία το υπουργείου για τα τμήματα ανά πόλη. Να δούμε σε ποιες πόλεις υπάρχει μόνο ένα τμήμα. Πρέπει να είναι γύρω στις 10 πόλεις που έχουν μόνο ένα τμήμα. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται με αυτά τα τμήματα. Πώς λειτουργούν έτσι απομονωμένα; Πόσους φοιτητές έχουν να παρακολουθούν; Γιατί δεν μεταφέρονται ΆΜΕΣΑ με υπουργική απόφαση αφού ο νόμος το επιτρέπει, στις έδρες των ΑΕΙ;

Ιωάννης Κ.
|

Τη μεγαλύτερη πλέον διασπορά έχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και όχι το Διεθνές, καθώς τα Τμήματα της Καβάλας και της Δράμας ενσωματώθηκαν πολύ πρόσφατα στο Δημοκρίτειο. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι πλέον επικεντρωμένο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και στις Σέρρες και δύο επιπλέον Τμήματα, το ένα στην Κατερίνη και το άλλο στο Κιλκίς.

το Ηλεκτρονικών Μηχ του ΕΛΜΕΠΑ να ενταχθεί στο ΠοΚ
|

Όπως έγινε με τα τμήματα της Καβάλας του ΔΙΠΑΕ που εντάχθηκαν στο Δημοκρίτειο ο ίδιος εξορθολογισμός πρέπει να γίνει και στην Κρήτη με το Τμήμα ΗΜ του ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά και το ΠοΚ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ