Πλατφόρμα αξίας 3.472.000 ευρώ ετοιμάζει το υπ. Παιδείας για τη δημιουργία Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Θα είναι σύμφωνη με τις μεταρρυθμιστικές θεσμοθετήσεις του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την παροχή Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών προς όλους τους μαθητές της χώρας ( των ΟΔΥ που επισκέπτονται τα σχολεία)

28/05/2024

Ενημερώθηκε: 28/05/2024, 17:14

Άκουσε το άρθρο

Τη δημιουργία πλατφόρμας  για την εξυπηρέτηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την πιστοποίηση μαθητών στα οποία η Πολιτεία παρέχει βοήθεια κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης απηύθυνε σχετική Πρόσκληση  προς την Κοινωνία της  Πληροφορίας για την υποβολή προτάσεων πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν  από το ΤΠΑ.

Για την υλοποίηση του έργου προβλέπεται κονδύλι 3.472.000 ευρώ.

Η υπό κατασκευή ηλεκτρονική πλατφόρμα αποσκοπεί, στη δημιουργία Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, ώστε να απαλλαγεί μία μερίδα του πληθυσμού από την συνεχή υποβολή εγγράφων και ελέγχου αυτών. 

Θα είναι δε σύμφωνη με τις μεταρρυθμιστικές θεσμοθετήσεις του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την παροχή Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών προς όλους τους μαθητές της χώρας (δηλαδή των ΟΔΥ που επισκέπτονται τα σχολεία). 

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των εργασιών των Ομάδων Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΟΔΥ) που προβλέπεται να επισκέπτονται σχολεία όλων των βαθμίδων προκειμένου αφενός να αναγνωρίσουν άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας και, αφετέρου, να αξιολογούν τακτικά την εξέλιξη σε άτομα που ήδη λαμβάνουν ειδική βοήθεια στην εκπαίδευσή τους, μέσα στο σχολικό περιβάλλον. 

Οι ομάδες ΟΔΥ θα αποτελούνται από επιστημονικά στελέχη και θα επισκέπτονται κατά τακτά διαστήματα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια). 

Ο αριθμός των κλιμακίων αυτών ορίζεται ανά αριθμό μαθητών (περίπου 1 ανά 1000 μαθητές στην Πρωτοβάθμια Παιδεία και 1 ανά 2500 στην Δευτεροβάθμια Παιδεία).

 Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα: Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών-Επιστημονικές και Παιδαγωγικές Δεξιότητες και Ικανότητες

Νομικός Οδηγός για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Εκπαίδευσης

Προετοιμασία για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Κυριάκος
|

Κάντε κάτι για την απασχόληση των παιδιών με ηλικία μετά τα 20 που τελειώνουν το σχολείο και δεν υπάρχει ούτε μία δομή να απασχοληθούν. Αφήστε τις πλατφόρμες και σκύψτε πάνω στα πραγματικά προβλήματα των παιδιών...Το επιτελικό κράτος σας μάρανε...

ΝΙΚΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ
|

Για όλα πλατφόρμες, πάρτε και κανένα τρακτέρ...

βρε παιδιά
|

οι σερβερ και τα καλώδια είναι από χρυσό;;; γιατί τόσο χρήμα;;; τι το ιδιάιτερο θα έχει αυ΄ρτη η πλατφόρμα;;;;

ΔΕΠ
|

Παιδιά, ηρεμήστε εκεί, δε λύνονται τα προβλήματα με πλατφόρμες... Δεν είναι δια πάσαν νόσον που λενε....

Βιβή
|

Τόσο ακριβή μόνο για ανάρτηση εγγράφων;

δωωωωωωωσεεεεεεεε
|

λεφτά υπάρχουν, πασοκ φορεβααααααα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ