Επίσκεψη υψηλόβαθμης κυβερνητικής αποστολής από την πόλη Ningbo της Κίνας στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

21/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Μια υψηλόβαθμη κυβερνητική αποστολή έξι ατόμων από την πόλη Ningbo της Κίνας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο. 

Στη συνάντηση από την πλευρά του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συμμετείχαν ο Πρύτανης Καθ. Νίκος Κατσαράκης, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Αν. Καθ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, η Εκτελεστική Διευθύντρια κα Βανέσσα Σημαντηράκη, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Αν. Καθ. Ειρήνη Δήμου και ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Αν. Καθ. Γεώργιος Ξανθός

Τα μέλη της αποστολής συνόδευσαν κατά την επίσκεψή τους στο Πανεπιστήμιο, από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου σε θέματα διασύνδεσης με τα Πανεπιστημιακά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα κ. Νικόλαος Κονταράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος  Αναστάσιος Τσατσάκης και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Ειρήνη Καρουζάκη.

Στη συνάντηση ο Πρύτανης Καθ. Νίκος Κατσαράκης αναφέρθηκε στα προγράμματα σπουδών και στην έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο και αποτελούν επιστημονικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος των δύο μερών που αφορούν στην ενέργεια, στη γεωπονία και στον τουρισμό, καθώς και στο Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού με το Πανεπιστήμιο Νingbo. 

Η επικεφαλής της κινεζικής αποστολής Xu Yanan, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα προγράμματα σπουδών και την πορεία του Πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών συνεργασιών. Και τα δύο μέρη εκφράστηκαν θετικά στην περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους μέσω ενός νέου Μνημονίου Συνεργασίας σε θεματικές ενότητες κοινού ενδιαφέροντος και με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Η Ningbo και το Ηράκλειο είναι αδελφοποιημένες πόλεις και το διάστημα αυτό η κινέζικη αποστολή πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Ηρακλείου με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων και τη διερεύνηση διμερών συνεργασιών. Ένας από τους βασικούς σκοπούς της επίσκεψης αυτής, ήταν η προσπάθεια ενδυνάμωσης των σχέσεων της πόλης Ningbo με τα Πανεπιστήμια του Ηρακλείου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ