Υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες χωρίς εξωσχολική βοήθεια (Φροντιστήρια- Ιδιαίτερα)

30/06/2024

Ενημερώθηκε: 01/07/2024, 08:32

Άκουσε το άρθρο

Το esos ανοίγει βήμα στους υποψήφιους για τα ΑΕΙ, που στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες χωρίς να χρειαστούν εξωσχολική βοήθεια (Φροντιστήρια- Ιδιαίτερα).

Καλούμε τους υποψηφίους, εφόσον το επιθυμούν  (press@esos.gr):

  • Να διατυπώσουν τηστρατηγική που ακολούθησαν για να έχουν αυτές τις επιτυχίες με μοναδική στήριξη τους καθηγητές του σχολείου τους.
  • Να ασκήσουνκριτική στο ισχύον σύστημαγια την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Να κάνουνπροτάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείαςενόψει θεσμοθέτησης νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Να εκφράσουν τιςευχαριστίεςτους προς τους καθηγητές και δασκάλους, οι οποίοι τους στήριξαν , στα μαθητικά τους χρόνια.

Τις παραπάνω απόψεις μπορούν να διατυπώσουν και  οι υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες που δέχθηκαν εξωσχολική βοήθεια, στη διάρκεια φοίτησης στο σχολείο τους.

Συγκέντρωσα 19.340 μόρια

Καλημέρα σας. 

Ονομάζομαι Κ. Κ. και φέτος στις Πανελλήνιες συγκέντρωσα 19.340 μόρια στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.  Δεν θέλησα να ακολουθήσω τον δρόμο του φροντιστηρίου για να πετύχω. 

Εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου και τους καθηγητές του σχολείου μου, τους οποίους κι ευχαριστώ και για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα μόνο στην Άλγεβρα, κατάφερα με το διάβασμα μου να πετύχω τον στόχο μου. Η μελέτη μου ήταν καθημερινή και πολύωρη , χωρίς αυτό  να σημαίνει ότι περιόριζα τις εξόδους του Σαββατοκύριακου. Φρόντιζα να διαβάζω αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και το Σάββατο να το αφιερώνω σε μένα, έτσι ώστε να παίρνω δυνάμεις. Ευχαριστώ πολύ και τους γονείς μου που εμπιστεύτηκαν την τακτική μου και δεν με πίεσαν. 

Αναλυτικότερα, έγραψα 20 στην Ανατομία, 20 στην Υγιεινή, 19,5 στην Άλγεβρα και 17,2 στα Νέα Ελληνικά.

Η αλήθεια είναι πως το σύστημα είναι αρκετά δύσκολο και περίπλοκο για κάθε μαθητή. Έχουν τεθεί αρκετά εμπόδια τα οποία χρειάζεται μεγάλη επιμονή και προσπάθεια από τους μαθητές για να τα προσπεράσουν και να πετύχουν σε οποιαδήποτε σχολή.

Ευχαριστώ πολύ κι εσάς που μου δίνετε το βήμα να μιλήσω. 

Οι προσπάθειες της καθηγήτριας

Σχολική χρονιά 2023-2024.Η κόρη μου φοιτούσε στην Γ λυκείου, δημοσίου γενικού λυκείου της επαρχίας.

Κατά το Φεβρουάριο, έρχεται μέιλ από την εξαιρετική φιλόλογο που τους δίδασκε νεοελληνική γλώσσα, αναφέροντας ότι κάθε Τετάρτη εξετάζει τα παιδιά σε θέματα προσομοίωσης πανελληνίων , έχοντας διδάξει μετά από δική της προετοιμασια πληθωρα αντίστοιχου υλικού. 

Είχε προσθεσει δε, πως αυτό γινόταν σαν μια επιπλέον στήριξη σε ο, τι διδασκόταν τα παιδια στο φροντιστήριο, καθώς οι εποχές είναι δυσκολες οικονομικα και όλοι είχαν δικαίωμα στη στήριξη. 

Αποτέλεσμα ;Όπως ανέφερε η ίδια με δικαιολογημένη πίκρα στο μειλ και μου επιβεβαιώσε η κόρη μου, η συντριπτική πλειοψηφια των μαθητών, μετά απο δυο λεπτα παρεδιδε λευκή κόλλα και αποχωρούσε από το σχολείο ενώ στις παραδόσεις αγνάντευε στο λόφο που υπάρχει απέναντι ως θέα.

 Αν αυτό δεν είναι απαξίωση του σχολείου, τότε τι είναι επομένως, και πολλες φορες και με την ευλογία των γονιών, δυστυχώς...

 Στο δια ταυτα..Η κόρη μου που δεν πηγαινε σε "ακριβά" Φροντιστήρια, συμμετείχε στην εκπαιδευτικη διαδικασία και αντλούσε βοήθεια από τη συγκεκριμένη καθηγήτρια, είχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις Πανελλήνιες.

Μητέρα 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (49)

Inheritor
|

@inheritor 14:14

Διάβασε ξανά τί έγραψα στο ΥΓ 1.
Ξέρω πολύ καλά τί ωραία ξηγιέται το κράτος στον εκπαιδευτικό κάθε φορά που αυτός βάζει πλάτη. Βγαίνει το κράτος να προβληθεί για την ωραία δουλειά που (το ίδιο δεν) έκανε και πετάει τον εκπαιδευτικό σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Δεν περίμενα τον covid για να το ανακαλύψω.
Και το λέω έχοντας τη συνείδησή μου πεντακάθαρη.
Γιατί το να δείχνει το ίδιο το κράτος αδιαφορία για τον μαθητή και μετά να κατηγορείται ο εκπαιδευτικός που δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη να βάλει πλάτη πάει πολύ.

ΥΓ: Ξεκαθαρίζω ότι αυτό είναι το 2ο σχόλιο που κάνω στο παρόν άρθρο.

Προς @inheritor Ο εκπαιδευτικός κάνει λειτούργημα
|

Ναι έχω μια θεία απο την Αμερική και κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα της λέω ότι παίρνω διπλάσιο μισθό απο την πραγματικότητα και έτσι κάνω τον ψηλομύτη.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι απο την παιδεία δεν ήθελα λεφτά, αλλά ήθελα να βοηθήσω τους μαθητές και να βελτιώσω όσο μπορώ την κοινωνία.

Αν ήθελα λεφτά δεν θα γινόμουν εκπαιδευτικός. Αλλά ο εκπαιδευτικός κάνει λειτούργημα στη κοινωνία και στα παιδιά.

Ποια Ευρώπη λέτε?
|

Προς @inheritor 1 Ιουλ 2024 19:28
Μα η αξιολόγηση (Κεραμέως) αφορά ΜΟΝΟ στους εκπαιδευτικούς και ΔΕΝ συνδέεται με μισθολογικά κίνητρα-ανταμοιβές. Δίνει μόνο μόρια.... για να βγει κανείς ΕΚΤΟΣ τάξης.

@inheritor
|

Και κατι ακομα.Συμφωνώ με αυτό που είπες για την Ευρώπη, ότι πρεπει να είμαστε Ευρωπαίοι σε όλα και οχι κατα το δοκούν.Οι μισθοί όντως είναι χαμηλότεροι σε σχέση με άλλα κράτη, όμως εκεί υπάρχει και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όπως και όλων των δημοσίων υπαλλήλων.Συμφωνείς σε αυτό; Νομίζω πως όχι...Ευρωπαίοι σε όλα λοιπόν!

@inheritor
|

Το τι εκαναν η γυναικα και τα παιδια μου δε το ξερεις, ακου το λοιπον: Δασκαλα και η γυναικα μου εκανε τηλεκπαιδευση, ενώ η μια μου κορη που πηγαινε τοτε στο σχολειο, μια εκανε κ μια οχι λόγω της αρνησης καποιων, οπως εσυ, να ασχοληθουν εστω μιση ωρα την ημερα.
Δε μου απαντησες ομως αν ειχες ιντερνετ κ εστω ενα κινητο, ουτε σχολιασες κατι για το οτι ησουν σπιτι σου κ πληρωνοσουν.Δε θα βγω κ απολογουμενος που εκανα το κατι παραπανω.Νιωθω ομως περηφανος.Εσυ;
Καλό καλοκαίρι!

@inheritor
|

Εδώ θα διαφωνήσω. Δεν είμαστε προνομιούχοι ως κλάδος. Αν συγκρίνεις το μισθό των δασκάλων στην Ελλάδα με αυτών του εξωτερικού.

Αφού θέλουμε Ευρώπη πρέπει να έχουμε τους μισθούς της Ευρώπης.
Αυτό ισχύει για όλους τους μισθούς.

Επίσης οι Ιατροί μπορούν να απασχολούνται στο ιδιωτικό τους Ιατρείο πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί.

Ο μισθός δεν καλύπτει μια οικογένεια αν δεν δουλέψει η γυναίκα. Αυτό απο μόνο του λέει ότι δεν είναι ικανοποιητικός.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το μισθό ενός άλλου π.χ. που δουλεύει σε υπουργείο με το μισθό εκπαιδευτικού, είναι διαφορετικές δουλειές με διαφορετικές υποχρεώσεις και απολαβές.

@ inheritor 14.14
|

Αυτό το σχόλιο που έκαμες με το " είμαστε προνομιούχος κλάδος κι ας μην είμαστε αχάριστοι" , ούτε ο Πιερρακακης δεν θα τολμούσε να το κάνει! 1η Ιουλίου έχουμε σήμερα, όχι Πρωταπριλιά!

@. @inheritor
|

Τα είπες όλα. Χαίρομαι που έχεις βάλει του υπαιθα και το υπ. Οικ. συνέταιρο στη τσέπη σου (Θυμίζω ότι Το βαουτσερ ήρθε 2 χρόνια μετά.) και συγκάτοικο στο σπίτι σου στερώντας bandwidth από τα παιδιά σου που έπρεπε να παρακολουθήσουν μάθημα και τη γυναίκα σου που δούλευε εξ αποστασεως. Δεν είμαστε ούτε αχάριστοι δούλοι αγαπητέ αλλά ούτε δούλοι. Εργαζόμενοι με συγκεκριμένες, πολλές, υποχρεώσεις αλλά, δυστυχώς, με ελάχιστα δικαιώματα τα οποία πρέπει να διεκδικούμε καθημερινά.

Μαρι
|

Από την εποχή την δική μου δηλαδή όταν ήμουν 18 πριν 45 χρόνια υπήρχαν ελάχιστοι μαθητες-τριες που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξωτερική βοήθεια το ίδιο μπορεί να συμβεί και σήμερα αυτό δεν δικαιολογεί αυτό που συμβαίνει σήμερα αλλά και τότε τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, αυτό δείχνει το έλλειμμα του εκπαιδευτικού μας συστήματος όλοι ξέρουμε και ξέρουν τι φταίει αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα γιατί το οικονομικό συμφέρον είναι πάνω από όλους μας και ειδικά πάνω από το άγχος των παιδιών που κρίνεται το μέλλον τους σε 3ωρες αν είναι δυνατόν !!!πάνω από την φτωχό ποίηση των γονιών πάνω από την γνώση η μη των καθηγητών να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις ,πάνω από όλους μας η ανικανότητα των κρατούντων να διορθώσουν μια στρεβλή κατάσταση όχι γιατί δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν ας δούμε κατάματα την αλήθεια αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλο.

@inheritor
|

Εχω καποιες ερωτησεις συνάδελφε/ ισσα:
1) Το voucher των 200 ευρώ για αγορα εξοπλισμου το πηρες; Ενα ταμπλετ πριν 2 χρονια ανετα αγοραζόταν με το ποσό αυτό.
2) Σύνδεση ιντερνετ στο σπιτι σου δεν ειχες ουτως ή αλλως; Δε νομιζω ότι υπαρχει καποιος που δεν εχει πλεον.Τι ηθελες δηλαδη, να σου δωσει το κρατος 5 ευρω το μήνα αποζημιωση για το μηνιαιο παγιο ;
Και μην ξεχνας πως άλλοι εργαζόμενοι δουλευαν εν μεσω καραντινας ασταματητα και σε επικινδυνες συνθηκες λογω covid ενω εμεις ημασταν στο σπιτι μας ασφαλεις.
Εγω προσωπικα, δεν επαθα κατι που εκανα τηλεκπαιδευση, με τα προβληματα που υπηρχαν, με τον δικο μου εξοπλισμο.Το εκανα για τα παιδια της ταξης μου κ ειμαι περηφανος που τα στηριξα, οχι τοσο μαθησιακα αλλά ψυχολογικά, μεσω της επικοινωνιας μας.
Να σταματησει καποια στιγμη η γκρινια κ η εσωστρεφεια.Ειμαστε προνομιουχος κλαδος σε σχεση με αλλους, και μπραβο μας, όμως ας μην ειμαστε αχαριστοι

Παρακαλώ να μην γράφονται ψέματα @Φιλόλογος Απών
|

"Στο εξωτερικό οι καθηγητές αξιολογούνται μέσα στη χρονιά, απολύονται στο τέλος της και ανάλογα με την απόδοσή τους καλούνται από σχολεία και διοικήσεις να διδάξουν την επόμενη".
Η πρόταση αυτή είναι γενικόλογη και επίσης ψευδής. Υπάρχει σε αρκετές χώρες μονιμότητα εκπαιδευτικών και φυσικά οι μισθοί είναι ψηλότεροι απο τους αντίστοιχους Έλληνες.
"δυστυχώς έμπρακτα στις εξετάσεις PISA πιάνει πάτο και αποδεικνύει το αντίθετο".
Το ότι αρκετοί μαθητές δεν διαβάζουν διότι ασχολούνται με πιο ενδιαφέροντα πράγματα όπως τα κινητά (που δεν μπορείς να κατάσχεις ως εκπαιδευτικός, λόγω αντίδραση γονέων), βία, και τα ναρκωτικά που ανθίζουν, δεν φταίει ο εκπαιδευτικός. Φταίει η πολιτική που δεν παίρνει μέτρα για αυτά.
Γιατί ωραία κάνει μάθημα ένας εκπαιδευτικός σε μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Ωστόσο ο μαθητής αποδίδει αν είναι σε πνευματική διαύγεια.
Αν για παράδειγμα το προηγούμενο βράδυ έχει βγει με τους φίλους/φίλες του ο μαθητής και μισοκοιμάται, ή είναι σουρωμένος με κινητό στο χέρι, τότε τί μάθημα να κάνει ο εκπαιδευτικός;
Επίσης δεν ενδιαφέρονται όλοι οι γονείς το ίδιο για τους μαθητές. Πολλές φορές έχω τηλεφωνήσει για ένα παιδί που καθυστέρησε στο μάθημα και μου είπε ο γονέας τι με ενοχλείς πρωϊ για το παιδί μου; έχω δουλειά.
Γενικά η οικογένεια διαλύεται όσο περνάει ο καιρός.
Μην ρίχνετε λοιπόν την υπαιτιότητα της αποτυχία των μαθητών σε ένα διαγωνισμό στους εκπαιδευτικούς.

Δείτε και λίγο στο καθρέφτη.

Μητέρα
|

Σχολική χρονιά 2023-2024.Η κόρη μου φοιτούσε στην Γ λυκείου, δημοσίου γενικού λυκείου της επαρχίας. Κατά το Φεβρουάριο, έρχεται μέιλ από την εξαιρετική φιλόλογο που τους δίδασκε νεοελληνική γλώσσα, αναφέροντας ότι κάθε Τετάρτη εξετάζει τα παιδιά σε θέματα προσομοίωσης πανελληνίων , έχοντας διδάξει μετά από δική της προετοιμασια πληθωρα αντίστοιχου υλικού. Είχε προσθεσει δε, πως αυτό γινόταν σαν μια επιπλέον στήριξη σε ο, τι διδασκόταν τα παιδια στο φροντιστήριο, καθώς οι εποχές είναι δυσκολες οικονομικα και όλοι είχαν δικαίωμα στη στήριξη. Αποτέλεσμα ;Όπως ανέφερε η ίδια με δικαιολογημένη πίκρα στο μειλ και μου επιβεβαιώσε η κόρη μου, η συντριπτική πλειοψηφια των μαθητών,
μετά απο δυο λεπτα παρεδιδε λευκή κόλλα και αποχωρούσε από το σχολείο ενώ στις παραδόσεις αγνάντευε στο λόφο που υπάρχει απέναντι ως θέα. Αν αυτό δεν είναι απαξίωση του σχολείου, τότε τι είναι επομένως, και πολλες φορες και με την ευλογία των γονιών, δυστυχώς... Στο δια ταυτα..Η κόρη
μου που δεν πηγαινε σε "ακριβά" Φροντιστήρια, συμμετείχε στην εκπαιδευτικη διαδικασία και αντλούσε βοήθεια από τη συγκεκριμένη καθηγήτρια, είχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις Πανελλήνιες.

Master chef (είχαμε τις ζέστες, έπιασαν και οι φωτιές)
|

Ανακατεύοντας διαφορετικά επαγγέλματα, διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα, διαφορετικές χώρες, διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικά σχολεία, διαφορετικά μέσα-υποδομές και διαφορετικούς μισθούς.... κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να λιθοβολήσουν και πάλι τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου, με επιχειρήματα του τύπου : τι μήλα τι πορτοκάλια, φρούτα είναι όλα.
Όταν απαξιώσουμε εντελώς τους εκπαιδευτικούς (που είναι οι καλύτεροι από ποτέ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ούτε για τους νεοδιόριστους των 750 ευρώ ούτε για το παγκόσμιο ρεκόρ αναπληρωτών ούτε για τις τάξεις κοντέινερ με 25 μαθητές ούτε για τους σοβάδες που πέφτουν σε κεφάλια.... τότε μάλλον θα πάμε τα παιδιά μας στα ιδιωτικά (των αρίστων).

Inheritor
|

Ας το πάρουμε μία φορά ψύχραιμα χωρίς να λοιδορούμε τους εκπαιδευτικούς που έχουν πάρει κυριολεκτικά στις πλάτες τους αυτό που λέγεται δημόσιο σχολείο.
Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί με ελλείψεις. Και ενώ λειτουργεί με ελλείψεις, οι πανελλαδικές εξετάσεις λειτουργούν λες και στο δημόσιο σχολείο δεν υπάρχουν ελλείψεις. Αυτό είναι το πρόβλημα, η καρδιά του προβλήματος για να το πω σωστότερα.
Γιατί υπάρχουν ελλείψεις; Για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν ελλείψεις και στη δημόσια υγεία. Με υποχρηματοδότηση μην περιμένετε να γίνει τίποτα. Κοινή λογική είναι.
Καλά θα κάνουν κάποιοι να θυμηθούν (ή να το μάθουν αν δεν το ξέρουν) ότι την εποχή του covid και ειδικά στην 1η καραντίνα, ο έλληνας εκπαιδευτικός ήταν που έβαλε πλάτη και βρήκε ο ίδιος λύση για να γίνονται τα μαθήματα online.
Χωρίς να πάρει ούτε 1 ευρώ επιχορήγηση, αγόρασε από την τσέπη του τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τη γραμμή ίντερνετ για να κάνει διαδικτυακά μάθημα από το σπίτι του στους μαθητές του. Φυσικά το υπουργείο παιδείας βγήκε να πάρει το ίδιο τα εύσημα λάμπωντας δια της απουσίας του.
Ούτε ένα ευχαριστώ δεν άκουσε ο έλληνας εκπαιδευτικός τότε, αντιθέτως ακόμη λοιδορείται.
Και να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών αυτών δεν είναι καν διορισμένοι. Αναπληρωτές είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου μένουν άνεργοι. Και παρόλα αυτά έβαλαν πλάτη! Τί δεν καταλαβαίνετε;
Να μην βάλω το κόστος διαβίωσης σε χωριά/νησιά κλπ. Ή μήπως ξεχάσατε τα περιστατικά με εκπαιδευτικούς να κοιμούνται στο αυτοκίνητό τους ή σε αντίσκηνο;
Αλλά ας το αφήσουμε το αυτοκίνητο και το αντίσκηνο, και στο κέντρο της Αθήνας να είσαι αναπληρωτής, δεν εργάζεσαι μόνο σε 1 σχολείο αλλά τουλάχιστον σε 2-3. Και να πρέπει και να μετακινείσαι από σχολείο σε σχολείο μέσα στην ημέρα! Και όλα αυτά ενώ έχουνε σπουδάσει μαζεύοντας ένα σωρό τυπικά προσόντα που απαιτούνται για να μοριοδοτηθεί κάποιος! Έτσι εύκολο το έχετε μερικοί να αλλάξει επάγγελμα, να πετάξει τόσα χρόνια σπουδών που έχει επενδύσει; Σοβαρολογείτε;
Καλά τα είπανε μερικοί προλαλήσαντες, λίγος σεβασμός επιτέλους!
ΥΓ1: Προσωπικά ούτε 1 ευρώ δεν έβαλα από την τσέπη μου για λογαριασμό τρίτου μέσα στις καραντίνες. Ούτε φυσικά απολογούμαι σε κανέναν επειδή αποχωρώ από το χώρο εργασίας μου την ώρα που μου επιτρέπει η σύμβασή μου. Δυστυχώς αυτή η 100% επαγγελματική συμπεριφορά ενώ είναι φυσιολογικότατη στο εξωτερικό, μόνο στην Ελλάδα θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα.
ΥΓ2: Κάθε χρόνο υπάρχουν παιδιά που πετυχαίνουν στις πανελλήνιες χωρίς να πάνε φροντιστήριο, δηλαδή χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Απλά τα παιδιά αυτά είναι λίγα για τον λόγο που προανέφερα στην αρχή. Το δημόσιο σχολείο είναι υποστελεχωμένο.

Φιλόλογος απών
|

Προς > @Φιλόλογος απών | 30 Ιουν 2024 17:53
Πολλά λόγια, για να πείτε κι εσείς τα ίδια και χειρτότερα από τον προηγούμενο σχολιαστή, μια σειρά δηλαδή ανυπόστατων κατηγοριών κατά των Ελλήνων εκπαιδευτικών, χωρίς να νοιάζεστε καν υπό ποίες συνθήκες εργάζονται συγκρινόμενοι με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους!
Γράφετε διάφορες γραφικότητες για τους ξένους εκπαιδευτικούς, αλλά η αλήθεια είναι τό μόνο που δεν σας ενδιαφέρει. Και η αλήθεια είναι ότι κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες οι Έλληνες εκπαιδευτικοί προσφέρουν πολύ περισσότερα απ' όσα θα ήταν αναμενόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι σ' αυτούς τους ανθρώπους η κοινωνία οφείλει ευγνωμοσύνη ή τουλάχιστον περισσότερη κατανόηση, αντί να δέχεται τέτοιες μικρόψυχες επιθέσεις. Γιατί αποτελεί αγνωμοσύνη και μικρότητα να μην καταλαβαίνετε πόση δουλειά κουβαλούν στο σπίτι τους οι εκπαιδευτικοί ή να αγνοείτε πως τα γνωστικά αντικείμενα αλλάζουν συνεχώς ή ότι ένας ευσυνείδητος εκπαιδευτικός ποτέ δεν κάνει το ίδιο μάθημα, αλλά πάντα προετοιμάζεται για καινούργια πράγματα. Δεν τα ξέρετε αυτά ή δε σας νοιάζει να τα μάθετε κι αυτό δε σας τιμά καθόλου!
Κάπου επιχειρείτε και μια σύγκριση με τους εκπαιδευτικούς του παλιού καιρού, για να πείτε το αδιανόητο ότι εκείνοι εργάζονταν περισσότερο και πρόσφεραν πιο πολλά. Σας βεβαιώνω ότι κάνετε μεγάλο λάθος. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει ο φόρτος που είχαν οι δικοί μας εκπαιδευτικοί, όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο, μ' αυτό που κουβαλούν στις πλάτες τους οι σημερινοί εκπαιδευτικοί! Καμία απολύτως σχέση! Η αλήθεια μάλιστα είναι ότι και σε αυστηρώς διδακτικό επίπεδο οι παλιοί εκπαιδευτικοί θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν στις σημερινές απαιτήσεις. Μπορεί ο κόσμος να κρατάει μέσα του μια ρομαντική εικόνα του παλιού σχολείου, αλλά σας βεβαιώνω ότι ο σημερινός μέσος εκπαιδευτικός προσφέρει πολύ περισσότερα, είναι πολύ πιο καταρτισμένος, διαθέτει υψηλότερους τίτλους σπουδών, έχει πολύ μεγαλύτερη παιδαγωγική ευαισθησία, δεν καταφεύγει στον αυταρχισμό ή ακόμη και στη χειροδικία, όπως οι παλιοί μας δάσκαλοι! Όλα αυτά άραγε εσείς δεν τα βλέπετε;
Τέλος πάντων, ό,τι και να λέμε, εσείς θα συνεχίσετε να συκοφαντείτε τον εκπαιδευτικό και να του φορτώνετε ανομήματα που κανονικά θα έπρεπε να τα καταλογίζετε στους πραγματικούς φταίχτες, δηλαδή στην ανύπαρκτη εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνώντων. Αντί αυτού, βολεύεστε στην εύκολη λύση, δηλαδή στη στοχοποίηση του εύκολου θύματος! Προσφέρετε έτσι κάκιστη υπηρεσία στην ελληνική εκπαίδευση και στον Έλληνα εκπαιδευτικό που σας θέλει σύμμαχό του, γιατί αγωνιζόμαστε για τον ίδιο στόχο, από το ίδιο μετερίζι. Κρίμα...

Πε86
|

Τα γνωστά:Για όλα φταίνε οι καθηγητές που είναι τεμπέληδες,δεν κάνουν τίποτα ,δεν αξιολογούνται κτλ
Για την Παιδεία που παραπεει διαχρονικά,πάντα και για όλα φταίνε οι καθηγητές.ΜΟΝΟ.Κανενας άλλος δεν έχει καμία ευθύνη.
Πραγματικά τα πιστεύετε αυτά που γράφετε;Κουρασατε τόσα χρόνια

Μαρία Μάρκου
|

Όλοι οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις. Και ο κανόνας είναι ότι είναι τέτοιο το επίπεδο των θεμάτων των Πανελληνίων που δε γίνεται να περάσεις σε σχολή της προκοπής χωρίς εξωσχολική βοήθεια.
Οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων κάνουν ότι μπορούν. Μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας με μισθούς εξευτελιστικούς, κυριολεκτικά πείνας που αναγκάζονται να κάνουν και 2η δουλειά για να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝΤ.
|

Οι απειροελαχιστοι εξαιρετικά ταλαντούχοι ΔΕΝ λένε τίποτα ....άσκοπες εντυπώσεις ...
Μη λέμε ο.τι θέλουμε

Ε.Ρ.
|

@@Ε.Ρ. 11.33
Συγχαρητήρια και στο παιδί σας. Δεν γνωρίζω πολλά για την κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών γιατί είμαι του κλάδου ΠΕ04. Ποιος σας είπε όμως ότι απαξιώνω το δημόσιο σχολείο; Στα μαθήματα πάντως της θετικής κατεύθυνσης και της υγείας οι μαθητές ξεκινούν την προετοιμασία με φροντιστήριο από την β λυκείου. Μου έχει τύχει να βοηθήσω μαθητές που δεν έκαναν φροντιστήριο και το έκανα με μεγάλη μου χαρά. Εκτός σχολικής τάξης όμως. Δεν υπάρχει χρόνος για εμβάθυνση σε κάποια μαθήματα στο σχολείο. Είναι απλό.

φυσικός
|

Με 30 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση στην επαρχία και πληρώνομαι με 12 ευρώ την ώρα για προετοιμασία μαθητών στην γ λυκείου. Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες αμείβονται με 12 ευρώ ανά ώρα; Αυτά είναι τα πολυδάπανα ιδιαίτερα ;

ΣΤ
|

Το εκπαιδευτικό σύστημα στο Λύκειο υπηρετεί το φροντιστήριο και το ιδιωτικό σχολείο, καθόλου το δημόσιο. Η αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή στις Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν έχει καμία απολύτως πρακτική αξία (για την ακρίβεια έχει ρόλο στην επιλογή των μαθητών που θα είναι στη Σημαία στις παρελάσεις). Στην πραγματικότητα, ελάχιστη αξία έχει και το Απολυτήριο. Με το που εισέρχεται στην Α΄ Λυκείου ένας μαθητής με στόχους και επίπεδο, ασχολείται με τα 4 μαθήματα της Γ΄ Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά. Εκεί ακριβώς στοχεύουν τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία. Έτσι, τα δεύτερα άμεσα υπερτερούν του δημόσιου αφού οι μαθητές δεν χάνουν χρόνο σε μαθήματα που δεν τους ενδιαφέρουν. Η ύλη είναι ογκώδης για το χρονικό διάστημα που πρέπει να διδαχθεί στο δημόσιο σχολείο στη Γ΄ Λυκείου, χρόνος που μειώνεται από καταλήψεις (και όχι μόνο) που καμία Κυβέρνηση δεν θέλησε να σταματήσει. Γι΄ αυτό λοιπόν ο γονιός πληρώνει, ώστε το παιδί του να αρχίσει την διαπραγμάτευση της ύλης πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες σωστής αφομοίωσης. Σε κάποια μαθήματα (π.χ Βιολογία) η θεματολογία των εξετάσεων ελάχιστη σχέση έχει με το σχολικό βιβλίο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το σχετικό ΦΕΚ. Αυτό φυσικά ευνοεί κάποιους. Πάντα βέβαια θα υπάρχουν και μαθητές (όχι μόνο σε απομονωμένα μέρη π.χ. ορεινά, νησιωτικά) οι οποίοι θα σημειώσουν πολύ καλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές και δε θα πάνε φροντιστήριο. Γιατί άραγε; Γιατί πάντα θα υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν ίσως την οικονομική δυνατότητα για πρόσθετα μαθήματα, σέβονται το σχολείο, συνεργάζονται με τους δασκάλους τους, έχουν ισχυρή αντιληπτική ικανότητα και φυσικά αρκετό ελεύθερο χρόνο για ΜΕΛΕΤΗ, κάτι που δεν έχουν οι άλλοι. Γενικά όμως, οι μαθητές που πρωτεύουν στις Πανελλαδικές είναι αυτοί που πηγαίνουν φροντιστήριο και παράλληλα δίνουν σημασία και στο σχολείο.

legend
|

@LAKIS, αν υποθέσουμε ότι αυτό που λέτε, έχει δόση (μεγάλη...στο σχολείο δεν διδάσκονται π.χ. σχέδιο) αλήθειας, επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός ότι δεν χρειάζονται όλα τα παιδιά επιπλέον του σχολείου μαθήματα, αφού δεν επιδιώκουν Πολυτεχνείο ή Ιατρική. Για να πιάσεις 8.000-18.000 μόρια δεν χρειάζεσαι φροντιστηριακά μαθήματα και σε αυτά τα μόρια βρίσκονται οι περισσότερες σχολές.
Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος για την Ιατρική, γιατί σε πολυτεχνική σχολή πλέον μπαίνεις και με 11.000 μόρια, οπότε οι υποψήφιοι των Ιατρικών τμημάτων της χώρας, για να υποστηριχθούν κυρίως ψυχολογικά, χρειάζονται ενισχυτικά μαθήματα. Βλέπετε βέβαια ότι και με μαθήματα από την Α λυκείου, πολλοί που στοχεύουν σε αυτές τις σχολές δεν πετυχαίνουν. Γιατί απλώς το μάθημα, ο καθηγητής είναι η μία παράμετρος. Με τη μικρότερη συμβολή. Το υπόλοιπο μέρος είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ και φυσικά φυσικές ικανότητες. Δεν μπορούν ΟΛΟΙ να γίνουν γιατροί - και δεν χρειάζεται κιόλας- όπως δεν γίνεται να γίνουν όλοι τραγουδιστές...είναι και η ΦΥΣΗ σημαντικός παράγοντας.

Θα έλεγα να αφήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να μην τα εξαντλούμε με το κυνήγι των προσωπικών μας φιλοδοξιών και προσδοκιών, να τα βοηθήσουμε να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους, ώστε στο σύντομο πέρασμά τους από τον κόσμο να είναι θετικά για τα ίδια και για το σύνολο.

Καταλήγω (κι εγώ άριστος μαθητής χωρίς μία ώρα φροντιστηριακή! Καλοί ή λιγότερο καλοί οι καθηγητές μου μπορούσαν και με καθοδήγησαν σωστά σε συνδυασμό με την δυνατή μου κρίση και τη σκληρή μελέτη. Αλλά ας μιλήσουν τα σύγχρονα παιδιά, που βομβαρδίζονται από τις διαφημίσεις των Φροντιστηρίων, για το πώς μπόρεσαν να αντισταθούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους...), αν θέλεις, προσπαθείς, αν μέσα σου υπάρχει το σαράκι της μάθησης, κυνηγάς τη γνώση και παλεύεις καθημερινά για αυτήν!

Να σας συγχαρώ ξανά για την πρωτοβουλία!!!

Ντροπή
|

Μόνο! Αλλοίμονο να συζητάμε θεωρώντας κανονικότατα το οτι κάποιος χρειάζεται φροντιστήριο δηλ να δώσει επιπλέον χρήματα για να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο ύλης, το να μην διδάσκονται στο σχολείο μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλήνιες, τα απαράδεκτα προγράμματα σπουδών και τα επίσης απαράδεκτα θέματα εξετάσεων. Αλλοίμονο λοιπόν και ντροπή μας γιατί αντιμετωπίζουμε ως εξαίρεση μαθητές που δεν χρειάζονται η δεν μπορούν να έχουν βοήθεια σε φροντιστήριο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν το σθένος να αντιμετωπίσουν αυτό το θεριό με τα πολλά κεφάλια και που το μεγαλύτερο κεφάλι του λέγεται πανελλήνιες και κατατρώει ψυχές και εισόδημα.

@Φιλόλογος απών
|

"! Σας επισημαίνω επίσης ότι το σχολείο καθ' όλο το δίμηνο (όχι τρίμηνο) Ιουλίου-Αυγούστου είναι υποχρεωτικά ανοιχτό μία ημέρα κάθε εβδομάδα με προσωπικό ασφαλείας εκ περιτροπής, ώστε να μπορείτε εσείς να εξυπηρετηθείτε για ό,τι χρειαστείτε μέσα στο καλοκαίρι!"
Δηλαδή μας λέτε ότι τα μέλη του συλλόγου κάνουν 1 ή το πολύ 2 υπηρεσίες στο δίμηνο μια Πέμπτη αλλά πληρώνονται ολόκληρο το μισθό Ιουλίου και Αυγούστου!!!!! Πού αλλού το έχετε δει αυτό; Αυτό δεν είναι ο ορισμός της προνομιακής μεταχείρισης; Άλλος δουλεύει μέσα στον ήλιο με βασικό μισθό !!! Επίσης εσείς Χριστούγεννα-Πάσχα έχετε 15 ημέρες τη φορά διακοπές (γιατί΄; τα σχολεία έπρεπε να κλείνουν μόνο μια εβδομάδα από Τετάρτη σε Τετάρτη και περνάτε τις διακοπές με τους δικούς σας...ενώ άλλος έχει βάρδια ανήμερα Χριστούγεννα-πρωτοχρονιά-Πάσχα και λέει Χρόνια πολλά στους δικούς του από το τηλέφωνο...

@Φιλόλογος απών
|

δεν ξέρω αν ο άνθρωπος υπερβάλει αλλά σε αυτά που λέτε έχω να πω:
α) οι καθηγητές δεν είναι όλοι το ίδιο. Κάποιοι κάνουν και έχουν δουλειά και διόρθωμα το απόγευμα και κάποιοι το επιδιώκουν λιγότερο (δεν βάζουν ασκήσεις στα παιδιά σπίτι ή βάζουν μόνο 1-2 που τις λύνουν στην τάξη και έτσι δεν παίρνει για διόρθωμα σπίτι)
β) οι καθηγητές (πάλι όχι όλοι) έχουν υποχωρήσει πολύ από την έννοια του καθηγητή όπως ήταν στις παλιές γενιές (δεν επιβάλουν την τάξη στην τάξη τους, περνάς απ έξω και νομίζεις ότι έχουν διάλειμμα) και έχουν πάει στην έννοια "ότι θέλουν τα παιδιά" για να έχουν ευχαριστημένα τα παιδιά, τα απροειδοποίητα διαγωνίσματα είναι όλα προειδοποιημένα και με τα θέματα μισο-δοσμένα στο προηγούμενο μάθημα και ακόμα και όταν ένα παιδί δεν αποδίδει καθόλου παίρνει βαθμό προαγώγιμο στην επόμενη τάξη. (σωστό ή όχι); Είχα παιδί στο σχολείο και ξέρω τι γίνονταν εκεί και φυσικά το διάβαζα και εγώ άπειρες ώρες για να συμπληρώσω αυτά που δεν του έλεγε ο καθηγητής και δεν τα έκανε απλά στην τάξη. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να σταθεί στο σχολείο. Ευτυχώς τελείωσα «παλιό σχολείο» και «παλιά σχολή» και είμαι πτυχιούχος και έτσι και έμαθα γράμματα και μπόρεσα να βοηθήσω πολύ το παιδί.
γ) όταν ένας καθηγητής κάνει το ίδιο μάθημα επί σειρά ετών έχει μάθει το βιβλίο λέξη-λέξη απ έξω τις ασκήσεις και μπορεί να κάνει το μάθημα με καθόλου ή πολύ λίγη προετοιμασία. Τα περί δεύτερης βάρδιας...μάλλον τα πάνε σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα.
δ) Πόσοι καθηγητές από τους πόσους 400 χιλιάδες έχουν ιστοσελίδα με θέματα για τα παιδιά, λυμένες ασκήσεις και υλικό; Ελάχιστοι. Μια και λέτε για το εξωτερικό για δείτε τι ασκήσεις ανεβάζουν και τί υλικό για τους μαθητές τους!! Και τι εκδηλώσεις με έργα μαθητών και διαγωνισμούς ανά μάθημα κάνουν Σαββατοκύριακα όπου εδώ δεν θέλει κανείς να ασχοληθεί με το σχολείο το Σαββατοκύριακο. Όλοι θέλουν το ρηλάξ.
ε) στο εξωτερικό οι καθηγητές αξιολογούνται μέσα στη χρονιά, απολύονται στο τέλος της και ανάλογα με την απόδοσή τους καλούνται από σχολεία και διοικήσεις να διδάξουν την επόμενη. Εδώ θέλουν μεγάλους μισθούς, να μην απολύονται ποτέ, να μην αξιολογούνται και να λένε την καραμέλα "ξέρεις τι προσφορά έχω δώσει εγώ στην παιδεία" που δυστυχώς έμπρακτα στις εξετάσεις PISA πιάνει πάτο και αποδεικνύει το αντίθετο.
Προσέχετε τι λέτε για το εξωτερικό. Γνωρίζουν και άλλοι και γνωρίζουν και τον Ελληνικό συνδικαλισμό, το αίσθημα του Έλληνα ότι κάνοντας τη δουλειά για την οποία πληρώνεται πρέπει να πάρει και μετάλλιο και να πάει και στο Γκίνες book των ρεκόρ!
στ) Να γυρίσω την άστοχη και απερίσκεπτη πατάτα που πετάτε «ii) Να γίνετε κι εσείς εκπαιδευτικός, αφού δεν είναι φυσικά κλειστό επάγγελμα, ώστε να απολαμβάνετε αυτή την κατά φαντασία προνομιακή μεταχείριση!» και να αντιπροτείνω: αν νομίζετε ότι δεν πληρώνεστε καλά και ότι κάνετε διπλοβάρδια απλήρωτη κλπ μπορείτε κάλλιστα να παραιτηθείτε από εκπαιδευτικός και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε επιχειρήσεις και ιδιωτικό τομέα (φροντιστήρια , άλλες εργασίες). Όχι να παίζετε το ρόλο του Βασιλάκη Καϊλα ταπεινός και δαρμένος αλλά από μέσα σας να λέτε που θα βρεις καλύτερα από εδώ;

ας ξεκινήσουμε ότι το λύκειο δεν είναι
|

και δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικό ! δεν είναι όλοι για το λύκειο ! τα τελευταία χρόνια που πάνε όλοι και χαλαρα παίρνουν απολυτήριο αυτό πρέπει απλώς να κοπεί! υπάρχουν τρόποι : πχ τμήμα με διάφορες δεξιότητες ΜΟΝΟ για απολυτήριο , άλλο με εντατικά τα μαθήματα για τις εξετάσεις . και περιορισμένες ώρες (ειδικά στη γ λυκείου) για προσωπική μελέτη . υπάρχουν πολλές σκέψεις , κάνε ρε πιερ μια πλατφόρμα να στα γράψουμε τσαμπα, γιαρί οι συμβουλάτορες με τις επιδοματάρες δεν σου λένε τίποτα σωστό. να ξεπερνά και το εσοσ;;;;;;;

Polar_Fish
|

Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν παιδιά που πετυχαίνουν υψηλες βαθμολογίες χωρις φροντιστήριο. Ομως γνωρίζω παιδιά που δεν ειχαν χρηματα για φροντιστηριο και δεν πέτυχαν. Την επόμενη χρόνια χρειάστηκε να ξεκινησουν να δουλεύουν τοσο όσο να μπορουν να πληρώσουν τα φροντιστηρια και να περάσουν εκει που ηθελαν. Οταν εχεις μια υλη ενος μαθηματος, το μυστικό ειναι ότι δεν ειναι ολα τα σημεια της υλης ισοδύναμα. Γιαυτο χρειάζεται καθοδήγηση. Το σχολείο αυτό που έχει να κάνει ειναι να προετοιμασει τα παιδια με το δικο του τρόπο, και να μην υποθέτει οτι κάποια ή όλα κάνουν φροντιστηριο. Ετσι και αλλιώς αυτό που λέμε θεωρία στο σχολείο γίνεται.

Κλεων
|

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον καθηγητή για το θέμα της ομοιογένειας.
Είναι τόσο απλό να γίνει και χωρίς κανένα κόστος, τα παιδιά που μπορούν θα προχωρούν απρόσκοπτα και τα αλλά θα προχωρούν με το ρυθμό που μπορούν έτσι
δεν θα τελειώνουν το λυκειο λειτουργικά αναλφαβητα.
Γιατί όμως το μέτρο αυτό το πολεμά λυσσαλέα η ΟΛΜΕ.

Μαρία
|

@ τι συγχαρητήρια να δώσεις
Θα δωσω σε εσένα σίγουρα γιατί περιέγραψες ακριβώς την πραγματικότητα σχετικά με τα ωράρια των καθηγητών. Έτσι ακριβώς είναι. Θα διαφωνήσω λίγο με τους 3 μήνες διακοπές. 2 μήνες είναι: Ιούλιος-Αύγουστος. Έχουν τη θερινή υπηρεσία αλλά αυτό είναι κάτι που το κανονίζουν μεταξύ τους……
Από την άλλη βέβαια οι δάσκαλοι - νηπιαγωγοί έχουν πάνω από 2 μήνες διακοπές. Κλείνουν 21 Ιούνη αυτοί και γκρινιάζουν ξανά γιατί από ότι διάβασα διεκδικούν εξίσωση ωραρίου με αυτό της δευτεροβάθμιας. Λιγότερες ώρες δλδ. Ευκαιρία για απεργία από Σεπτέμβρη. Εκπαιδευτικοί δημοσίων σχολείων. Μέσα στη γκρίνια συνεχώς. Όλα τους φταίνε. Είναι δυνατόν μετά να τους εμπιστευτείς και μα μην πηγαίνεις στα φροντιστήρια;

Φιλόλογος απών
|

@τι συγχαρητήρια να δώσεις | 30 Ιουν 2024 14:22
Με συγχωρείτε πολύ που θα το πω, αλλά όλο το σχόλιό σου είναι γραμμένο πάνω σε μια απολύτως λανθασμένη βάση, αν δεν είναι υποβολιμαίο και σκόπιμο.
α) Ξεκινάτε από την αρνητική σας τοποθέτηση για τις ευχαριστίες προς καθηγητή δημοσίου σχολείου δείχνοντας εξαρχής τις κακές προθέσεις σας.
β) Απορείτε που έπρεπε να κλείσετε ραντεβού, αγνοώντας προφανώς ότι αυτό ακριβώς προβλέπει ο νόμος!
γ) Κι εδώ πρέπει να σταθώ λίγο παραπάνω: Αντίθετα με ό,τι πιστεύετε, ο κανόνας στα σχολεία μας είναι να δεχόμαστε τους γονείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αρκεί να μην είναι ώρα μαθήματος, χωρίς να επικαλούμαστε τον περιορισμό του νόμου που προανέφερα! Θεωρώ ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός όχι απλώς δεν αποφεύγει, αλλά επιζητά και επιμένει να συναντά τους γονείς των μαθητών. Στην πραγματικότητα λοιπόν συμβαίνει το ανάποδο από αυτό που λέτε: Οι γονείς είναι απρόθυμοι γενικά να προσέρχονται στο σχολείο! Αν σε σας συνέβη αυτό που λέτε - προφανώς σας πιστεύω - να είστε βέβαιος (βέβαιη) ότι απλώς πέσατε στην εξαίρεση και γιαυτό κάνετε μέγα λάθος να το γενικεύετε ισοπεδωτικά και αυθαίρετα αδικώντας κατάφωρα την πανθομολογούμενη φιλότιμη προθυμία των εκπαιδευτικών.
δ) Υπερβαίνετε τα θεμιτά όρια κάνοντας υποδείξεις για τις εργασιακές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών, ενώ αγνοείτε (ή παραποιείτε) πλήρως την πραγματικότητα. Άραγε γνωρίζετε ότι το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι τυπικά έως 6 ώρες την ημέρα (το μέγιστο), αλλά ουσιαστικά συνεχίζεται και μετά το σχολείο για απροσδιόριστο χρόνο, γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι οι μόνοι εργαζόμενοι του ελληνικού δημοσίου που μεταφέρουν μεγάλο όγκο δουλειάς (ιδίως οι φιλόλογοι) στο σπίτι τους, δουλειάς που μπορεί να μηδενίσει ακόμη και τις αργίες ή τα Σαββατοκύριακα;
ε) Αναπαράγετε κι εσείς ελαφρά τη καρδία το ανυπόστατο κλισέ των τριών μηνών διακοπών, αν και δεν είναι δύσκολο να σκεφτείτε ότι στις 30 Ιουνίου κάθε χρόνο ολοκληρώνεται το διδακτικό έτος και μέχρι την ημέρα αυτή είναι παρόντες στο σχολείο όλοι οι εκπαιδευτικοί της β/βάθμιας εκπαίδευσης, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου επανέρχονται όλοι στην εργασία τους για τη νέα σχολική χρονιά! Σας επισημαίνω επίσης ότι το σχολείο καθ' όλο το δίμηνο (όχι τρίμηνο) Ιουλίου-Αυγούστου είναι υποχρεωτικά ανοιχτό μία ημέρα κάθε εβδομάδα με προσωπικό ασφαλείας εκ περιτροπής, ώστε να μπορείτε εσείς να εξυπηρετηθείτε για ό,τι χρειαστείτε μέσα στο καλοκαίρι!
στ) Πάντως, αν θεωρείτε ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι προνομιούχοι εργαζόμενοι, τότε σας προτείνω να κάνετε δυο απλά πράγματα: i) Να ανατρέξετε στα εκπαιδευτικά συστήματα όλων των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και να συγκρίνετε ώρες εργασίας, αργίας, διακοπών κλπ σε συνδυασμό μάλιστα με τα μισθολογικά δεδομένα, ii) Να γίνετε κι εσείς εκπαιδευτικός, αφού δεν είναι φυσικά κλειστό επάγγελμα, ώστε να απολαμβάνετε αυτή την κατά φαντασίαν προνομιακή μεταχείριση!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ