Γεωπονικό: Ιδρύεται Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

12/06/2024

Άκουσε το άρθρο

Την ίδρυση  Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης με έδρα την Αθήνα, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής με τη χρήση ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών, προβλέπει απόφαση του Πρύτανη του Ιδρύματος Σπ. Κίντζιου.

Παραρτήματα του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης θα ιδρυθούν στις πόλεις Θήβα, Άμφισσα και Καρπενήσι, όπου λειτουργούν ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου.

Με απόφαση της Συγκλήτου δύνανται να ιδρύονται νέα παραρτήματα.

Την εποπτεία του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης αναλαμβάνει ο/η Αντιπρύτανης στον/στην οποίο/α έχει ανατεθεί ο τομέας ευθύνης που αφορά θέματα φοιτητικής μέριμνας.

Αποστολή του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και των παραρτημάτων του είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης και η πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, και ιδίως των φοιτητών/τριών προγραμμάτων πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών.

Προσωπικό

Το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Γ.Π.Α. και κάθε παράρτημα αυτού στελεχώνεται από:

α) Ομάδα ψυχιάτρων, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, που προέρχονται από μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Α.Ε.Ι. ή μόνιμο προσωπικό
αντίστοιχης ειδικότητας, και

β) από πρόσθετο προσωπικό ειδικότητας ψυχιάτρου, ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού, το οποίο επιλέγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 243 του ν. 4957/2022 (Α’ 141) ή τις εκάστοτε σχετικές ισχύουσες διατάξεις.

Σχόλια (2)

Δημητρα Τρ.
|

Ωραια πρωτοβουλια, αλλα εξισου σημαντικη ειναι και η καθοδηγηση των φοιτητων σε θεματα που αφορουν την αγορα εργασιας, την ευστοχη δικτυωση τους και ουσιαστικη καθοδηγηση σε θεματα πρακτικης ασκησης.

Εμμανουήλ Κωτσοπουλος
|

Πρέπει υποστήριξη σε όλα τα σχολικά έτη και στους τελειόφοιτους όταν χρειάζονται υποστήριξη ψυχολογική οι φοιτητές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ