Άνθρακας ο θησαυρός περί "σφαγής" υποψηφίων και "βουτιάς" βάσεων στις υψολάβαθμες Σχολές μ' εξαίρεση τα Πολυτεχνεία

Στις υψηλόβαθμες σχολές θα σημειωθούν μικρές αυξομοιώσεις με εξαίρεση τις Πολυτεχνικές Σχολές που η πτώση θα είναι η μεγαλύτερη

28/06/2024

Ενημερώθηκε: 29/06/2024, 08:06

Άκουσε το άρθρο

Ο θόρυβος, εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων,  περί "σφαγής" υποψηφίων και "βουτιάς των βάσεων", σε σχέση με πέρσι,αποδεικνύεται μετά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων ότι δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ετσι αυτό που πλέον αναμένεται είναι  ότι στις υψηλόβαθμες σχολές θα σημειωθούν  μικρές αυξομοιώσεις με εξαίρεση  τις Πολυτεχνικές Σχολές που  η πτώση θα είναι η μεγαλύτερη .

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι:

Στις Νομικές Σχολές θα έχουμε ελαφρά πτώση των βάσεων κι αυτό διότι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στη Γλώσσα, Αρχαία και Ιστορία αλλά  ήταν λίγο χειρότερες από πέρσι αλλά καλύτερες στα Λατινικά.

Στις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές Σχολές θα έχουμε τη μεγαλύτερη πτώση από όλες τις υψηλόβαθμες σχολές όλων των πεδίων. Κι αυτό διότι έχουμε χαμηλότερες βαθμολογίες , σε σχέση με πέρσι,  στα Μαθηματικά και Φυσική,ελαφρότερα χειρότερες στη Γλώσσα και καλύτερες από πέρσι στη Χημεία.

Μικρή άνοδος των  βάσεων αναμένεται στις Σχολές Υγείας και κυρίως στις  Ιατρικές, καθώς  οι επιδόσεις στην βαθμολογική κλίμακα 18-20 ήταν υψηλότερες , σε σχέση με πέρσι, στη Βιολογία και Χημεία, χειρότερες στη Φυσική και ανεπαίσθητα χειρότερες στη Γλώσσα.

Ανεπαίσθητη αυξομείωση των βάσεων θα έχουμε στις Οικονομικές και σχολές Πληροφορικής  καθώς οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων της κλίμακας 17-20 είναι ελαφρά χειρότερες στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, χειρότερες στα Μαθηματικά, καλύτερες στην Πληροφορική και στην Οικονομία.

Κέτω από τη βάση

Οσον αφορά τα ποσοστά κάτω από τη βάση δεν ισχύουν οι διατυπωμένοι ισχυρισμοί   περί "σφαγής" των υποψηφίων.

Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκαν (σε παρένθεση τα περσινά ποσοστά) 

Στη Γλώσσα    το 12, 85% (14,40%)
Στα Αρχαία το  το 40,90% (41,54%)
Στην Ιστορία το 59,87% (50,76%)
Στα Λατινικά το 34,32% (31,97%)
Στη Φυσική  το 58,95% (48,04)
Στη Χημεία το 32,64%β (*44,85%)
Στα Μαθηματικά το 58,37% (55,93%)
Στη Βιολογία το 32, 25% (39,38%)
Στην Πληροφορική το 41,27% (38,50%)
Στην Οικονομία το 48,83% (40,90%)

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΤΟΥ 2024

ΤΟΥ 2023


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (30)

Α.Π.
|

Μάλλον όχι τόσο άνθρακας ο θησαυρός

tasosp
|

Το καλό με τις εξετάσεις αυτές είναι ότι θα μπουν με σειρά αναλόγως επιδόσεων. Τα θέματα καλό είναι να είναι δύσκολα ειδικά σε μαθήμτα που χρειάζεται να ξεχωρίζουν για την εισαγωγή. Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία. Οι καλύτεροι και μετά οι υπόλοιποι. Τι νόημα έχει να λέει κάποιος ότι έγραψα 19 και αυτό να μην έχει νόημα λόγω εύκολων μαθημάτων ? Αυτό είναι κακό γι αυτούς που διάβασαν πολύ. Γιατί δηλ μια βάση να είναι 18.700 ? Ας πάει 18.100 . Διαφορετικά αν γράψουν και οι 2 μαθητές 19,8 θα συγκεντρώσει περισσοτερα μόρια αυτός που έγραψε καλύτερα Λογοτεχνία και είναι κρίμα

Σοκαρισμένη
|

Ο άξιος άνθρωπος βρίσκει το τρόπο στη ζωή του να εκπληρώσει τους στόχους του. Η αποτυχία στο σύστημα των πανελλαδικών - ιδιαίτερα όταν είναι μη αναμενόμενη - αυτό που αφήνει στη ψυχή του παιδιού είναι σοκαριστικά σκληρό και το κουβαλάει μια ζωή...Γι' αυτό στηρίξτε τα παιδιά σας, αγκαλιάσετε τα, δώστε τους αγάπη και ασφάλεια. Αυτό χρειάζονται αυτή τη στιγμή και όχι σχόλια και κριτικές. Αυτά θα βρουν το δρόμο τους...πιθανόν με δυσκολότερο τρόπο, αλλά θα το κάνουν. Και τότε η χαρά της επιτυχίας θα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη.

Ιωάννα
|

Ντροπή και όνειδος να λέτε ότι τα θέματα φυσικής και μαθηματικων ήταν για όλους, όταν για τα θέματα της φυσικής ένας καθηγητής φυσικής ήθελε μέσο ορο 1:30 για να τις λύσει και ενώ όλοι οι φυσικοι έχουν εξεγερθει για τα θέματα και την δυσκολία τους. ΑΙΣΧΟΣ να παίζετε με τις ελπίδες των παιδιων

Πετρος
|

@Ελα να σταματήσει η καραμέλα
Να υπενθυμίσω, ότι τα δύο ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ το 2018 συγχωνεύτηκαν και έγιναν ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,αφού ακολουθήθηκαν οι απαιτούμενες διεργασίες οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και τώρα.Το 2019,οι σχολές μηχανικών συγκεκριμένα,έγιναν πενταετείς με integrated master και αξιολογήθηκαν στο σύνολό τους με άριστα από επιτροπές επιστημόνων και καθηγητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.Τα προγράμματα σπουδών τους άλλαξαν εντελώς και αναδομηθηκαν ώστε να είναι πανομοιότυπα με αυτά των πολυτεχνικών σχολών.Πρόσφατα έγινε και επίσημα η αντιστοίχιση και αποκτούν πλέον τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα,πράγμα που θα έπρεπε να έχει γίνει καιρό πριν.Για αυτό λοιπόν όταν εκφέρουμε άποψη,καλό θα είναι να είμαστε ενημερωμένοι και να μην αερολογούμε,δίχως να γνωρίζουμε!

Λάθος η πληροφορική στην Οικονομία
|

Δεν ειναι σωστό τα τμήματα Πληροφορικής να είναι στο πεδίο Οικονομίας και Διοίκησης . Από τότε που μπήκαν έχει διαχρονικά πέσει το επίπεδο των φοιτητών . Διδάσκω σε τμημα Πληροφορικής. Ναι η Χημεία και η Φυσική φαίνονται ξένες σε κάποιους για την Πληροφορική αλλά σε μαθαίνουν μα σκέφτεσαι . Η ΑΟΘ δεν χρειάζεται στην Πληροφορική … το μάθημα πληροφορικής έτσι όπως είναι στο Λύκειο ουδεμία σχέση έχει με την επιστήμη της Πληροφορικής και τα παιδιά πολύ σύντομα το καταλαβαίνουν στο πρώτο έτος. Η πληροφορική θέλει συνεχές διάβασμα, ενασχόληση, οι γλώσσες προγραμματισμού εξελίσσονται διαρκώς , θέλει ικανούς και σκληρούς ανθρώπους με πολύ καλό υπόβαθρο. Πολλές σχολες Πληροφορικής έχουν μαθήματα Φυσικής και δυσκολεύονται παρά πολύ να τα περάσουν οι φοιτητές. Παραδοσιακά το σύστημα των δεσμών και η ομαδοποίηση των σχολών ήταν το καλύτερο που υπήρχε.

Γονέας
|

Αν δεν θέλει το υπουργείο να υπάρχουν και σχολές πληροφορικής στο 2ο πεδιο, μπορεί να τις αφαιρέσει αλλά αυτό να το ξέρουν τα παιδιά μας εκ των προτέρων κι όχι να τα φέρνετε μπρος σε τετελεσμένα γεγονότα έχοντας λιγότερες επιλογές και μένοντας ίσως και εκτός Πανεπιστημίου. Επίσης για ποιο λόγο επί σειρά ετών υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στο μάθημα Φυσικής? Ή το μάθημα δεν διδάσκεται σωστά και επαρκώς στο σχολείο ή η Επιτροπή Θεμάτων βάζει θέματα που είναι εκτός σχολικής πραγματικότητας. Και στις δύο περιπτώσεις ας αναλάβει το υπουργείο τις ευθύνες του.

Κώστας Μ.
|

Όλοι λένε για το ότι κάνουν στα φροντιστήρια και γράφουν στις εξετάσεις,για τα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε και προσπαθούν μόνα τους δεν ακούγεται κάτι.

Βιοπληροφορική
|

@Διαφωνώ esos! - Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Όποιος θέλει Πληροφορική επιλέγει 4ο πεδίο. Όποιος θέλει Πολυτεχνεία, Φυσικές, Μαθηματικά πάει στο 2ο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ε, δεν μπορεί το 2ο πεδίο να συγκεντρώσει όλα τα τμήματα της οικουμένης επί ίσης όροις. Και τι ισότητα είναι αυτή που θέλει να μπαίνει με Χημεία και όχι με Πληροφορική στα τμήματα Πληροφορικής; Τα τμήματα Πληροφορικής είναι δωράκι στο 2ο πεδίο (χωρίς πανελλαδική εξέταση στη Πληροφορική). Εκτός κι αν μιλάμε για πανελλαδική εξέταση της Πληροφορικής στο 2ο πεδίο, πράγμα που μεταξύ μας είναι και το δέον την εποχή που διάγουμε: θα αναβαθμίσει την ποιότητα σπουδών σε όλα τα τμήματα Θετικών Σπουδών.

Διαφωνώ esos!
|

Το μεγαλο προβλημα αφορα τους υποψηφιους του 2ου πεδιου που θα ηθελαν να εισαχθουν σε τμηματα κοινα με το 4ο πεδιο η τουλάχιστον να εχουν ΚΑΙ αυτην την εποιλογη! Για παραδειγμα οι σχολές Πληροφορικής ανήκουν και στο 2ο και στο 4ο Πεδίο. Εισάγονται υποψήφιοι που εξετάζονται στη Φυσική και τη Χημεία, αν προέρχονται από το 2ο Πεδίο και στην Οικονομία και την Πληροφορική αν προέρχονται από το 4ο Πεδίο. Το 2023 είχαμε 1249 υποψηφίους που έγραψαν πάνω από 19 στη Φυσική και 974 στη Χημεία. Στο 4ο Πεδίο είχαμε 2.023 υποψηφίους με πάνω από 19 στην Οικονομία και 2.874 στην Πληροφορική. Προφανώς ευνοούνται οι υποψήφιοι από το 4ο Πεδίο. Στα Μαθηματικά, που είναι κοινό μάθημα και στα δύο πεδία το ποσοστό των υποψηφίων του 2ου Πεδίου που έγραψε κάτω από 10 ήταν 27,58% ενώ στο 4ο ήταν 70,04%. Προφανώς σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι του 2ου Πεδίου είναι υψηλότερου επιπέδου από τους υποψήφιους του 4ου Πεδίου. Οι υποψήφιοι του 4ου Πεδίου, όμως, έχουν ευκολότερα μαθήματα συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια και παίρνουν τις θέσεις των υποψηφίων του 2ου Πεδίου. Παράλογο; Εντελώς, όπως και τόσα άλλα σ’ αυτό το ξεπερασμένο σύστημα εισαγωγής.

Το πρόβλημα με τις κοινές σχολές δεν περιορίζεται μόνο στις σχολές Πληροφορικής, που χρησιμοποιήσαμε ως παράδειγμα. Από τα 453 Τμήματα που υπάρχουν στο Μηχανογραφικό του 2023, τα 119 είναι κοινά Τμήματα του 4ου Πεδίου με κάποιο άλλο. Συνολικά 164 είναι τα Τμήματα που ανήκουν σε περισσότερα από ένα Πεδίο και η τάση είναι να αυξάνονται, καθώς όλο και περισσότερα Τμήματα θέλουν να ενταχθούν και στο 4ο Πεδίο, ώστε να αποκτήσουν περισσότερους φοιτητές και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που τους δημιουργεί η ΕΒΕ, διότι στο 4ο Πεδίο είναι οι περισσότεροι υποψήφιοι.

Γιατί στο 4ο Πεδίο βρίσκονται οι περισσότεροι υποψήφιοι; Διότι από τη μία θεωρείται το πιο εύκολο και από την άλλη διώχνουν από τα άλλα Πεδία τους υποψηφίους θέματα όπως αυτά της Φυσικής.

Έλα να σταματήσει η καραμέλα
|

με τα ιδιωτικά. Κανένα ιδιωτικό δεν έχει έρθει ακόμα. Για τα ΤΕΙ που εξισώνονται με τα Πολυτεχνεία ΑΕΙ και θεωρείται ισότιμος ο μηχανικός που εισάγεται με 18.000 στο ΕΜΠ με αυτόν των 8.000; Εκεί δεν υπάρχει αδικία; Κατά τ άλλα τα ιδιωτικά θα μας πειράξουν..

@Γιαννα Σ.- Αθήνα
|

Ποιόν "πόνο" βρε Γιάννα; Τα θέματα ήταν κοινά για όλους! Σημασία έχει πως έγραψαν σε σχέση με τους υπόλοιπους, όχι τι βαθμό πήραν μεμονωμένα! Αν δυσκολεύτηκαν όλοι γενικώς δεν αλλάζει την τελική κατάταξη.

ΔΕΠ
|

Πάμε πάλι: αυτά με τις "σφαγές" τα δύσκολα θέματα Φυσικής ή ότι άλλο, είναι για κατανάλωση και κλικ. Αυτή είναι η αλήθεια. Στην Ελλάδα μας αρέσει να το παίζουμε drama queens σε κάθε ευκαιρία και να σκίζουμε τα ρούχα μας για ότι μπορούμε. Οι πανελλαδικές ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ τους υποψήφιους από τον καλύτερο προς τον χειρότερο. Ο βαθμός, σαν απόλυτο νούμερο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Αν τα θέματα είναι πιο δύσκολα θα γράψουν όλοι χειρότερα, και θα είσαι πρώτος των πρώτων ενώ έγραψες 17 αντί για 20. Ε, και; Πάλι όποιος ήταν πιο διαβασμένος θα γράψει γενικά καλύτερα από τον λιγότερο διαβασμένο. Σταματήστε να τσιμπάτε κάθε χρονιά. Αν του χρόνου βάλουν εύκολα θεματα και γράψουν όλοι άριστα θα κλαίμε γιατί "το παιδί έγραψε 19,5 και δεν πέρασε στη σχολή". Είναι κα-τα-τα-ξη.

Αποτελέσματα
|

Οι άριστοι τα πήγαν άριστα, οι πολύ καλοί αρκετά καλά, οι μέτριοι όχι και τόσο καλά, ενώ αυτοί που δεν ασχολήθηκαν σοβαρά πήγαν όπως θα πήγαιναν ό,τι θέματα και να έμπαιναν.
Συνεπώς να σταματήσει η γκρίνια και ο καθένας να πάρει τον δρόμο του.Οι πανελλήνιες είναι δύσκολη διαδικασία, δίκαιη όμως, αδιάβλητη και όχι υποχρεωτική.Ας υπήρχαν τα τει με βαση 6 και 7 για να βολεύονταν όλοι, θα πει κάποιος.Όχι, δεν είναι δυνατόν να συντηρεί το κράτος αχρείαστα ιδρύματα που παράγουν υποψήφιους ανέργους με πτυχία αμφιβόλου ποιότητας.Πανεπιστήμια και συγκεκριμένα τει( ξανά) σε Αθήνα, Θεσ/κη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο ή Λάρισα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη,Ξάνθη, Κομοτηνή, Σάμο, Χίο και Ρόδο

Polar_Fish
|

Το συστημα ειναι ανταγωνιστικο. Αν ολοι γράφουν καλα σε ολα τα μαθηματα τοτε η διαδικασια εισαγωγης ειναι παρόμοια με κληρωση, δηλαδη τυχαια. Το συστημα κανει καταταξη με εξυπνο τρόπο.

Aggela
|

Έχω βαρεθεί να ακούω για τη ¨καλή¨ δουλειά που κάνουν τα φροντιστήρια και την ¨κακή¨ δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Κανένας όμως δεν αναφέρει ότι τα τμήματα στα φροντιστήρια είναι maximum 4-6 άτομα ενώ τα τμήματα κατεύθυνσης στα σχολεία φτάνουν τα 25-26 άτομα. Για να "σπάσει" ένα τμήμα στο σχολείο πρέπει να συγκεντρώνει από 26 άτομα και πάνω. Ακόμα και οι διδακτικές ώρες που είναι διπλάσιες δεν επαρκούν όταν έχεις να διαχειριστής κατά Μ.Ο. ταυτόχρονα 5 τμήματα φροντιστηρίου.

Πέρα από τα επαναλαμβανόμενα κλισέ
|

Κάθε χρόνο ακούμε να παπαγαλίζονται τα ίδια και τα ίδια κλισέ: αδικία, πόνος, σφαγή, κατακόρυφη πτώση. Λοιπόν, λίγη λογική. Τα κριτήρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια είναι συγκριτικά μεταξύ των μαθητών. Οπότε δεν έχει καμιά απολύτως σημασία αν οι βαθμολογίες θα είναι υψηλές επειδή μπήκαν εύκολα θέματα ή αν θα γίνει "σφαγή" (άκουσον άκουσον) επειδή μπήκαν δύσκολα ή κακά θέματα. Όσοι έγραψαν καλύτερα στα εύκολα ή στα δύσκολα θέματα θα έχουν την ίδια τύχη, ενώ, αντίστοιχα, όσοι έγραψαν άσχημα, είτε τα θέματα ήταν εύκολα είτε δύσκολα θα έχουν μειονέκτημα, σε σχέση με αυτούς που πέτυχαν καλύτερη επίδοση. Δεν αναμένουμε βέβαια ο παραλογισμός των κλισέ να σταματήσει, και θα συνεχίσουμε κάθε χρόνο να ακούμε τα ίδια και τα ίδια άνευ νοήματος, όπως κατακόρυφη άνοδος των βάσεων-άπιαστες οι σχολές....ή.... καταβαράθρωση των βάσεων-σφαγή των μαθητών....

Inheritor
|

@Soniko

Υψηλό ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση σε ένα μάθημα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπήκαν δύσκολα θέματα σε αυτό.
Αν πάνε οι μισοί σε ένα μάθημα αδιάβαστοι τότε τουλάχιστον οι μισοί θα γράψουν κάτω από τη βάση στο μάθημα αυτό.
Τί δεν καταλαβαίνετε;
Δεν περιμένουμε να δούμε τα στατιστικά σε ένα μάθημα για να συμπεράνουμε αν μπήκαν εύκολα ή δύσκολα θέματα.
Βλέπουμε τα στατιστικά για να δούμε πώς ανταποκρίθηκαν οι εξεταζόμενοι στα εύκολα ή τα δύσκολα θέματα.
Και άντε για τη Φυσική να το καταλάβω, στα Μαθηματικά τί δύσκολο έπεσε και σκούζετε;
Στην πλειοψηφία τους τα ερωτήματα που έπεσαν στα Μαθηματικά ήταν ασκήσεις παρόμοιες με του σχολικού βιβλίου διδαγμένα από το σχολείο ακόμη...
Από τις 20 μονάδες που είναι το άριστα, τους έκαναν δώρο τις 17,4(!!!) και παρόλα αυτά ούτε οι μισοί δεν έγραψαν τη βάση στα Μαθηματικά! Αδιαβασιά λέγεται αυτό!

Γιαννα Σ.- Αθήνα
|

Ποσο λυπηρό είναι που κανένας δε σχολίασε τον πόνο αυτών των μαθητών που (δεν) έγραψαν φυσική, αλλά ούτε και τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών για τα θέματα της φυσικής.
Κοντή μνήμη ή άλλες προτεραιότητες;
Κρίμα

Και μη χειρότερα
|

Άντε κι από του χρόνου να ξεκινούν τα φροντιστήρια στη Φυσική από την Α Γυμνασιου για να ανταποκρίνονται στα τρελά θέματα της Φυσικής!

Δεν πάτε καλα μερικοί
|

@Φ. Δεν ξερω αν το εχεις καταλάβει αλλα οι πλειοψηφία αυτών των παιδιών ειναι παιδιά με όνειρα που πραγματικά αδικηθηκαν απο πολλες απόψεις.
Τα στατιστικά μιλάνε απο μονα τους

Φωτεινή
|

Μα οι Πολυτεχνικες είναι που ενδιαφέρουν τα παιδιά μας!

legend
|

Όποιος διαβάζει, γράφει! Νόμος!!!

Βρέχει πανεπιστήμια και πτυχία
|

@Φ.

Πολλοί επιτυχημένοι επαγγελματικά-οικονομικά-κοινωνικά συμπολίτες μας άλλωστε, δεν ήταν ούτε επιμελείς μαθητές στο σχολείο ούτε και σπούδασαν ούτε και η επιτυχία στη ζωή τελειώνει με τις πανελλαδικές.
Όσο για τα πανεπιστήμια, με τόσες πολλές επιλογές πλέον (δημόσια, ιδιωτικά, μη ιδιωτικά, μη κρατικά, παραρτήματα, εξ αποστάσεως κλπ.) καλώς ή κακώς ΕΙΝΑΙ για όλους και στο τέλος όλοι θα πάρουν ΚΑΙ πτυχίο.... μπορεί και μεταπτυχιακό....

Εκπαιδευτικός
|

Μια ζωή η ίδια πιασαρικγ ανοησία.....πέφτουν οι βάσεις...
Ανεβαίνουν οι βάσεις... Μα αν έπαιρναν 100 ατομα σε μια σχολη πάλι 100 παίρνουν....απλά ο τελευταίος αντί να έχει 17 μπορεί να έχει 16...πάλι τους 100 καλύτερους παίρνουν ...σταματήστε να κοριλοιδευετε τους γονεις

@Φ.
|

Στο ανοικτό Πανεπιστήμιο μπορεί να πάει όποιος θέλει. Επομένως, όλοι έχουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. Έχω φοιτητές τη Σχολή Πληροφορικής που ούτε στο ΕΜΠ που σπούδασα είχα γνωρίσει.

Soniko
|

Το ότι είναι περίπου 10% παραπανω οι κάτω από την βαση από πέρσι στην φυσική και στα μαθηματικά δεν σας λέει κάτι? Περίπου 60% κατω από την βάση στο 2 πεδιο... καλός ήρθαν τα Ιδιωτικά.
Ερώτηση... σε ποια δημόσια σχολεία διδάσκονται αυτές οι ασκήσεις που μπήκαν

Ωραία πράγματα
|

σε όλα τα βίντεο με επιτυχόντες σε περιφερειακά κανάλια, όλοι οι μαθητές ευχαριστούν τους καθηγητές των φροντιστηρίων τους για τις επιδόσεις τους!!! (παραδεχόμενοι ότι δεν θα είχαν επιτυχία χωρίς αυτούς στηριζόμενοι στο σχολείο!!!)
Και το ΥΠΑΙΘ πανηγυρίζει για επιτυχίες!!!!

Φ.
|

Αυτό περί πτωσης των βασεων είναι γνωστό κόλπο των καναλιών για να επιτύχουν τηλεθέαση από αυτους που νομίζουν ότι θα περάσουν αδιάβαστοι. Γενικώς ένας μαθητής που δεν γράφει καλά κάθεται και ελπίζει ότι θα πέσουν οι βάσεις.

Τα πανεπιστήμια δεν είναι για όλους.

Νίκος
|

Θυμάμαι το λεξιλόγιο «σφαγή» Όπως η σφαγή των αμνών. Και μη χειρότερα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ