Κίνδυνος για την διεξαγωγή των επικείμενων Πανελλαδικών εξετάσεων στη Θεσπρωτία

14/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Την αγωνία και την απόγνωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την πλημμελή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των επικείμενων Πανελλαδικών εξετάσεων, διατυπώνει με  ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας με επιστολή προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Καχριμάνη , με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία.

Ακολουθεί η επιστολή

κ. Περιφερειάρχα, 

Σε συνέχεια του υπ’αριθμ.649/01-02-2024 εγγράφου μας, επανερχόμαστε με το παρόν προκειμένου να εκφράσουμε, εκ νέου, την αγωνία και την απόγνωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την πλημμελή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των επικείμενων Πανελλαδικών εξετάσεων!

Ως γνωστόν, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,  επικαλείται οικονομική αδυναμία κάλυψης όλων των λειτουργικών δαπανών που αφορούν τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αρμοδιότητας της. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι δύναται πλέον να καλύπτει μόνο συγκεκριμένες δαπάνες, όπως: μισθωμάτων, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρισμού, ύδρευσης, πετρελαίου θέρμανσης, ταχυμεταφορών (κούριερ), καθαριότητας, ετήσιας συντήρησης του ανελκυστήρα και κλιματιστικών, μίσθωσης γραμματοθυρίδων και τυχόν μικροβλαβών.

Ως εκ τούτου, αποτελεί ερωτηματικό ο τρόπος κάλυψης των απαιτούμενων δαπανών για την προμήθεια νέου εξοπλισμού, αναλωσίμων και ανταλλακτικών, που είναι απαραίτητα για  την συντήρηση και λειτουργία των ηλεκτροτεχνικών μέσων και κατ΄ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ΠΔ161/2000 και την υπ’αριθμ.241/2022 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, εκάστη Περιφερειακή Ενότητα οφείλει να περιλαμβάνει στον προϋπολογισμό της και να καλύπτει ΟΛΕΣ τις λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αρμοδιότητάς της, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς ανά είδος δαπάνης.

κ. Περιφερειάρχα, 

Σύμφωνα με τις κατά το νόμο, αρμοδιότητές σας, σας καλούμε να επέμβετε άμεσα και αποφασιστικά ώστε να θεραπεύσετε άμεσα το πρόβλημα κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, πριν τεθεί σε κίνδυνο, ακόμα και η επικείμενη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
 Νώντας Αθανασιάδης    Αντώνης Στεφανογιάννης
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ