ΕΜΠ: 867 θέσεις πρακτικής άσκησης- Το ύψος της αμοιβής

19/06/2024

Ενημερώθηκε: 19/06/2024, 08:10

Άκουσε το άρθρο

Σε 867 ορίστηκαν, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι   θέσεις πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης  1.309  μηνών για τους φοιτητές των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών- Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών που θα μετέχουν στην πρακτική άσκηση, για το έτος 2024 σε ιδιωτικούς και σε εποπτευόμενους φορείς των πουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η μηνιαία αποζημίωση είναι ύψους 533 €  ανά φοιτητή, περιλαμβανομένης και της εργοδοτικής εισφοράς του ΕΦΚΑ, για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης εντός και εκτός Ελλάδος. Σε περίπτωση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης διάρκειας μικρότερης του μήνα, το καταβαλλόμενο ποσό μειώνεται ανάλογα.

Η εφάπαξ αποζημίωση   για τη σύνταξη έκθεσης αναφοράς πεπραγμένων, η οποία θα γίνει μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης ορίστηκε στα 127 € . Η αποζημίωση αυτή θα χορηγείται μόνο σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρακτικής άσκησης, όπως αυτό θα βεβαιώνεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου στο οποίο έλαβε χώρα η πρακτική άσκηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ