Η Καθηγήτρια SARAS D. SARASVATHY αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

14/06/2024

Ενημερώθηκε: 14/06/2024, 14:22

Άκουσε το άρθρο

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στο Αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης «Cotsen Hall», την Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Καθηγήτριας του University Of Virginia SARAS D. SARASVATHY

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Δημήτριο Μπουραντώνη και την Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του τιμώμενης από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διοικητική Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ιωάννα Δεληγιάννη.

Η Τελετή της Αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία της τιμώμενης με θέμα: «Effectual Entrepreneurship as Method to Cocreate New Futures under Uncertainty»    

Η Saras D. Sarasvathy είναι Καθηγήτρια Paul M. Hammaker στο Darden Graduate School of Business του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Κορυφαία ερευνήτρια στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, η Καθηγήτρια Sarasvathy υποστηρίζει ως σύμβουλος  προγράμματα επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, καθώς και συμβούλια εταιρειών και επιταχυντών. Μετά την ίδρυση και τη λειτουργία πέντε πετυχημένων επιχειρήσεων, η Saras D. Sarasvathy συνεργάστηκε με τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών Herbert Simon, για να ανακαλύψει τα ουσιαστικά στοιχεία της επιχειρηματικής τεχνογνωσίας.

Η βραβευμένη έρευνά της που διατυπώνεται στη θεωρία «Effectuation» έχει χαράξει νέες κατευθύνσεις στην έρευνα, την εκπαίδευση και την πολιτική σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.effectuation.org.    

Ενδεικτικά, η Καθηγήτρια Saras D. Sarasvathy έχει λάβει τα παρακάτω βραβεία και διακρίσεις:

   Παγκόσμιο Βραβείο 2022 για την Έρευνα Επιχειρηματικότητας
   Βραβείο Legacy 2019 από την Παγκόσμια Κοινοπραξία Κέντρων Επιχειρηματικότητας
   Βραβείο Θεμελιώδους Εργασίας 2017 από το Academy of Management
   Κατάταξη στους 18 κορυφαίους καθηγητές επιχειρηματικότητας του περιοδικού Fortune Small Business
   Επίτιμη διδάκτορας και επισκέπτρια Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας

Η Καθηγήτρια Saras Sarasvathy, υποστηρίζει με πάθος την επιχειρηματικότητα ως μέθοδο, που πρέπει να διδάσκεται όχι μόνο σε πιθανούς επιχειρηματίες αλλά σε όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα διδάσκεται η επιστήμη σε όλους και όχι αποκλειστικά σε πιθανούς επιστήμονες.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινωνία ικανή για effectual δράση που να υποστηρίζει την οικοδόμηση ανθεκτικών κοινωνικοοικονομικών κοινοτήτων μέσω επιχειρήσεων μεσαίας τάξης – όχι μόνο  startups και unicorns.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ
|

Η επιχειρηματικότητα, θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ