ΟΠΑ: Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ μεταξύ των κορυφαίων “Business Schools” παγκοσμίως σύμφωνα με το CEOWORLD Magazine

21/05/2024

Ενημερώθηκε: 21/05/2024, 12:34

Άκουσε το άρθρο

Το Αμερικανικό περιοδικό “CEOWORLD Magazine” κατέταξε τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) στην 78η θέση μεταξύ των κορυφαίων 169 “Business Schools” παγκοσμίως στη κατηγορία”World’s Best Business Schools 2024”.

Η κατάταξη των Πανεπιστημίων βασίστηκε στα ακόλουθα επτά κριτήρια: 1) Ακαδημαϊκή φήμη (academic reputation), 2) Κριτήρια επιλεξιμότητας για την εισαγωγή φοιτητών στο Πανεπιστήμιο (admission eligibility), 3) Ποσοστό απορρόφησης (Job placement rate), 4) Aνατροφοδότηση από τμήματα προσλήψεων εργοδοτών (recruiter feedback), 5) Eιδίκευση (specialization), 6) Παγκόσμια φήμη και επιρροή (global reputation & influence), 7) Ετήσια δίδακτρα (Annual tuition and fees). Παράλληλα, το περιοδικό συγκέντρωσε δεδομένα μέσω: α) διεξαγωγής έρευνας σε 250.000 στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματιών του κλάδου της βιομηχανίας, απόφοιτους, εργοδότες και υπευθύνους προσλήψεων, ακαδημαϊκούς από σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και β) από ερευνητικές δημοσιεύσεις και αναφορές (citiations) από τις βιβλιογραφικές βάσεις της “Scopus” και της “Google Scholar”.

Το περιοδικό “CEOWORLD Magazine” είναι ένα από τα πιο δημοφιλή περιοδικά με τις περισσότερες διαδικτυακές εκδόσεις παγκοσμίως. Το περιοδικό απευθύνεται κυρίως σε CEO, οικονομικούς διευθυντές, στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες υψηλού κύρους και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως τα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά, τη διαχείριση επενδύσεων, θέματα ηγεσίας και καινοτομίας, καθώς και με την ευημερία των επιχειρήσεων.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, σχολιάζοντας τo γεγονός, δήλωσε: «Η νέα διάκριση επιβεβαιώνει τη διεθνή παρουσία και εδραιώνει τη θέση της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ ανάμεσα στα καλύτερα “Business Schools” παγκοσμίως. Αριθμώντας 100 και πλέον χρόνια λαμπρής ακαδημαϊκής πορείας, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ έχει καλλιεργήσει κουλτούρα αριστείας στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει εφαρμόζοντας την καινοτομία και την τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία.»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ