Οι ενδεικτικές απαντήσεις της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων στα θέματα της Φυσικής, όπως στάλθηκαν στα Βαθμολογικά Κέντρα

Αποκλειστικά στο esos

12/06/2024

Ενημερώθηκε: 12/06/2024, 23:08

Άκουσε το άρθρο

Το  esos δημοσιεύει κατ΄αποκλειστικότητα τις Ενδεικτικές Απαντήσεις της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων  στα θέματα της Φυσικής που διαγωνίστηκαν  σήμερα  οι υποψήφιοι των ΓΕΛ  τις οποίες απέστειλε στα Βαθμολογικά Κέντρα για τους βαθμολογητές.

Η πειραματική βαθμολόγηση  των γραπτών θα γίνει αύριο το απόγευμα .

Εφόσον από την πειραματική βαθμολόγηση προκύπτουν ανάγκες διευκρινίσεων , οι σχετικές ερωτήσεις   θα διατυπωθούν γραπτά και   θα  αποσταλούν  στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. 

Ακολουθούν οι ενδεικτικές απαντήσεις  (σ.σ.  η κάλυψη με  διορθωτικό  διαφόρων σημείων στις σελίδες έχει  γίνει  από το esos  κα όχι από την ΚΕΕ):

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (25)

@ Γονέας
|

Μπορεί να είναι άριστη, αλλά αν έχουν γράψει άλλοι καλύτερα από εκείνη, προφανώς ήταν πιο άριστοι. Οι πανελλαδικές είναι διαγωνισμός συμπλήρωσης θέσεων, όπου τις καταλαμβανουν εκείνοι που έγραψαν καλύτερα από άλλους. Η αριστεία είναι σχετική και δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας παραπλανά με ψεύτικους βαθμούς.

Γονέας
|

Δεν ξέρω τι ακριβώς και πώς να την κάνω να νιώσει καλά το παιδί μού;; πάντα ιταν μία άριστη μαθήτρια .

Λεκάκης Δημήτρης
|

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια στη Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ενεργός τιμή της τάσης του AC είναι πλέον 230V, άσχετα με το τι γράφει το σχολικό βιβλίο. Ποιος όμως ο λόγος απομνημόνευσης ενός τέτοιου στοιχείου που μπορεί αύριο να γίνει πχ 240V. Άλλωστε οι περισσότερες συσκευές λειτουργούν χωρίς πρόβλημα σε τάσεις από 220V έως 250V.

@Ηλιας
|

Έχεις καταλάβει ότι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ο βαθμός, ως απόλυτο νούμερο, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, και το ΜΟΝΟ που έχει σημασία είναι τι βαθμό πήρες ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ τους υπόλοιπους;

Τόσο απλά
|

Με τέτοια θέματα κάθε χρόνο θα κατεβαίνει η ΕΒΕ στα χαμηλά π.χ 5 ή 6 το πολύ..θα πουν τότε οι σοφοί, τα ΜΜΕ, όλοι αυτοί που τα έχουν ήδη πει, ότι δεν γίνεται να μπαίνουν με αυτούς τους βαθμούς στο δημόσιο πανεπιστήμιο..να κλείσουν αυτές οι σχολές, να φύγουν, ας πάνε όπου θέλουν να σπουδάσουν..κάθε χρόνο μέχρι να κλείσουν, να απαξιωθούν. Μπα τυχαίο θα είναι το φετινό! Θα δείξει..

Κ
|

@ Ηλίας
Τα παιδιά με πραγματικά 19αρια έγραψαν 19.

Ηλιας
|

Απαράδεκτοι Με Τα Θέματα
Που Έβαλαν Στην Φυσική
Ούτε Οι Καθηγητές Δεν Μπορούν
Να Τα Λύσουν Κάψανε Τα Παιδιά
Και στους Γονείς Πανε Τα Όνειρα
Τους Μαθητές Με 19Αρια Όλη
Την Χρονιά τους Έσβησαν
Να Επέμβει Ο Εισαγγελέας
Αν Υπάρχει Δικαιοσυνη

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
|

Διαβάζω με προσοχή όλες τις απόψεις, αναρωτιέμαι όμως: Τώρα σας φταίει και η ιδιωτική εκπαίδευση? Η Ελλάδα είναι η μόνη δυτική ανεπτυγμένη χώρα στην οποία δεν υπάρχουν ιδιωτικά/μη κρατικά πανεπιστήμια.Προτιμάτε δηλαδή να φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό?
Κάποιος που θέλει σώνει και ντε να γίνει γιατρός μπορεί να φύγει και στη Ρουμανία, τώρα το ανακαλύψατε κι αυτό?Προφανώς όχι.Προς τι λοιπόν όλη αυτή η βαβούρα δυο μέρες τώρα? Σε δύσκολα θέματα όπως τα φετινά, το 15 θα έχει αξία 19, οπότε αυτοί που ήταν να περάσουν θα περάσουν.Και μη δίνετε σημασία στους ενδοσχολικούς βαθμούς.Αν κάποιος είχε στο σχολείο 6 χρόνια 19 και ξαφνικά γράφει 8, είναι δικό του πρόβλημα.
Όσο για τα φροντιστήρια που τόσο απλά ζητάτε όλοι να κλείσουν, ξεχνάτε ότι δίνουν ψωμί σε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.Άνεργοι και αυτοί?
Καταλαβαίνω την πίκρα όσων δεν έγραψαν αυτο που περίμεναν, όμως έτσι είναι οι εξετάσεις

@@GONEAS
|

Συγχαρητήρια, βρήκατε και την αιτία - "όλοι επαναπαύονται ότι τα παιδιά τρέχουν σε απογευματινά μαθήματα", βρήκατε και τη λύση - "Ας τα κλείσουν τα δημόσια Λύκεια λοιπόν να μπορούν απερίσπαστα τα παιδιά να κάνουν ιδιαίτερα και φροντιστήρια! Γιατί να πληρώνονται άδικα τόσοι καθηγητές Φυσικής στο Λύκειο;". Σας ευχαριστούν οι μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Επίσης σας ευχαριστούν και οι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να διδάξουν και να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά εντός σχολικού ωραρίου αλλά και εκτός, με δωρεάν φυσικά, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Να είστε καλά!

Γονέας
|

Είναι πασιφανές ότι προωθείται από το σύστημα η ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Απαράδεκτα θέματα
|

Αγαπητοί γονείς, μην ελπίζετε σε δίκαιη μεταχείριση των παιδιών σας. Τα ίδια έκαναν και στις εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη ηγεσία προωθεί συστηματικά την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και την παραπαιδεία. Δεν ήταν ποτέ μυστικό: Οι υδραυλικοί από το Περιστέρι και οι γιατροί από την Κηφισιά μέσα από τις ιδιωτικές σχολές. Ας προσέχαμε όλοι με την ψήφο μας.

IOANNIS PAPADOPOULOS
|

Εκτός από την πολυπλοκότητα των σχημάτων, τα τεράστια κείμενα που ζαλίζουν, για τα περισσότερα θέματα, πέστε μου, τι σχέση έχουν τα θέματα αυτά με την πραγματικότητα και την καθημερινή ζωή!!!
Γιατί ένα παιδί να αγαπήσει το μάθημα της Φυσικης?
Πως το παιδί θα εκτιμήσει τη χρησιμότητα της Φυσικης στην καθημερινή ζωή?
Που θα συναντήσει στη ζωή του τέτοιες διατάξεις?
Τι διεστραμμένη φαντασία είναι αυτή? Τι απωθημένα βγάζουν αυτοί οι άνθρωποι?
Τι προσπαθούν να αποδείξουν?
Σκοπος της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικης είναι να μάθουν τα παιδιά να ερμηνεύσουν στις σωστές διαστάσεις τα φυσικά φαινόμενα και να κατανοήσουν την ζωή χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες !!!
Αυτοί που έβαλαν τα θέματα κατέχουν καθόλου από ψυχολογία παιδιού αυτής της ηλικίας η είναι χαμένοι μέσα στη στείρα τους γνώση?
Λυπάμαι γι ακόμη μια φορά!

γιόχαν
|

Στρώνεται ο δρόμος για την ιδιωτική ιατρική το σεπτέμβριο του 2025, με ελάχιστο αθροισμα μορίων 10.000 και δίδακτρα 1.000 ευρώ το μήνα.τόσο κόστος έχει και ένας φοιτητής από επαρχία σε Αθήνα ή θεσσαλονίκη.Οι μαθητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος θα παιδευονται με τις πανελλαδικές με θέματα όπως τα φετεινά της φυσικής και των μαθηματικών.Τα παιδιά των ευκατάστατων δεν χρειάζεται να κουράζονται ιδιαίτερα.

Γονιος
|

Αισχος και ντροπή.Αυτα τα θέματα ούτε καθηγητές δεν θα μπορούσαν να τα λύσουν σε 3ωρες.Για άλλη μια φορά τα χαντακωσαν μπράβο τους

@GONEAS
|

Συμφωνώ!!! Τίποτε από αυτά δεν διδάσκεται στο δημόσιο σχολείο! Ας τα κλείσουν τα δημόσια Λύκεια λοιπόν να μπορούν απερίσπαστα τα παιδιά να κάνουν ιδιαίτερα και φροντιστήρια! Γιατί να πληρώνονται άδικα τόσοι καθηγητές Φυσικής στο Λύκειο; Αφού όλοι επαναπαύονται ότι τα παιδιά τρέχουν σε απογευματινά μαθήματα (όσα αντέχουν οικονομικά)...

Δημήτρης Πατουχέας
|

Ντρέπομαι ως εκπαιδευτικός και ως γονέας. Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά για την κοινωνία που τους παραδίδουμε. Άκου ανισότητα να έχει αντίστροφα ποσά;;; Καληνύχτα Ελλάδα. Καλή καριέρα στο εξωτερικό παιδιά. Εδώ κάθε ελπίδα έχει χαθεί.

GONEAS
|

Η κεντρική επιτροπή τώρα πιστεύει ότι έκανε το καθήκον της ;; Έχουν επίγνωση για τα σχολικά πειραγμένα;; Ψάχνουν να βρουν τον επόμενο Τσιολκόφσκι μέσα από τις σχολικές εξετάσεις;; Μόνο Ντροπή τίποτα άλλο, πιστεύω ότι πρέπει να αισθάνονται περήφανοι με αυτά που κάνουν. Δεν μπορώ να καταλάβω.... αυτοϊκανοποιούνται (;) με το να δυσκολεύουν με αυτό τον τρόπο τα παιδιά ;
Μπράβο σας λοιπόν κυρίες και κύριοι της επιτροπής αποδείξατε ότι είστε ικανοί (;)

Μαμά μαθήτριας εκπαιδευτικός
|

Ντροπή τους, δέκα σελίδες θέματα και οκτώ οι απαντήσεις και όλα αυτά σε τρεις ώρες από 18 χρόνων παιδιά που δεν έχουν να ασχοληθούν μόνο με το μάθημα της φυσικής αλλά και με την μεγάλη ύλη της χημείας , τη βιολογία…

Inheritor
|

@Γονιος

Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που αν ένα σχολικό βιβλίο έχει κάποιο λάθος, θα πρέπει να περιμένουμε το υπουργείο να το διορθώσει.
Μέχρι να το διορθώσει (αν το διορθώσει) το λάθος αυτό το υπουργείο, αναγκαστικά το δεχόμαστε ως σωστό!
Δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Εδώ και χρόνια έχουν υπάρξει εισηγήσεις για διορθώσεις σε πολλά σχολικά βιβλία τις οποίες εισηγήσεις τις έχουν κάνει οι ίδιοι οι συγγραφείς και ακόμα δεν έχουν διορθωθεί τα βιβλία αυτά!
Επαναλαμβάνω δυστυχώς!

Γονιος
|

1.Το Α5α σωστό;
Ξέρουμε πότε 2 πόσα είναι αντιστρόφως ανάλογα;
Τσ ΔΕ και το Δt είναι αντιστρόφως ανάλογα;
Ο Μαθηματικός τι λέει;

2. Α5δ: Η ενεργός τάση στην Ελλάδα είναι 220V; Ο ΔΕΔΔΗΕ το ξέρει;

Νούμερα! Νούμερα! Κιμ Γιογκ Ουν! Supreme Leader. Έχετε ξεφτιλήσει τις επιστήμες και τα βάζετε τους αριστερούς.
Εγώ που δεν είμαι αριστερός, πρέπει να δεχτώ αυτό το ανοσιούργημα;
Χωρίς Φροντιστήριο κεντρικό και γονέα καθηγητή η μηχανικό το παιδί δεν έχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα, μην έχετε αυταπάτες.

Για αυτά τα 2 ερωτήματα για πλάκα δικαιώνεται μια αγωγή.

Δριτσας
|

Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια ντροπή και μόνο ντοπη

Βασίλης
|

Πως λέγεται αυτή η γραμματοσειρά!?
Λίγα......

Κολέγιο
|

Όλοι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Αυτό είναι το νόημα τών θεμάτων.
Ντροπή να παίζουν στις πλάτες αθώων παιδιών τέτοιο παιχνίδι.

ανακούφιση
|

τόσο απλά ήταν; 9 σελίδες (φυσικά στο χέρι, φυσικοί είναι αφού), δηλαδή λιγότερες από τα θέματα; γιατί έβαλαν τόσο εύκολα;

Μπράβο
|

Τα έλυσε η επιτροπή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ