Η ΑΔΕΔΥ για την απεργία –αποχή εκπαιδευτικών Δ.Ε. από την αξιολόγηση

17/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Η ΑΔΕΔΥ απέστειλε  προς την ΟΛΜΕ το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα  της Νομικής Συμβούλου Μαργαρίτας Παναγοπούλου:

Επί της με αρ.452/2024 δικαστικής αποφάσεως που εξεδόθη με αφορμή την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την συνδικαλιστική κάλυψη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών ΒΕΠ/ΕΕΠ, επισημαίνω αναλυτικότερα τα εξής:

1) Η απεργιακή κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη, καθότι θεωρήθηκε ότι έχει την ίδια μορφή και έκταση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις (τόσο της ίδιας της ΑΔΕΔΥ, όσο και τον οικείων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων) που έχουν κριθεί στο σύνολό τους παράνομες με άλλες αποφάσεις του αυτού Δικαστηρίου. Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε ότι η επίμαχη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικεί αιτήματα, η ρύθμιση των οποίων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και ως εκ τούτου έχει πολιτικό χαρακτήρα, αφού σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί, αποκλείοντας ούτως την αναβάθμιση και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

2) Το δικαστήριο περαιτέρω έκρινε ότι η απεργία -ενόψει του ότι έχει και αόριστη διάρκεια-, είναι παράνομη και ως καταχρηστική, αφού λόγω των όσων ήδη επισημάνθηκαν για τον πολιτικό της χαρακτήρα καθιστά επιπροσθέτως στάσιμο το προσφερόμενο εκπαιδευτικό έργο προς βλάβη των μαθητών και των οικογενειών τους. Κατά το Δικαστήριο, το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης πρέπει να υπόκειται σε συνεχή αξιολόγηση προκειμένου να βελτιώνεται και να επικαιροποιείται.

Εν όψει των ανωτέρων κρίσεων, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Στο διατακτικό το Δικαστήριο απαγορεύει στην ΑΔΕΔΥ τη συνέχιση της, καθώς και την επανάληψη της στο μέλλον με το ίδιο αντικείμενο και υπό τις ίδιες συνθήκες, κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω απαγόρευση και απειλεί την ΑΔΕΔΥ με χρηματική ποινή ύψους 6000 ευρώ για κάθε παράβαση της σχετικής απαγόρευσης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

Διαβάστε και λίγο...ρε παιδιά
|

Η απεργία αφορά τη διδικασία της αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Τι σχέση έχει με τι εξετάσεις των παιδιών;;;;;;;;;;;; Διαβάστε και λίγο.

Ο Νέος
|

Σύμβουλοι, διευθυντές, υποδιευθυντές, γίνονται και συντονιστές στα βαθμολογικά!! και χωρίς να έχουν αξιολογηθεί!! Δεν υπάρχουν άλλοι άξιοι για συντονιστές στα βαθμολογικά κέντρα; Κάθε 2 χρόνια υποχρεωτική η αλλαγή των συντονιστών , μία θητεία για συμβούλους και διευθυντές και μάλιστα μετά από αξιολόγηση του εκπαιδευτικού τους έργου!!

Στου κασίδη το κεφάλι
|

"Κατά το Δικαστήριο, το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης πρέπει να υπόκειται σε συνεχή αξιολόγηση προκειμένου να βελτιώνεται και να επικαιροποιείται".
Για το αγαθό της απονομής της Δικαιοσύνης, έχει βγάλει ποτέ καμία απόφαση κάποιο Δικαστήριο?

ΓΚ
|

Γιατί όχι. Και βέβαια να τις δώσουν. Και εις ανώτερα

Αθηνά
|

Εξετάσεις υπήρχαν πάντοτε και παλαιότερα πολύ πιο δύσκολες και πολύ περισσότερες.
Από αψυχολόγητες απεργίες κινδυνεύουμε, από εξεταστικοκεντρικό σύστημα πρώτη φορά το ακούω.

Νίκα Χαρά
|

Οι εξετάσεις δεν κινδυνεύουν, τα παιδιά σας όμως κινδυνεύουν από το εξεταστικοκεντρικο σύστημα που επιβάλλει το υπουργείο στην εκπαίδευση

Αθηνά
|

Συμφωνώ με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Τα παιδιά πρέπει να δώσουν τις εξετάσεις τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ