Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» : Διοίκηση με βάση τις γνώσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις

21/05/2024

Ενημερώθηκε: 21/05/2024, 10:29

Άκουσε το άρθρο

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο με άριστο τρόπο στα πρότυπα αντίστοιχων μεταπτυχιακών Προγραμμάτων διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών τμημάτων της αλλοδαπής. 

Συνδυάζει με αρμονικό τρόπο γνώσεις από τα οικονομικά, τη διοίκηση, το μάρκετινγκ, τη στατιστική και τη μεθοδολογία για να σας προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αναλάβετε θέσεις ευθύνης στο χώρο της διοίκησης και του σχεδιασμού εκπαιδευτικών πολιτικών. 

Το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και εφάμιλλο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τόσο ως προς τα προσφερόμενα μαθήματα και το περιεχόμενό τους, όσο και ως προς την ερευνητική και ακαδημαϊκή καριέρα των διδασκόντων στο πρόγραμμα αυτό.

 Το Π.Μ.Σ «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, -εμβάθυνση στις οικονομικές, κοινωνικές και διοικητικές πτυχές της εκπαίδευσης, -διεξαγωγή έρευνας και σχεδιασμού εκπαιδευτικών πολιτικών, γρήγορη επαγγελματική εξέλιξη. 

Η φιλοσοφία του προγράμματος αποτυπώνεται στις βασικές του αρχές: 

α)πρόσβαση στη γνώση, 

β) κατάκτηση των στόχων 

γ) επικέντρωση στον άνθρωπο. 

To Π.Μ.Σ. «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» υλοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως αποσκοπώντας να κάνει πράξη τη φράση «ίσες ευκαιρίες για όλους» δίνοντας το δικαίωμα στο κάθε άτομο να σπουδάσει, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, ανεξαρτήτως του γεωγραφικού χώρου διαμονής του. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) εξάμηνα και τα μαθήματα, δέκα στο σύνολο, κατανέμονται ανά πέντε στο χειμερινό και στο εαρινό εξάμηνο. 

Στη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ εκπόνησης διπλωματικής εργασίας ή επιτυχούς παρακολούθησης δύο μαθημάτων. 

Στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο διδάσκονται 3 υποχρεωτικά μαθήματα και 2 μαθήματα επιλογής από ένα σύνολο επτά προσφερόμενων μαθημάτων. 

Οι απόφοιτοι του προγράμματος δύνανται να εγγραφούν μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. 

Τα μαθήματα διδάσκονται κάθε Παρασκευή (16.30 – 22:00) και Σάββατο (8.30 – 16.30).

 Για  πληροφορίες  οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  επίσης  να  επισκέπτονται  την ιστοσελίδα  του προγράμματος (http://www.msc-econedu.gr) ή στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ, (e-mail: despoinanimo@unipi.gr, κιν.6972831319) ή  στον  Διευθυντή  του  Π.Μ.Σ,  Καθηγητή  κον  Μιχάλη  Χλέτσο  (e-mail: mchletsos@unipi.gr). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ