Σε κανένα σχολείο της Κέρκυρας δεν έγιναν οι εξετάσεις PISA

22/05/2024

Άκουσε το άρθρο

Σε κανένα σχολείο της Π.Ε. Κέρκυρας δεν έγιναν οι εξετάσεις της ελληνικής  PISA, καθώς οι εκπαιδευτικοί  συμμετείχαν καθολικά και στα 5 δημοτικά σχολεία στη στάση εργασίας , την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Σε κανένα σχολείο της Π.Ε. Κέρκυρας ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ τύπου PISA, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες συμμετείχαν καθολικά και στα 5 δημοτικά σχολεία στη στάση εργασίας χωρίς να ενδώσουν στην παραπλανητική και εκτός πλαισίου αρμοδιότητάς του απόπειρα του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να «εξαφανίσει» τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας που το ΥΠΑΙΘ προσπάθησε να πραγματοποιήσει τις εθνικές εξετάσεις κατάταξης τύπου PISA. Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους και χωρίς να καμφθούν από τις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ακύρωσαν τις εξετάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των δημοτικών σχολείων Άφρας, Καναλίων, Κασσιόπης, Μαντουκίου και Σπαρτύλα, που σήκωσαν τη δεδομένη στιγμή με επιτυχία το βάρος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στον σύλλογο μας και ΑΚΥΡΩΣΑΝ στην πράξη την υλοποίηση του «ελληνικού διαγωνισμού PISA», συμμετέχοντας καθολικά στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξαν ο σύλλογός μας, η ΔΟΕ (η απόφασή της βγήκε παράνομη χτες στα δικαστήρια, στα οποία για άλλη μια φορά προσέφυγε το ΥΠΑΙΘ) και η ΑΔΕΔΥ.

Απέδειξαν ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών.

Απέδειξαν ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών.

Με την 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σε ισχύ οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς στην συντριπτική τους πλειοψηφία και στην περιοχή μας, δεν προσφέρουν καμιά συναίνεση στους αντιπαιδαγωγικούς σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ και υπερασπίζονται με πάθος και αποφασιστικότητα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΟΛΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.

Είμαστε περήφανοι για τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στην ολόπλευρη μόρφωση, ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τις χορηγίες και τη γνώση εμπόρευμα.

Δεν θα επιτρέψουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να γίνουν τα πειραματόζωα που προστάζουν η ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση όση απαιτεί η αγορά!

Συνεχίζουμε στον δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.  Αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε και θα νικήσουμε!
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

@Θανάσης
|

Αν σε θέτανε εκτός εργασίας χωρίς πληρωμή και ασφάλιση για 3-4 μήνες, δεν θα ήσουνα τόσο ατρόμητος όσο θέλεις να εμφανίζεσαι.
Όσο για το κύρος του συνδικαλισμού καλύτερα να μην πω κάτι, θα κοπεί το σχόλιο.
Κατά την άποψή μου αυτή η εξέταση είναι η μόνη χρήσιμη, γιατί παράγει άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα, σε αντίθεση με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που χάνονται πολλές διδακτικές ώρες και μετατρέπουν τα σχολεία σε συνεδριακούς χώρους και χώρους προβολής βίντεο.

@ Χρυσαλίδα
|

Αν είσαι εκπαιδευτικός εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις.
Προφανώς αγνοείς ότι για δημοσιογραφική ευκολία λέγεται "ελληνικό PISA".
O νόμος που φαίνεται να ανοείς αναφέρεται σε διαγνωστικές εξετάσεις, το PISA δεν είναι διαγνωστικής φύσης. Οσο για το σκεπτικό που επίσης φαίνεται να αγνοείς είναι ήδη προ τριετίας αναρτημένο στο ΙΕΠ.

Χρυσαλίδα
|

Programme for International Student Assessment (PISA) . Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε τρία χρόνια απο τον ΟΟΣΑ, κι αφορά μαθητές μαθήτριες ηλικίας 15 ετών.
Η ελληνική πρωτοτυπία : ο ψευδεπίγραφος PISA διεξάγεται κάθε χρόνο κι αφορά παιδιά που αποφοιτούν απο το Δημοτικό και το Γυμνάσιο . Το σκεπτικό διεξαγωγής του : ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ !

Γιώργος
|

Γιατί ορισμένοι εμποδίζουν τις εξετάσεις Pisa; Να μη συμμετέχει ή να μη θέλουν οι μαθητές το καταλαβάινω αλλά να εμποδίζεται η διαδικασία από δημοκράτες δήθεν δεν το καταλαβαίνω. Αρκετά πια.

Από νίκη σε νίκη!
|

Αφού κάθε χρόνο ακυρώνετε την "PISA", πως κάθε χρόνο βγαίνουν αποτελέσματα.
Αφού ακυρώσατε την αξιολόγηση, που βρέθηκαν οι νεοδιόριστοι που μονιμοποιήθηκαν;
Αφού συνέχεια νικάτε, γιατί σημειώνονται χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές; Τόσο αχάριστοι/ες είναι μετά από τόσους θριάμβους;

Θανάσης
|

Πρέπει το Υπουργείο να καταλάβει επιτέλους ότι καμιά εγκύκλιος και καμιά απειλή δε τρομάζει πλέον του εκπαιδευτικούς. Ίσα ίσα..τους εξοργίζει και αυξάνει το κύρος των σωματείων και του συνδικαλισμού γενικότερα..Μετά την αξιολόγηση, ακυρώθηκαν στην πράξη και οι εξετάσεις Pisa.

φαντασου να γινοντουσαν
|

ο πατος δεν θα ειχε τελος..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ