ΟΛΜΕ: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων

11/06/2024

Άκουσε το άρθρο

Μπροστά στο αναμενόμενο νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα χτυπήσει κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, που ήδη καλούνται μέσα σε πρωτόγονες συνθήκες να λειτουργήσουν, όπως στην περίπτωση των βαθμολογικών κι εξεταστικών κέντρων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες ικανές να προκαλέσουν θερμοπληξία και άλλα προβλήματα υγείας.

Είναι άμεση ανάγκη, τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως είναι η εξασφάλιση κλιματιζόμενων αιθουσών, για να μπορούν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να ανταποκριθούν στην ούτως ή άλλως επίπονη και απαιτητική δοκιμασία. 

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις ευθύνες της και για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών, τα αποδίδει όλα στην κλιματική αλλαγή.

Έτσι και τώρα θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι:

•    εκπαιδευτικοί και παιδιά στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους χωρίς κλιματισμό  συμμετέχουν σε εξετάσεις,
•    βαθμολογικά κι εξεταστικά κέντρα λειτουργούν ομοίως με ελλιπή μέσα,
•    έχει παγιωθεί καθεστώς γαλέρας για τους συναδέλφους/ισσες και πενιχρές αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις
Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα είναι απαραίτητο:
•    να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες που χρησιμοποιούνται.
•    να απαλλαγούν οι συνάδελφοι/ισσες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να αναβληθούν κάθε είδους εξεταστικές διαδικασίες για όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε άμεσες παρεμβάσεις στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και στους Δήμους για να απαιτήσουν άμεσες λύσεις σε όποια σχολεία υπάρχουν προβλήματα.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε παρέμβαση για αυτά τα ζητήματα στο Υπουργείο Παιδείας!

Δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (24)

ανασχηματισμός της πλάκας - τρένοοοοο όοοολααααααα
|

πάρτε συνέχεια , όλα καλά τα κάνει ο πιερ

Φιλόλογος απών
|

@Χαιρετίσματα από Γαλλία
Φοβούμαι πως αποπνέει αναθυμιάσεις κακομοιριάς το ίδιο το σχόλιό σας, αγαπητέ ξενιτεμένε συνάδελφε. Κι εξηγούμαι ευθύς:
Θα σας εκφράσω πρώτα πρώτα την απορία μου για το χαρακτηρισμό του "κανονικού ανθρώπου" που αποδίδετε στους Γάλλους σε αντιδιαστολή προφανώς με τους Έλληνες, καθώς έχω στο μυαλό μου διάφορα πράγματα: Για παράδειγμα, τι ψήφισαν οι κανονικοί Γάλλοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές δίνοντας τη θριαμβευτική πρωτιά σε μια υπερακροδεξιά κυρία που συνιστά ευθεία απειλή για το ευρωπαϊκό δημοκρατικό οικοδόμημα, σε αντίθεση με τους μη κανονικούς Έλληνες που κρατούν ακόμη πολύ χαμηλά τα αντιδημοκρατικά αυτά μορφώματα. Κι από την άλλη, θυμάμαι επίσης τις απίστευτες κατά καιρούς εξεγέρσεις των Γάλλων μαθητών και σπουδαστών (1968, 2006, 2023) με πρωτοφανή επεισόδια, καταλήψεις, βιαιότητες κλπ., ώστε να μην είναι και τόσο πειστική η συνεχής επίκληση των ελληνικών καταλήψεων (τις οποίες κι εγώ απεχθάνομαι) ως μοναδικού φαινομένου στα παγκόσμια εκπαιδευτικά χρονικά!
Θεωρώ σκόπιμη (κι επομένως κακόβουλη) τη διαστρέβλωση που επιχειρείτε μιλώντας για αιτήματα πολυτελείας ("...ενώ δεν έχουν ψωμί ...φωνάζουν για παντεσπάνι") στην ακατανόητη προσπάθειά σας να φορτώσετε τις ευθύνες για όλες τις εκπαιδευτικές μας κακοδαιμονίες στην ΟΛΜΕ, πράγμα που το επιβεβαιώνετε χωρίς περιστροφές δηλώνοντας ότι από τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ καταλάβατε γιατί ...η παιδεία μας βρίσκεται σε τέλμα εδώ και δεκαετίες!!! Αφού σας θυμίσω ότι οι εκπαιδευτικές μας ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) θέτουν ασταμάτητα και επίμονα, χρόνια τώρα, μια σειρά από θεμελιώδη αιτήματα για την αναβάθμιση των υποδομών στα ελληνικά σχολεία, θα σας παρακαλούσα να θυμηθείτε και την τύχη αυτών των αιτημάτων, δηλαδή την παντελή αγνόησή τους από τα υπουργεία, πράγμα που παραδόξως δεν σας απασχολεί καθόλου! Άραγε τι θα σας έλεγαν οι "κανονικοί" Γάλλοι εκπαιδευτικοί για τις συνθήκες εργασίας ενός Έλληνα συναδέλφου τους, αν τους τις περιγράφατε αντικειμενικά και αμερόληπτα; Με ποιους θα γελάγανε τότε, με τις υπερβολές των συνδικαλιστών ή με τους αδιάφορους αρμόδιους που κυβερνούν;
Η καταληκτική σας ευχή αποτελεί δυστυχώς όνειδος για κάθε άνθρωπο που αναθεματίζει την καταγωγή του δελεασμένος από αλλότριους πειρασμούς. Φοβούμαι πως έχετε κατασκευάσει ένα βολικό μύθο πάνω στον οποίο χτίζετε ανερμάτιστα αναθέματα για τον τόπο σας, ενώ ολοφάνερα άλλοι είναι αυτοί που φέρουν το κύριο μερίδιο των ευθυνών που συντηρούν τις όποιες παθογένειες μπορεί να σας οδήγησαν στο μισεμό. Είναι πολύ απλό αυτό που σας λέω, ώστε να μένω κι εγώ με την απορία γιατί δεν το καταλαβαίνετε! Όσο άθλια κι αν θεωρείτε την ΟΛΜΕ, η προφανής αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΟΛΜΕ, αλλά μια συγκεκριμένη εκτελεστική εξουσία με συγκεκριμένα κομματικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Αυτή χαράζει πολιτική, αυτή διανέμει τα κονδύλια, αυτή επομένως πρέπει να πιστώνεται τα καλά και να χρεώνεται τα κακά του τόπου. Αυτή και μόνο είναι που σας ανάγκασε να εκπατριστείτε! Αυτή λοιπόν γιατί δεν τολμάτε να την αγγίξετε;

@ Χαιρετίσματα από Γαλλία
|

στη γαλλία τα συνδικάτα χαράσσουν και επιβάλλουν την εκπαιδευτική πολιτική ή τον παραλογισμό; αααααααα, όχι οι πολιτικάντηδες (εδώ) και πιο σοβαροί πολιτικοί (εκεί, γιατί έχουν έθνος και κράτος, vive la france κλπ που φοβούνται εδώ να πουν , δεν είναι και εθνικιστές δα ! ) που παίρνουν θεσάρες , μισθάρες και θα έπρεπε να ξέρουν τι κάνουν ; αλλιώς παραίτηση και όχι άλλη φορά υποψήφιοι για εξουσία... μα τι γράφω ε;

Είναι πιο κομπλικέ....
|

@Χαιρετίσματα από Γαλλία
Cher camarade, o συνδικαλισμός ΔΕΝ χαράσσει την εκπαιδευτική πολιτική μιας χώρας.
Ούτε είναι τόσο ισχυρή η ΟΛΜΕ που να επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό, και άρα να ευθύνεται εκείνη, για την εκπαίδευση στη χώρα μας.
Ένας Γάλλος επίσης ΔΕΝ θα καταλάβαινε, ούτε για τα τρένα μας ούτε για τα νοσοκομεία μας ούτε για τη φοροδιαφυγή μας ούτε για τους μισθούς μας ούτε για την ακρίβεια και το κόστος ζωής μας(σε τιμές Champs-Élysées).... και που επίσης για όλα τα παραπάνω, ΔΕΝ φταίει η ΟΛΜΕ.

Χαιρετίσματα από Γαλλία
|

Από έναν κακομοίρη εκπαιδευτικό που ευτυχώς ξενιτεύτηκε: Προσπάθησα να εξηγήσω σε συναδέλφους εδώ το τι γινεται στην Ελλάδα, με την ΟΛΜΕ, τα κλιματιστικά, κλπ. Άλλοι γελούσαν, άλλοι με κοιτούσαν με κατανόηση. Ότι δηλαδή θα περίμενες από ένα κανονικό άνθρωπο σε μια κανονική χώρα. Διαβάζοντας τα σχολια, και τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ, αφ'ενός καταλαβαίνω γιατί η παιδεία είναι σε τέλμα εδώ και τόσες δεκαετίες, αφ'ετέρου προβλέπω ότι θα συνεχίσει να είναι. Συνθήκες τριτοκοσμικές, ο ένας κατηγορεί τον άλλον, η εντύπωση που σχηματίζεις "απ'έξω" είναι ότι κανείς δε θέλει να ξεβολευτεί, και ότι ενώ δεν έχουν ψωμί (βασικές υποδομές, κτίρια) φωνάζουν για το παντεσπάνι. Καλή τύχη, ελπίζω να μην ξαναγυρίσω.

Η λύση είναι να χιονίσει
|

@Δεν υπάρχει λόγος
Ελάτε τώρα, που γίνονται ακόμα καταλήψεις μετά από 5 χρόνια αριστείας και επιστροφής στην κανονικότητα....
Όπως διαβάζω στο δημοσίευμα, η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για "βαθμολογικά κι εξεταστικά κέντρα", "κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων".
Δεν υπάρχουν πχ φορητά κλιματιστικά, που θα ήταν μια πιθανή λύση εάν θέλαμε?
Με τη λογική των καταστροφών στις καταλήψεις.... θα έπρεπε να γίνεται μάθημα σε σπηλιές....

Δεν υπάρχει λόγος
|

Και να τα βάλουν τα κλιματιστικά θα τα βανδαλίσουν στην πρώτη κατάληψη. Όποτε τι νόημα έχει;

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Τώρα που έφυγα θα το πω. Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή απ’ αυτή που φαίνεται σ’ αυτήν εδώ τη στήλη. Εκτός από τις ελλείψεις υπάρχει και το θέμα της συντήρησης της υπάρχουσας υποδομής. Εγώ έγινα αναγκαστικά και ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, αλουμινάς και σιδεράς. Είχα αγοράσει όλα τα βασικά εργαλεία για να επεμβαίνω εγκαίρως αφού αυτοί που έπρεπε να φανούν πολύ συχνά αργούσαν απελπιστικά. Πολύ καλός μάστορας ήμουν και στη συντήρηση του φωτοτυπικού. Τη μέρα που έφυγα… κλαίγανε οι συνάδελφοι, έκλαιγα κι εγώ. Τα εργαλεία τα χάρισα στον διευθυντή. Ήταν κι αυτός πολύ καλός τεχνίτης.

Φιλόλογος απών
|

Προς > @Φιλόλογος απών | 12 Ιουν 2024 15:02
Αναρωτιέμαι εσύ τι έχεις καταλάβει από αυτά που έγραψα κι αν πράγματι διαφωνείς σε κάτι. Βεβαίως δεν ισχύουν καθόλου αυτά που προσάπτεις στην ΟΛΜΕ. Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις ακούσει-διαβάσει τις αμέτρητες ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες της ομοσπονδίας για τα ατελείωτα και άλυτα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων! Είναι τελείως αναληθές αυτό που ισχυρίζεσαι ότι τάχα η ΟΛΜΕ θυμήθηκε τώρα το πρόβλημα της θέρμανσης και του κλιματισμού των σχολείων. Τελείως αναληθές, ξαναλέω. Το θέτει μετ' επιτάσεως κάθε λίγο και λιγάκι, χρόνια τώρα, αλλά φυσικά δεν εισακούγεται!
Εσύ, λοιπόν βρήκες βολικό να κατηγορείς (αβάσιμα παντως) την ΟΛΜΕ επειδή τάχα δεν ζητάει έγκαιρα την εγκατάσταση κλιματισμού στα σχολεία, αλλά δε σε πολυπειράζει που το αρμόδιο υπουργείο δε φροντίζει να κάνει την εγκατάσταση αυτή! Ο ορισμός της μετάθεσης ευθυνών είναι αυτό.
Σου θυμίζω άλλωστε τι απάντησε προ 2-3 ετών ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε εκπαιδευτικό επαρχιακού σχολείου όταν του επισήμανε το πρόβλημα θέρμανσης του σχολείου του. Ή μήπως δεν το θυμάσαι; Γιατί προσπαθείς λοιπόν να θολώσεις την πραγματικότητα και να ρίξεις αλλού το φταίξιμο;

@Φιλόλογος απών
|

Βρε μάστορα αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψαν; Ναι, δίκιο έχει η ΟΛΜΕ! Το πρόβλημα είναι ότι το "θυμάται" τώρα που έπιασε ήδη ο καύσωνας και το πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί. Ενώ κάνει 1000 στάσεις εργασίας και απεργίες για άλλα πράγματα που δεν είναι το ίδιο βασικά όπως η θέρμανση, ο κλιματισμός, οι βασικές υποδομές! Μας πρήξανε με 1000 άρθρα για την τρισκατάρατη αξιολόγηση. Έπρεπε να ασχολούνται με τις υποδομές, αυτές να ζητάνε, για αυτές να κάνουν στάσεις και απεργίες (που θα είχαν ΟΛΟ τον κόσμο πλάι τους, εκτιμώ). Αλλά όμως....

Master chef (τζόκεϊ με ανεμιστήρα από Κίνα)
|

Νομίζω ότι η ΟΛΜΕ αιτείται διαχρονικά και κατ' επανάληψη, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων επ' ωφελεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και συνεπώς, επ' ωφελεία της εκπαίδευσης.
Ή μήπως πρέπει να στέλνει αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα και τις ελλείψεις για κάθε ένα από τα 10.000 σχολεία?
Ή μήπως πρέπει να προκηρύσσει απεργίες (που θα κηρύσσονται παράνομες στα δικαστήρια) κάθε φορά που ένα σχολείο δεν θα έχει χαρτί υγείας?
Ή μήπως το Υπουργείο αγνοεί ότι ΔΕΝ υπάρχουν κλιματιστικά στις σχολικές αίθουσες.... και περιμένει να απεργήσει η ΟΛΜΕ για να τοποθετήσει?
.........................................................................
@Γελοιότητες
Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια σχολεία χρειάζονται ομπρέλες ΜΕΣΑ στην τάξη όταν βρέχει.
Σε άλλα σχολεία πάλι, χρειάζονται και φουσκωτές βάρκες.... αλλά λόγω του υπέρογκου κόστους που θα θέσει σε κίνδυνο την ξέφρενη πορεία του τρένου της ανάπτυξης.... μάλλον θα προτιμηθεί η λύση του σωσίβιου + βατραχοπέδιλα (δηλ. η "λύση" του ανεμιστήρα κατά Πλατάρο).
Να μην θυμίσω τέλος την απάντηση που δόθηκε από επίσημα χείλη, όταν σ' ένα ορεινό σχολείο ζητήθηκε καυστήρας..... το χειμώνα. Άκουσον άκουσον κάτι απαιτήσεις δηλαδή!
ΥΓ. Πόσο είπαμε ότι στοίχησε το SUV για τις μετακινήσεις ενός στελέχους του Υπουργείου?

Γελοιότητες
|

Οταν βρέχει να μην πηγαίνουν στοσ σχολειο να δουλέψουν γιατί δεν έχουν ομπρέλες και το υπουργείο δε τους παρέχει. Για κλάματα..

Φιλόλογος απών
|

@Διευθυντής Γυμνασίου | 11 Ιουν 2024 23:29
Nα σας θυμίσω κι εγώ, αγαπητέ μου διευθυντά, ότι δεν έλεγε αυτό ούτε η ΟΛΜΕ ή η ΔΟΕ, ούτε όλοι όσοι διαμαρτυρόμασταν έντονα εκείνη την εποχή. Λέγαμε τα προφανή, ότι δηλαδή ήταν απαράδεκτο να υποχρεωνόμαστε να κάνουμε τηλεμαθήματα με τον προσωπικό μας εξοπλισμό που και τεχνικά ανεπαρκής μπορεί να ήτανε για μια τόσο απαιτητική εφαρμογή και ποσοτικά ανεπαρκής στις περιπτώσεις περισσότερων μελών της οικογένειας που εμπλέκονταν ως διδάσκοντες ή διδασκόμενοι στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Τα προφανή λέγαμε, όπως και τις σοβαρές μας επιφυλάξεις για την ανεξέλεγκτη διασπορά των προσωπικών μας δεδομένων, κάτι που και επίσημα επιβεβαίωσε η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή!
Και τελικά εσείς νομίζετε ότι εκείνα τα δυο χρόνια δεν χάθηκαν; Νομίζετε ότι στ' αλήθεια έγιναν μαθήματα που πρόσφεραν κάτι στους μαθητές ή μήπως οι περισσότεροι συνέχιζαν αμέριμνοι τον ύπνο τους ανοίγοντας απλώς την εφαρμογή ή τηλεφωνώντας στο σχολείο για να δηλώσουν διακοπή του διαδικτύου (ποιος μπορούσε να το ελεγξει αυτό;), την ώρα που οι εκπαιδευτικοί πάλευαν με αγωνία να συνδεθούν μαζί τους, να ενεργοποιήσουν μάταια την εικόνα ή έστω τον ήχο επικοινωνίας, ενώ συχνά πυκνά η πλατφόρμα "έπεφτε" από το υπερβολικό φορτίο; ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ και δεν υπάρχει λόγος πια να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας!
Ας μη μεταθέτουμε λοιπόν συνεχώς τις ευθύνες προσπαθώντας να απαλλάξουμε το υπουργείο από την παροιμιώδη απραξία του. Χίλια μύρια μπορούμε να προσάψουμε στην ΟΛΜΕ και στον κάθε εκπαιδευτικό άλλωστε ατομικά, αλλά όλα αυτά είναι ελάσσονα μπροστά στις μείζονες ευθύνες που ανήκουν στο υπουργείο, το οποίο ποτέ δε λειτουργεί ως Προμηθέας, αλλά ως πανικόβλητος Επιμηθέας. Το ίδιο που κάνει και τώρα δηλαδή με το ξαφνικό τάχα πρόβλημα του καύσωνα, το οποίο δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να το είχε προβλέψει. Φυσικά και μπορούσε να το προβλέψει ως πιθανό ενδεχόμενο, αλλά απλώς, ως συνήθως, δεν πολυνοιάζεται να δίνει έγκαιρα ουσιαστικές λύσεις, ειδικά όταν έχουν και κάποιο οικονομικό κόστος, οπότε προτιμά να επαναπαύεται στη λογική "βλέποντας και κάνοντας". Στην περίπτωσή μας το "κάνοντας" είναι αναπόφευκτα η χειρότερη λύση: Κλείνουμε απλώς τα σχολεία! Ας φορτώσουμε λοιπόν την ευθύνη και γι' αυτό στην ΟΛΜΕ!

Διευθυντής Γυμνασίου
|

Να θυμίσω ότι την περίοδο του covid η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έλεγαν να μη γίνεται τηλεκπαίδευση και μάλιστα την σαμποταριζαν όσο πιο πολύ μπορούσαν ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι υποχρέωση των εκπαιδευτικών να δουλεύουν από το σπίτι τους και να περιμένουμε να περάσει η πανδημία. Δηλαδή αν τους άκουγε το κράτος για 2 χρόνια τα παιδιά δεν θα έκαναν καθόλου μαθήματα.
Μπορεί κανείς να τους λαμβάνει υπόψη στα σοβαρά;

"όλα τα αναγκαία μέτρα"
|

....τα οποία όμως δεν θα σας πούμε ποιά είναι, να τα βρείτε μόνοι σας! Α, ναι, "κλιματιζόμενες αίθουσες". Οι οποίες δεν υπήρχαν ποτέ, γιατί "δε χρειάζεται, το καλοκαίρι κλείνουμε", αλλά τώρα που χρειάζονται...

Λυπηρό
|

Βλέπω πάλι, το 2024, την ίδια ξύλινη γλώσσα. "Συνθήκες γαλέρας" λεει. "Να απαλλαγούν" λεει. Πότε κάνατε απεργία για το ότι δουλεύουμε χωρίς κλιματισμό; Πότε κάνατε απεργία για το ότι οι υποδομές είναι χάλια; Μιλάμε για ντουβάρια, ταβάνια, πατώματα, όχι για ιντερνετ και διαδραστικούς πίνακες. Πότε; Δε θυμάμαι. Μόνο κατά της αξιολόγησης, τρομάρα μας, εκεί όλοι σύσσωμοι, ε; Τώρα ανακαλύψατε ότι χρειάζονται "υποδομές" όμως. Για αυτά, τα βασικά, θα έπρεπε να ξεσηκωνόμαστε συνάδελφοι, αλλά...σιγήν ιχθύος μέχρι να "σκάσει" το πρόβλημα. Φαντάζομαι αν το υπουργείο έβγαζε μια εγκύκλιο και λέει "κλείνουμε πάμε όλοι σπίτια μας" θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι και θα δηλώναμε ότι "νικήσαμε", έτσι δεν είναι;

Φιλόλογος απών
|

@Πλατάρος & @Προς ΟΛΜΕ | 11 Ιουν 2024 20:47
Είναι απίστευτο τι διαβάζει κανείς από ανθρώπους που το μόνο που τους νοιάζει (π.χ. Πλατάρος) είναι να υπερασπίζονται την κυβερνητική αμεριμνησία ακόμη κι όταν είναι τόσο φανερά εκτεθειμένη για την αδιαφορία της!
Είναι δυνατόν να τα βάζει κανείς με την ΟΛΜΕ ακόμη και γι' αυτό το θέμα, όπου έχει δίκιο 100%; Κατηγορείται και για το αδιανόητο, ότι δηλαδή διαμαρτύρεται ασταμάτητα για ασήμαντα, λέει, πράγματα, ενώ ξεχνάει ...το βασικό (!!!!!!!!!!!!!!!!!), δηλαδή να ζητάει ...κλιματιστικά! Αν στ' αλήθεια πιστεύει κανείς ότι αυτό θα 'πρεπε να είναι το διαρκές βασικό αίτημα της ΟΛΜΕ, τότε απλώς κουβεντιάζουμε σε ακραία δυστοπικό επίπεδο που αδυνατώ να παρακολουθήσω ως εκπαιδευτικός που ζώντας στο σχολείο 40 χρόνια έμαθα ότι ο κλιματισμός είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σκεφτόμουν να ζητήσω, όταν είχα μπροστά μου τερατώδη άλλα ζητήματα που παραμένουν άλυτα και βλάπτουν σοβαρά τη μαθησιακή διαδικασία των παιδιών μας! Σας ερωτώ λοιπόν εγώ, αγαπητέ σχολιαστή: Πώς θα σας φαινόταν, αν το Νοέμβρη ή τον Φλεβάρη έβγαινε η ΟΛΜΕ με τυμπανοκρουσίες και προκήρυσσε απεργίες ζητώντας κλιματιστικά στα σχολεία για το ενδεχόμενο καύσωνα τον επόμενο Ιούνιο; Θα γελάγατε προφανώς και θα τη στολίζατε με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς. Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν!
Τι φοβερό λέει λοιπόν τώρα η ΟΛΜΕ; Ότι τα σχολεία πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων φαινομένων καύσωνα! Φυσικά και λέει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει ακόμη και τώρα που η κατάσταση μοιάζει μη αντιμετωπίσιμη, προκειμένου να μην κλείσουν τα σχολεία. Ο Πλατάρος έκανε τους δικούς του υπολογισμούς και σαν αυτόκλητος κυβερνητικός παράγοντας απέρριψε ήδη το αίτημα ως ασύμφορο (ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης άραγε που έχει στο μυαλό του;), ενώ ερευνώντας την αγορά διαπίστωσε ότι όλοι οι τεχνικοί είναι απασχολημένοι και δεν προλαβαίνουν! Με τέτοια επιχειρήματα λοιπόν πασχίζουμε πάλι να βγάλουμε λάδι τους αρμόδιους-αναρμόδιους του υπουργείου που η δουλειά τους είναι να προλαβαίνουν τα προβλήματα κι όχι να τρέχουν πίσω από αυτά, ούτε να υιοθετούν ανέξοδες λύσεις κλείνοντας τα σχολεία!
Καταλήγω με ένα θλιβερό συμπέρασμα: Δε βλέπω να σας ενοχλεί καθόλου ορισμένους εδώ γύρω που το υπουργείο αποφασίζει ελαφρά τη καρδία να κλείσει σχολεία λόγω καύσωνα, γιατί δε φρόντισε να πάρει έγκαιρα τα μέτρα του, ενώ σας ενοχλεί και εξεγείρεστε που η συνδικαλιστική ομοσπονδία ζητάει κλιματιστικά! Αν αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό του παραλογισμού, τότε πάω πάσο!

Προς ΟΛΜΕ
|

Ποιά "μέτρα" δηλαδή να παρθούν ρε αγαπητοί συνάδελφοι της ΟΛΜΕ; Τι να κάνουμε να πουμε στον καύσωνα "φύγε"; Έχετε κάνει 100 απεργίες για 100 πράγματα, αλλά για το βασικό ότι δουλεύετε σε αίθουσες χωρίς κλιματισμό, ότι οι μαθητές σας είναι εκεί μέσα στις ίδιες συνθήκες, για το ότι αν κάνει ζέστη κλείνουμε τα σχολεία ), αυτό δε σας ενόχλησε ποτέ. Είναι λίγο αργά για ανακοινώσεις και δηλώσεις ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ!

@μέχρι να πλακώσουν οι ζεστές, κλείνουν....
|

το βλέπουμε φέτος ! έχουν κλείσει (ΟΛΑ) και ακομα να πλακώσουν οι ζέστες ... από αύριο... ανέκδοτο είναι όλα -όλ@ όπως λεει άλλος σχολιαστής

@Ο ΓΟΝΙΟΣ
|

Οχι δεν έχουν. Γιατί αυτό προϋποθέτει σχεδιασμό και σύγχρονες προδιαγραφές. Π.χ. κλιματιστικά αποδοτικά που το χειμώνα λειτουργούν και ως θέρμανση (για όσους θα πουνε ότι δε τα χρειαζόμαστε). Π.χ. τουαλέτες που να έχουν χαρτί υγείας, που να καθαρίζονται και εντός του σχολικού ωραρίου ή/και να μην είναι "τούρκικες". Με αυτά όμως, τα αυτονόητα δεν ασχολείται ποτέ κανείς. Σου λέει, δεν πειράζει, αν κάνει ζέστη απλά θα κλείσουμε τα σχολεία! Είμαστε ανέκδοτο.

Ελλάδα 2.0
|

Αυτά χρειάζονται τα σχολεία: θέρμανση και κλιματισμό. Α, και κανονικές τουαλέτες. Δεν είναι rocket science, στις άλλες δυτικές χώρες τα έχουν εδώ και δεκατίες. Εδώ για κάποιο λόγο μας αρέσει να "πουλάμε" Τεχνητή Νοημοσύνη, διαδραστικούς πίνακες, και ένα σωρό άλλα παντεσπάνια, ενώ δεν έχουμε ψωμί. Και όλα καλά, αρκεί να μην κάνει πολλή ζέστη....

Πλατάρος Γιάννης
|

Τα σχολεια δεν έχουν κλιματιστικά στις τάξεις διότι μέχρι να πλακώσουν οι ζεστές, κλείνουν....
Κλιματιστικά έχουν γραφεία Καθηγητών, διότι η ηλικία το επιβάλλει....
Δεν μπορούν να μπουν τώρα κλιματιστικά.
Δεν υπάρχουν τοποθετητές. Αν υπάρχουν δεν προλαβαίνουν...
Για να μπουν κλιματιστικά, θέλουμε ανά εξεταστικό κέντρο κάπου 12 χιλιάρικα. Στα 20 λειτουργικά ανά έτος.
Δεν ζητάτε ανεμιστήρες. Κλιματιστικά ζητάτε....
Εγω που σας λέω εξωγήινους, το λέω από αγάπη.
Πως να πω την αλήθεια;
Δεν μπορούμε να παραβιάζουμε τους όρους χρήσης για τα σχόλια...

Ο ΓΟΝΙΟΣ
|

Δεν έχουν κλιματισμό και ανεμιστήρες τα σχολεία;

η τετάρτη να μετακινηθεί
|

αύριο και τα αει και όλα να κλείσουν . τόσο απλό . αυτά τα μαθηματα να πάνε στο τέλος. δεν είναι τόσο τραγικό !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ