Μεταφέρουν χρήματα από τα ΑΕΙ στο ΙΕΠ

Ελλειμματικός κατά 589.500 ευρώ ο τακτικός προϋπολογισμός του ΙΕΠ για το 2024

19/06/2024

Άκουσε το άρθρο

Τη αφαίρεση  της επιχορήγησης, ύψους 195.000 ευρώ από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
(Α.Ε.Ι.) για λειτουργικές δαπάνες, και τη μεταφορά αυτού του ποσού στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ελλειμματικός κατά 589.500 ευρώ ο τακτικός προϋπολογισμός του ΙΕΠ για το 2024
 

Ελλειμματικός κατά  589.500 είναι  ο τακτικός προϋπολογισμός του  Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το  έτος 2024.

Το έλλειμμα  αυτό,σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΕΠ,  αναμένεται  να καλυφθεί από αύξηση της επιχορήγησης ή και από τα ταμειακά διαθέσιμα του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΙΕΠ .

Ειδικότερα:

Η συνολική επιχορήγηση του ΙΕΠ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘΑ, για το οικονομικό έτος 2024 αναμένεται να κυμανθεί στο ποσό των 545.000,00€.

Το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας και οι βασικές λειτουργικές ανάγκες του Φορέα.

Τα Έσοδα Κεφαλαίων (Τόκοι Πιστωτικοί) αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 30.000,00€.

Η εκτίμησή της διοίκησης του ΙΕΠ για το ύψος των απαιτούμενων δαπανών, σε βάρος των πιστώσεων του ΠΔΕ,ΤΑΑ και των ΕΕ για το έτος 2024, ανέρχεται στο ποσό των 17.250.000,00€.

Η εκτίμησή   για το ύψος των απαιτούμενων δαπανών, σε βάρος των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού για το έτος 2024, για μισθοδοσία και λειτουργικές ανάγκες του ΙΕΠ ανέρχεται στο ποσό των 1.164.500,00€.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι  σε βάρος των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού υπάρχει έλλειμμα ύψους 589.500,00€.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Από τον κόμβο τυ ΙΕΠ
|

Το Ι.Ε.Π. θα υλοποιήσει τα ακόλουθα έργα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας:
Έργο με τίτλο «Sub.1 Μετασχηματισμός των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών και του εκπαιδευτικού περιεχομένου σε ανοιχτού κώδικα, διαδραστικά ψηφιακά περιβάλλοντα, προσπελάσιμα από όλους με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, πρόβλεψη για δυναμική αναβάθμιση και δυνατότητες για ανάπτυξη συνεργειών με κοινότητες εκπαιδευτικών / Development of Digital Content in Schools» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5174140). Το έργο αφορά τον μετασχηματισμό των συμβατικών Προγραμμάτων Σπουδών και του εκπαιδευτικού περιεχομένου σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανοιχτού κώδικα, το οποίο θα είναι διαδραστικό και θα είναι προσβάσιμο σε όλους. Το ψηφιακό περιεχόμενο θα ενταχθεί σε διαδικτυακό ψηφιακό περιβάλλον στο πλαίσιο του έργου, το οποίο θα διαθέτει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, δυναμικής ενημέρωσης και θα συνεργεί με τις κοινότητες των εκπαιδευτικών.
Έργο με τίτλο «SUB.8 Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών / Teacher Training Actions» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180858). Προβλέπεται η επιμόρφωση 120.000 εκπαιδευτικών συνολικά για την περίοδο 2023 – 2025 σε ψηφιακές υπηρεσίες, στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στο νέο εκπαιδευτικό περιεχόμενο τα οποία θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του άξονα 1 και την υποδομή / εξοπλισμό που θα αποκτηθεί στον άξονα 2. Επιπλέον προβλέπεται να υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στην επιμόρφωση 35.000 εκπαιδευτικών εξειδικευμένων στην ειδική αγωγή, τη διαφοροποιημένη διδασκαλία και τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, με στόχο την εξοικείωση τους με το νέο ψηφιακό περιεχόμενο και τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Φ
|

Και ο λόγος ύπαρξης του ιεπ είναι...?

γιαννης
|

Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος..καλα εκανε ο ανθρωπος να προσπαθει να κλεισει τρυπες..ετσι γινεται στην ζωη και στην οικογενεια.
Τωρα θα παει να βρει αλλα φραγκα μα δωσει στα πανεπιστημια.

Εκπαιδευτικός
|

Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που να μη διερωτάται ποια είναι η χρησιμότητα του φορέα αυτού, όπως λειτουργεί ανέκαθεν. Αν λειτουργούσε όπως στη δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ θα το καταλαβαίναμε και το επικροτούσαμε. Ποιο έργο ακριβώς παράγεται από αυτό το φορέα, γιατί χρειάζεται τόσο προσωπικό και τι γίνονται τα χρήματα του προϋπολογισμού του;

Χ.Ψ.
|

Γι αυτό λέμε ότι οι θέσεις προέδρων, διευθυντών, μελών ΔΣ, κλπ., οργανισμών του δημοσίου θα πρέπει να προκηρύσσονται. Δεν πρέπει να δίνονται "δώρο" στους ημετέρους και στους αρεστούς. Δεν αρκεί να γίνει κανείς ξαφνικά από καθηγητής ιδιωτικού σχολείου επίκουρος επαρχιακού πανεπιστημίου, για να λάβει τέτοια καρέκλα. Δεν αρκεί η κομματική ταυτότητα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ