Κονδύλι 400.000 ευρώ για μελέτες και προτάσεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο αποτύπωσης της εκπαιδευτικής ζωής και χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.

20/06/2024

Ενημερώθηκε: 21/06/2024, 16:37

Άκουσε το άρθρο

Κονδύλι 400.000 ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, για μελέτες νέων καινοτόμων τεχνολογικών υποδομών/υπηρεσιών, προτάσεις ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού πληροφοριακών συστημάτων, έρευνα και ανάπτυξη μεθοδολογιών και τεχνολογιών για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και δράσεις προβολής/διάχυσης»

Ειδικότερα, πρόκειται για:

1.  Μελέτες για τη σχεδίαση νέων καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και μελέτες για σχεδίαση, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό πληροφοριακών συστημάτων που αφορούν και αξιοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), στο πλαίσιο αποτύπωσης της εκπαιδευτικής ζωής και χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.

2.  Μελέτες, Έρευνα και Ανάπτυξη μεθοδολογιών και τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ειδικότερα στην  Πρωτοβάθμια  και Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση και υλοποίηση σχετικών Δράσεων Προβολής και διάχυσης με σκοπό την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εκπαίδευση.

Σχόλια (5)

Τζιζους
|

Πάλι λεφτά για μελέτες.... το να επενδύσεις στα βασικά, να μη σου βγαίνουν λειτουργικά αγράμματοι οι μαθητές, να μην πατώνει η χώρα στην PISA δε χρειάζεται μελέτες και σίγουρα όχι άλλα ψηφιακά "δια πάσαν νόσο...". Πετυχημένα παραδείγματα από άλλες χώρες έχουμε δεκάδες. Εμείς ξοδεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες σε...μελέτες. Περαστικά μας.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Τα θεμελιώδη πρώτα και μετά τα «γαλλικά».

Όχι άλλο ψηφιακή κ(ε)νοτομία!
|

Ομελέτες, Έρευνα και Ανάπτυξη συνταγών για εικονική εκπαίδευση.
Τα 400.000 Ευρώ στην τσέπη κάποιων και οι υπόλοιποι φάτε εικονική πραγματικότητα.
Σαν μια διαφήμιση με τον αείμνηστο Κ. Βουτσά που καθόταν με ένα πιρούνι μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης και τσιμπούσε εικονικούς μεζέδες από τις εκπομπές μαγειρικής . Η εκπομπή μασάει τα κονδύλια και ο θεατής καταπίνει το σάλιο του.

Master chef (νέο ψηφιακό menu)
|

Εξαιρετικά νέα! Σκέφτομαι ν' αναθεωρήσω κι εγώ τον τιμοκατάλογο στο μαγαζί, ενσωματώνοντας στις τιμές.... έξοδα "για μελέτες και προτάσεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό" της κουζίνας μου.... καθώς και έξοδα για το διαγωνισμό γαστρονομίας "Η Χρυσή Πίτσα" που συμμετέχω κάθε χρόνο.
300 ευρώ/άτομο θα βγαίνει το menu.... αλλά θα τρώτε ψηφιακά αριστουργήματα και χρυσές πίτσες.
ΥΓ. Με ΠΑΣΟΚ ο κόσμος φώναζε "Τσοβόλα δώσ' τα όλα". Μήπως τώρα να λέμε "Κυριάκο φάτ' τα όλα"?

Κονδυλοφόρος
|

Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι σε ποιες διευθύνσεις κατευθύνονται όλα αυτά τα αναρίθμητα κονδύλια που βλέπουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ