Πανελλαδικές:Την Παρασκευή τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων με την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεών τους

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά ιδιαίτερα η προσοχή προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους την Παρασκευή μετά τις 13.00 μ.μ.

25/06/2024

Ενημερώθηκε: 27/06/2024, 08:16

Άκουσε το άρθρο

Προς το τέλος "οδεύει" η αγωνία των υποψηφίων για τα ΑΕΙ , οι οποίοι συμμετείχαν στην Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς  την Παρασκευή , μετά τη 1 το μεσημέρι, ανακοινώνονται οι βαθμολογικές επιδόσεις τους.

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε.   την Παρασκευή 28-6-2024 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους/στις Διευθυντές/ντριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν :

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.

Ο/Η (Υπο)Διευθυντής/ντρια κάθε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο.

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του,  οι (Υπο)Διευθυντές/ντριες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καλούνται από το υπουργείο Παιδείας, να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά ιδιαίτερα η προσοχή προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων  να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 28-6-2024, μετά τις 13.00 μ.μ.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.  

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει:

Ειδικά μαθήματα: Την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη  να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες  στα  ειδικά μαθήματα.

Τη  δεύτερη  εβδομάδα του Ιούλη : Συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Την τελευταία εβδομάδα του  Ιούλη: Ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των ονομάτων των επιτυχόντων .

 

Σχόλια (2)

Polar_Fish
|

Aυτο που εχει σημασία ειναι πόσες ειναι οι θέσεις στα υψηλης ζητησης τμηματα σε σχέση με τον αριθμο των υποψηφιων. Οσο πιο μικρό ειναι αυτο το πηλίκο τόσο λιγοτερο επηρεάζοντα απο τις διακυμανσει απόδοσης. Το 2023 οι βάσεις στην Ιατρικη ανεβηκαν αλλά ο μέσος ορος στο 3οΕΠ έπεσε. Επίσης η κατανομη των καλών φοιτητών δεν είναι ιδια σε κάθε ΕΠ. Ετσι και τα θέματα επηρεάζουν διαφορετικά τους αντιστοιχους μέσους όρους. Και το κυριότερο. Ολα αυτά ειναι αμπελοσοφίες. Οτι έγινε έγινε. It summer time. Τα παιδια ας χαρουν αυτο το μοναδικο καλοκαίρι όσο μπορουν. Το σχολείο τελείωσε και η περιπέτειας της ζωής ξεκινα. Ας εχουν μερικες καλες αναμνησεις.

επιδόσεις
|

μάλλον από ότι μαθαίνουμε, οι επιδόσεις δεν είναι τόσο χάλια, για τους καλούς μαθητές. Εκεί που παρατηρείται μειωμένη απόδοση είναι στους μέτριους μαθητές που δεν έχουν μελετήσει και ξεκαθαρίσει τα θέματα που εξετάστηκαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ