Βελτίωση της κατάταξης του ΠΑΔΑ στο University Impact Rankings του Times Higher Education

25/06/2024

Άκουσε το άρθρο

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σημείωσε σημαντική βελτίωση της θέσης του στην κατάταξη University Impact Rankings του Times Higher Education, για το έτος 2024 (έτος αναφοράς είναι το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023), που αφορά την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων που επιδιώκουν την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs). 

Συγκεκριμένα, το ΠΑΔΑ βρίσκεται στη θέση 101-200 σε ό,τι αφορά τον Στόχο 3 που ενισχύει την «Καλή Υγεία και Ευημερία» και τον Στόχο 16 που αφορά την «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυρούς Θεσμούς». Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο σύνολο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, το ΠΑΔΑ έχει βελτιώσει τη θέση του κατά 200 θέσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάταξη.

Στον Στόχο «Καλή Υγεία και Ευημερία» εξετάζονται δεδομένα που αφορούν στην έρευνα για βασικές ασθένειες, στην προσφερόμενη υποστήριξη σε επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας και στις υπηρεσίες υγείας προς τους φοιτητές και το προσωπικό, ενώ στον Στόχο «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί», υποβάλλονται στοιχεία που αφορούν στην έρευνα για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη, στη συμμετοχή εκπροσώπων του πανεπιστημίου ως συμβούλων σε δημόσιους φορείς και στην ακαδημαϊκή ελευθερία.
Την εποπτεία και την καθοδήγηση για τη συμμόρφωση με τις τεχνικές απαιτήσεις των υπό εξέταση δεικτών και τη διαχείριση της υποβολής των ενδεδειγμένων στοιχείων είχε ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, σημείωσε ότι η νέα αυτή διάκριση του ΠΑΔΑ αντανακλά την ισχυρή δέσμευσή του στο όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας που προϋποθέτουν την ισόρροπη λειτουργία της οικονομικής ανάπτυξης, την προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το ΠΑΔΑ πολλαπλασιάζει διαρκώς τις δράσεις που ενισχύουν τη λειτουργία του ως το πρώτο πράσινο πανεπιστήμιο, όντας πάνω απ’ όλα ένα Ίδρυμα με σταθερή προσήλωση στις αρχές της συμπερίληψης, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, που επενδύει στους ανθρώπους του για τη σταθερή ανοδική του πορεία.

Σχόλια (5)

Κωνσταντίνος Καρλ.
|

Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΔΑ έχει κάνει αλματώδη βήματα ανάπτυξης και αναγνωρίζεται από όλους τους φορείς ως ένα υγιές ίδρυμα διδασκαλίας του οποίου πολλά τμήματα είναι επιλογή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών από όλη την Ελλάδα.Ειδικά για εμάς τους πτυχιούχους των ΤΕΙ την δεκαετία του 90' είναι ευχής έργο η διαρκής αναβάθμιση του και ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου και της Διοίκησης.

Δυνατά
|

Μπράβο, συνεχίστε! Επιτέλους ένα νέο ευρωπαϊκό ίδρυμα χωρίς αγκυλώσεις και φιλότιμους Καθηγητές που απλά νοιάζονται...

@ΧΡΗΣΤΟΣ
|

Αν κάποια πανεπιστήμια έπρεπε να συνεννοηθούν, αυτά θα ήταν τα μονοθεματικα (Πάντειο,ΟΠΑ, Χαροκόπειο Κλάδων τεχνών) και όχι να μείνουν κάποια από αυτά μόνα τους. Το θέμα είναι αν υπάρχει άμεση σκοπιμότητα για κάτι τέτοιο, τι θα γίνει με τις επικαλύψεις των τμημάτων κλπ

Σωστό
|

Πολύ καλά τα λες.Το ίδιο να γίνει και με τα περιφερειακά πανεπιστήμια.
Να υπάρχουν μόνο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα ή Βόλο, Γιάννενα, Χανιάή Ηράκλειο και κατ εξαίρεση στους 3 νομούς της Θράκης καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για εθνικούς- προφανείς λόγους.
Δε γίνεται κάθε κωμόπολη να έχει σχολές, με τεράστιο κόστος για το κράτος

ΧΡΗΣΤΟΣ
|

Παιδιά, εγώ πιστεύω πως αν συγχωνευτουν πανεπιστήμια στην Αθήνα, θα βελτιωθεί το πράμα ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, το Μετσόβιο πολυτεχνειο και η ανωτατη σχολή καλων τεχνών να ενταχθούν στο εκπα. Το πανεπιστήμιο πειραιως να παραμείνει ως έχει. Το παντειο πανεπιστημιο να παραμείνει ως έχει. Τα υπόλοιπα πανεπιστήμια να συγχωνευτουν μεταξύ τους, ιδρύοντας το νέο πανεπιστήμιο Αττικής. 4 πανεπιστήμια στην Αττική αρκούν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ