Παράλληλη Στήριξη- Συνεκπαίδευση:Νέα Εφαρμογή στο gov.gr

Συμπληρώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους /τις Προϊσταμένους/ες, Δ/ντες/τριες Σχολικών Μονάδων των δημόσιων σχολείων Γενικής Εκπ/σης της επικράτειας.

21/06/2024

Ενημερώθηκε: 21/06/2024, 11:15

Άκουσε το άρθρο

Ενημερωτική εγκύκλιο για  τη νέα Εφαρμογή στο gov.gr που αφορά στην Παράλληλη Στήριξη- Συνεκπαίδευση, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, παράλληλα με τις διαδικασίες που προσδιορίζονται στο (σχετ. 1) και ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις εγκρίσεις για την Παράλληλη Στήριξη-Συνεκπαίδευση από εκπαιδευτικό και προκειμένου να δρομολογηθούν εγκαίρως όλες οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ, προβλέφθηκαν επιπροσθέτως τα κάτωθι:

  • Εντάχθηκε στην πλατφόρμα του gov.gr νέα δυνατότητα (εφαρμογή) στον σύνδεσμο https://dilosi.services.gov.gr/templates/PARALLILI-STIRIKSI-MATHITON, στο περιβάλλον της οποίας εισέρχονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι Προϊστάμενοι/ες, Δ/ντες/τριες Σχολικών Μονάδων δημόσιων σχολείων τυπικής εκπαίδευσης της επικράτειας, στα οποία φοιτούν μαθητές /τριες για τους/τις οποίους/ες έχει προβλεφθεί από τα ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΕΑ η ανάγκη να υποστηριχτούν από εκπαιδευτικό ΕΑΕ μέσω του Προγράμματος της Παράλληλης Στήριξης-Συνεκπαίδευσης και οι οποίοι συμπληρώνουν όλα τα διατιθέμενα πεδία, ανά περίπτωση μαθητή/τριας, χωρίς όμως στοιχεία ταυτοποίησης τους (μαθητών/τριών).
  • Η Είσοδος στην Εφαρμογή γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS NET ενός/μιας εκάστου/ης Προϊσταμένου-ης, Δ/ντή-ντριας και η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
  • Στα περισσότερα προς συμπλήρωση πεδία υπάρχουν αναδυόμενες λίστες επιλογής κατά περίπτωση (drop lists).
  • Στο πεδίο «ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ» δεν υπάρχει λίστα επιλογής κι επομένως συμπληρώνεται ελεύθερα*, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν ή εκτιμώνται κατά την στιγμή της συμπλήρωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμπλήρωση αφορά αποκλειστικά σε αριθμητική αποτύπωση (εκτίμηση) και όχι σε κείμενο .

  • Απαιτείται να καταχωριστούν α ν ά π ε ρ ί π τ ω σ η , όλοι/ες οι μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας της οποίας προΐσταται ο/η Προϊστάμενος-η, Δ/ντής-ντρια, για τους/τις οποίους/ες έχει προβλεφθεί από τα ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΕΑ και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η ανάγκη να υποστηριχτούν από εκπαιδευτικό ΕΑΕ, μέσω του Προγράμματος της Παράλληλης Στήριξης-Συνεκπαίδευσης.
  • Με την ολοκλήρωση καταχώρισης των πεδίων που αφορούν σε έναν/μία μαθητή/τρια, δίνεται η δυνατότητα νέας καταχώρισης για άλλο μαθητή/τρια, χωρίς να απαιτηθεί «Έξοδος» από την εφαρμογή και εκ νέου «Είσοδος».
  • Η ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης από τις σχολικές μονάδες ταυτίζεται χρονικά με την λήξη του διδακτικού έτους, ανά βαθμίδα υπαγωγής και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω διαδικασία μέσω της εφαρμογής του gov.gr (https://dilosi.services.gov.gr/templates/PARALLILI-STIRIKSI-MATHITON) γίνεται παράλληλα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετ. 1 και η μία διαδικασία ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την άλλη.

Σχόλια (5)

Επιτέλους
|

Επιτέλους. Να σταματήσει η γραφειοκρατία με υπόδειγμα 1.2.3.4....804 ΕΠ ΚΟΚ.

Χαρης
|

Ουδεν σχολιον

Kill Bill vol.33
|

Ούτε τον Bill Gates να είχαμε Υπουργό.... Παρακαλούνται οι Διευθυντές όπως παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα σεμινάρια (κατά προτίμηση στη Micrososft) για να παίζουν στα δάχτυλα τις ψηφιακές πλατφόρμες και τις εφαρμογές που εισάγονται καθημερινά από το Υπουργείο της αριστείας, αξιοκρατίας, διαφάνειας. Καλού κακού ας προσλάβουν κι ένα δικηγόρο.... γιατί σε περίπτωση "πατάτας" ποτέ ΔΕΝ ευθύνεται το Υπουργείο.

ΠΕ 60
|

Μήπως θέλετε και e banking?

Αντώνης
|

Για γέλια και για κλάματα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ