ΑΠΘ: Σύσταση Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

20/06/2024

Άκουσε το άρθρο

Τη σύσταση Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος.  

Αποστολή του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης και η πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, και ιδίως των φοιτητών προγραμμάτων πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών.

Το Κέντρο εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη και δύναται να ιδρύει παραρτήματα σε πόλεις όπου λειτουργούν

ακαδημαϊκές μονάδες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και να παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής με τη χρήση ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών.

Το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στελεχώνεται από ομάδα ψυχιάτρων, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, που προέρχονται από μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή μόνιμο προσωπικό αντίστοιχης ειδικότητας. 

Αν δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αντίστοιχης ειδικότητας, το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης δύναται να στελεχώνεται από πρόσθετο προσωπικό ειδικότητας ψυχιάτρου, ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού, το οποίο επιλέγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 243 του ν. 4957/2022 και η μισθοδοσία του βαρύνει ίδιους πόρους του Α.Ε.Ι.

Για τη λειτουργία του Κέντρου θα χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις και υποδομές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Μητέρα
|

Μπράβο σωστά αποφάσισε η Συγκλήτος! Εύχομαι να πραγματοποιηθεί άμεσα. Υπάρχει ανάγκη υποστήριξης πολλών νέων φοιτητών που έχουν έρθει από τη δευτεροβαθμια με παράλληλη στηριξη και τώρα χάνονται στη μετάφραση. Καλό θα είναι να υπάρχει πρόβλεψη και για εξατομικευμενη στήριξη όπου χρειάζεται για να μπορούν και αυτά τα παιδιά να προχωρήσουν, να μην τα παρατήσουν..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ