Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Λολίτσας-Αναπληρωτής: Διονύσιος Αναστασόπουλος

17/05/2024

Ενημερώθηκε: 17/05/2024, 12:10

Άκουσε το άρθρο

Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας, συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη,  με την ακόλουθη σύνθεση:

1. Κωνσταντίνος Λολίτσας του Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Δάσκαλος του Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω για παιδιά με κινητικά προβλήματα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Διονύσιο Αναστασόπουλο του Κωνσταντίνου , μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΠ, Εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02 Φιλόλογο, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

2. Παναγιώτης Ματσούκας του Νικολάου, μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Παναγιωτοπούλου του Γεωργίου , εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

3. Βασίλειος Βλασταράς του Παναγιώτη, μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μαγδαληνή Ελένη Ψωμά του Μαρίνου , Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

4. Νικόλαος Αλέτρας του Δημητρίου, μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Κλεονίκη Δρούγκα του Αντωνίου, ως μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

5. Παναγιώτης Τζαμαργιάς του Στεφάνου, μέλος ΔΕΠ, Σκηνοθέτης και μέλος ΕΕΠ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Δημάκη-Ζώρα του Αντωνίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Επιτροπή μπορεί να συνεδριάζει και με τηλεδιάσκεψη.

Στη διευρυμένη σύνθεση της Επιτροπής συμμετέχουν επιπλέον οι κάτωθι:

1. Ελένη Κάρτσακα του Σωτηρίου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Καλλιτεχνικών ΠΕ08 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Σταμάτιο Σαμακουρή του Αντωνίου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Καλλιτεχνικών ΠΕ08 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

2. Βασιλική Σοφρά του Ιωάννη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Καλλιτεχνικών ΠΕ08 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία - Αλεξάνδρα Κουμανάκου του Ανδρέα, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Θεατρικής Αγωγής ΠΕ 91 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

3. Χρυσάνθη Αρβανίτη του Θεοδώρου, εκπαιδευτικός κλάδου Καλλιτεχνικών ΠΕ08 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αλίκη Καζούρη του Κωνσταντίνου, Χορογράφο, Καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού και Διευθύντρια Σπουδών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «ΜΟΡΑΓΕΜΟΥ».

4. Σοφία Λιβανού του Νικολάου, εκπαιδευτικός κλάδου Καλλιτεχνικών ΠΕ08 στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Σαρρή του Παναγιώτη, εκπαιδευτικό κλάδου Καλλιτεχνικών ΠΕ08 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

Η Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας με διευρυμένη σύνθεση συνεδριάζει στην έδρα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση μπορεί να συνεδριάζει και με τηλεδιάσκεψη.

Η θητεία της Επιτροπής ορίζεται για δυο (2) χρόνια.

Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αυτή, εκτός εάν απαιτηθεί καταβολή οδοιπορικών εξόδων, δηλαδή ημερήσια αποζημίωση, έξοδα διαμονής και μετακίνησης, η οποία θα αντιμετωπιστεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
 

Σχόλια (4)

@ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο κύριε πολίτη - καθηγητή.

Άνοιξε κάνα βιβλίο της πρώτης τάξης δημοτικού να μάθεις ορθογραφία πρώτα:
Σιβιτανίδειος γράφεται η Σχολή.

Τεο
|

Το δασκαλακο και το φιλολογο καλά κάνατε και τους βάλατε. Οι υπόλοιποι τι ρόλο παίζουν σε μια "Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας"??? ;¬)

εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
|

@ΠΟΛΙΤΗΣ:
Χαχαχαχα!!!!
Μην κάνεις ρητορικές ερωτήσεις....

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Ο Διονύσιος Αναστασόπουλος δεν είναι μόνο μέλος του ΔΣ του ΙΕΠ, είναι και αναπληρωματικό μέλος και στο ΔΣ της Σιβιτανειδίου, όπως επίσης αναπληρώνει και τον Πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ. Πώς τα προλαβαίνει ο άνθρωπος; Μάλλον εκεί στο ΥΠΑΙΘΑ έχουν ξεμείνει από Διευθυντές Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ