ΚΥΣΔΕ: Αποδεσμεύονται 237 εκπαιδευτικοί για μετάταξη

13/05/2024

Ενημερώθηκε: 13/05/2024, 20:26

Άκουσε το άρθρο

Του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου

Το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα 13/05/2024 με κυριότερο θέμα τις μετατάξεις/αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω ΕΣΚ (Α’ κύκλος κινητικότητας 2024).

Το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε θετικά για αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα 237 εκπαιδευτικών ΔΕ (σύνολο αιτήσεων 267) για μετάταξη και 35 εκπαιδευτικών ΔΕ  (σύνολο αιτήσεων 42) για απόσπαση,  στα πλαίσια του Α’ κύκλου κινητικότητας 2024, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6, αρ. 3 του Ν.4440/2016 (ΦΕΚ224Α’) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ.7, αρ.5 του Ν.1824/1988 (ΦΕΚ296Α’).

Η πράξη μονιμοποίησης - και δικαίως - δεν αποτέλεσε κώλυμα ως προς την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών. 
Το ΚΥΣΔΕ εξετάζει μόνο την αποδέσμευση, πλέον είναι θέμα των φορέων υποδοχής για την ικανοποίηση ή μη της μετάταξης/απόσπασης.

Σε ότι αφορά 2 αιτήσεις ανάκλησης μετάταξης διοικητικών υπαλλήλων και επαναφορά τους σε θέση εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά.

Ομοίως θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο και για την ανάκληση μετάταξης μέλους ΕΕΠ και επαναφορά του στον κλάδο ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Επίσης, έγινε ανάκληση μετάθεσης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ02 στην ΕΑΕ, καθώς μετά από έλεγχο της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι η εκπαιδευτικός δεν θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης. 

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω, ότι στις αποφάσεις και παρεμβάσεις μου, κινούμαι πάντα με γνώμονα το δίκαιο και ορθό προς το συμφέρον των εκπαιδευτικών, με βάση το πνεύμα και όχι απαραίτητα το γράμμα του νόμου.

Σχόλια (5)

Σ
|

Τα ονόματα που είναι;

αωαπληρωτρια
|

που μπορουμε να δουμε τα οργανικα κενα των μεταταξεων

ΠΕ19
|

"Η πράξη μονιμοποίησης - και δικαίως - δεν αποτέλεσε κώλυμα ως προς την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών."
Αν δηλαδή κάποιος ΔΙΚΑΙΩΣ διορίστηκε στο Καστελόριζο και ΔΙΚΑΙΩΣ πήρε απόσπαση στο Χ-οργανισμό (ακόμα και στο υπουργείο) στον χρόνο πάνω (ίσως και πάλι ΔΙΚΑΙΩΣ στα μέσα της χρονιάς). Τώρα μετά από 1 ή 2 χρόνια απόσπαση στον οργανισμό αφού ΔΙΚΑΙΩΣ θα έχει περάσει τα 2 χρόνια που θα έπρεπε να μονιμοποιηθεί ΔΙΚΑΙΩΣ αποδεσμεύεται από το ΚΥΣΔΕ για να μεταταχθεί στον οργανισμό που ΔΙΚΑΙΩΣ και διακαώς τον έχει ανάγκη.
Φυσικά αδίκως φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί που έμειναν 2 χρόνια στη Σύμη στο Καστελόριζο σε 2 και σε 3 σχολεία. ΑΔΙΚΑ πολύ ΑΔΙΚΑ

α
|

εν παρόδω είναι ΑΝΗΘΙΚΟ , όταν πουλάνε τόσους διορισμούς , οι εκπαιδευτικοί να είναι τρίτης κατηγορίας και να μην μπορούν ισότιμα όπως οι άλλοι δθ να συμμετεχουν στις διαδικασίες του ΕΣΚ ! άλλες χρονιές είχαν άδικα μπλοκαριστεί πολλοί

Αδιόριστος
|

Φτάσαμε στις μετατάξεις και για διορισμούς δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Μήπως δεν θα γίνουν καθόλου τελικά φέτος; Εσείς γράφατε για 4.000 άτομα και μέχρι στιγμής είμαστε στο 0

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ