Στο gov.gr η διάθεση στοιχείων προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

19/06/2024

Άκουσε το άρθρο

 Τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Διάθεση στοιχείων προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΥΠΑΙΘΑ» στο πληροφοριακό σύστημα «Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr» του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τις μεθόδους «Λήψη λίστας με τους εργαζόμενους (διδακτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό) που υπηρετούν (έχουν ενεργή τοποθέτηση την τρέχουσα στιγμή) με βάση τον κωδικό ΥΠΑΙΘΑ της μονάδας/δομής» και «Λήψη των μονάδων όπου είναι Διευθυντής ή Αναπληρωτής Διευθυντής ή 1ος/2ος/3ος Υποδιευθυντής ένας εκπαιδευτικός, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Σκοπός χρήσης της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η δημιουργία εφαρμογής "Ψηφιακά έγγραφα εκπαιδευτικών" μέσω του μηχανισμού της ψηφιακής βεβαίωση εγγράφου του gov.gr, σύμφωνα με το κεφάλαιο ΣΤ του μέρους Α’ και της παρ. 19 του αρ. 107 του ν. 4727/2020 και της υπ’ αρ. 40912/2021 υπουργικής απόφασης.

Οργανωτικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

1. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για το σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα.

2. Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ