Αξιολόγηση: Δύο νέοι οδηγοί με ενδεικτικά ερωτήματα

Ένας για το Νηπιαγωγείο και ένας για το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο

11/06/2024

Άκουσε το άρθρο

Δύο νέους Οδηγούς (ένας για το Νηπιαγωγείο και ένας για το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) με ενδεικτικά ερωτήματα αποτίμησης των αξόνων του εκπαιδευτικού έργου, εξέδωσε σήμερα το ΙΕΠ, στο πλαίσιο της υποστήριξης των διαδικασιών της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον οδηγό για το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο                
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον οδηγό για το Νηπιαγωγείο

Οι Οδηγοί έχουν στόχο να αποτελέσουν επικουρικά εργαλεία για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας στο πλαίσιο της Ετήσιας Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησής της αφενός και αφετέρου στο πλαίσιο της Εξωτερικής Αξιολόγησης των σχολείων από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης ή τη ΔΕΠΠΣ για την περίπτωση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.                        

Επισημαίνεται πως τα ερωτήματα είναι ενδεικτικά. Οι εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνοι για την εξωτερική αξιολόγηση έχουν τη δυνατότητα να αναστοχαστούν κριτικά σχετικά με τον βαθμό στον οποίο πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας.  

Σχόλια (4)

Ελένη
|

Ειλικρινά πιστεύει κανείς, ότι όλη αυτή η βαβούρα και χαρτούρα την έχει πάρει κανένας στα σοβαρά; Στο σχολείο μας έχουμε έναν που είναι καλός στην έκθεση και στο μπλα -μπλα και όλα καλά....

ΠΕ 60
|

Πολύ γράψιμο. Σαν αυτό τον εκλογών.

Στράτος
|

Οδηγοί για μια ανούσια γραφειοκρατική διαδικασία άνευ περιεχομένου που σε τίποτα δεν αλλάζει το σχολείο. Έχει όμως κονδύλια ΕΣΠΑ... όχι φυσικά για τα σχολεία ή τους εκπαιδευτικούς.

Αντώνης
|

Ευχαριστούμε το ΙΕΠ. Γιατί σε κανένα πεδίο, δεν αναφέρεται η ερώτηση: Πότε τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο σας και πότε ξεκίνησε η εφαρμογή κανονικού ωρολογίου προγράμματος; Γιατί στο σχολείο μας ξεκινήσαμε μέσα Νοεμβρίου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ