Σύμφωνο Συνεργασίας της ΠΔΕ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Yale

25/06/2024

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνο υπέγραψαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης και η κα Jennifer Rawlings, Senior Contract Manager του Πανεπιστημίου Yale. Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί τη συνέχεια και την επισφράγηση της εποικοδομητικής συνεργασίας, που η ΠΔΕ Κρήτης είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου της, με την κ. Φαίδρα Μονάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και μέλος ΔΕΠ στο Κέντρο Αλγορίθμων, Δεδομένων και Σχεδιασμού Αγοράς στο Yale, η οποία είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ειδικά για τον συνέδριο και είχε παρουσιάσει εισήγηση με θέμα το κοινωνικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον στην εκπαίδευση.

Βάσει του Συμφώνου οι δύο φορείς αποφάσισαν να προβούν σε ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης ερευνητικών ευκαιριών μεταξύ τους.  Με τη συνεργασία αυτή στοχεύουν, με τη χρήση της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και σε συνδυασμό με πειράματα πεδίου και έρευνες, να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και να τους υποστηρίξουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά. Ταυτόχρονα, με τους ίδιους τρόπους, επιδιώκουν τη δημιουργία παρεμβάσεων για την αξιολόγηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικής Επικοινωνίας της Επιστήμης στους μαθητές και τις μαθήτριες. Στο τέλος και στο μέτρο του δυνατού, θα ερευνήσουν τις επιδόσεις των μαθητών/μαθητριών  και τις πανεπιστημιακές προτιμήσεις τους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ως ερευνητικός εταίρος του Πανεπιστήμιου Yale, θα δρα υποστηρικτικά στην έρευνα και θα ενεργεί διαμεσολαβητικά με το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τις σχολικές μονάδες και τις υποστηρικτικές δομές εκπαίδευσης στην Κρήτη. Η συνεργασία της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με ένα Πανεπιστήμιο μακράς και έντονης παρουσίας στο διεθνή επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επιτελείται στο πλαίσιο της δέσμευσής της για εξωστρέφεια και καινοτομία. Εξισορροπεί την αποτελεσματικότητα με την ισότητα και επιφέρει τη βελτίωση και την αριστεία, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τα παιδιά μας να αναπτύξουν και να ανακαλύψουν ικανότητες και νοοτροπίες, που θα επηρεάσουν καθοριστικά την προσωπική τους ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής τους.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ