Το esos ανοίγει βήμα στους υποψήφιους για τα ΑΕΙ, που στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες χωρίς να χρειαστούν εξωσχολική βοήθεια (Φροντιστήρια- Ιδιαίτερα).
Καλούμε τους υποψηφίους, εφόσον το επιθυμούν (press@esos.gr):
- Να διατυπώσουν τηστρατηγική που ακολούθησαν για να έχουν αυτές τις επιτυχίες με μοναδική στήριξη τους καθηγητές του σχολείου τους.
- Να ασκήσουνκριτική στο ισχύον σύστημαγια την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Να κάνουνπροτάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείαςενόψει θεσμοθέτησης νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Να εκφράσουν τιςευχαριστίεςτους προς τους καθηγητές και δασκάλους, οι οποίοι τους στήριξαν , στα μαθητικά τους χρόνια.
Τις παραπάνω απόψεις μπορούν να διατυπώσουν και οι υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες που δέχθηκαν εξωσχολική βοήθεια, στη διάρκεια φοίτησης στο σχολείο τους.
Συγκέντρωσα 19.340 μόρια
Καλημέρα σας.
Ονομάζομαι Κ. Κ. και φέτος στις Πανελλήνιες συγκέντρωσα 19.340 μόρια στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού. Δεν θέλησα να ακολουθήσω τον δρόμο του φροντιστηρίου για να πετύχω.
Εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου και τους καθηγητές του σχολείου μου, τους οποίους κι ευχαριστώ και για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα μόνο στην Άλγεβρα, κατάφερα με το διάβασμα μου να πετύχω τον στόχο μου. Η μελέτη μου ήταν καθημερινή και πολύωρη , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιόριζα τις εξόδους του Σαββατοκύριακου. Φρόντιζα να διαβάζω αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και το Σάββατο να το αφιερώνω σε μένα, έτσι ώστε να παίρνω δυνάμεις. Ευχαριστώ πολύ και τους γονείς μου που εμπιστεύτηκαν την τακτική μου και δεν με πίεσαν.
Αναλυτικότερα, έγραψα 20 στην Ανατομία, 20 στην Υγιεινή, 19,5 στην Άλγεβρα και 17,2 στα Νέα Ελληνικά.
Η αλήθεια είναι πως το σύστημα είναι αρκετά δύσκολο και περίπλοκο για κάθε μαθητή. Έχουν τεθεί αρκετά εμπόδια τα οποία χρειάζεται μεγάλη επιμονή και προσπάθεια από τους μαθητές για να τα προσπεράσουν και να πετύχουν σε οποιαδήποτε σχολή.
Ευχαριστώ πολύ κι εσάς που μου δίνετε το βήμα να μιλήσω.
Οι προσπάθειες της καθηγήτριας
Σχολική χρονιά 2023-2024.Η κόρη μου φοιτούσε στην Γ λυκείου, δημοσίου γενικού λυκείου της επαρχίας.
Κατά το Φεβρουάριο, έρχεται μέιλ από την εξαιρετική φιλόλογο που τους δίδασκε νεοελληνική γλώσσα, αναφέροντας ότι κάθε Τετάρτη εξετάζει τα παιδιά σε θέματα προσομοίωσης πανελληνίων , έχοντας διδάξει μετά από δική της προετοιμασια πληθωρα αντίστοιχου υλικού.
Είχε προσθεσει δε, πως αυτό γινόταν σαν μια επιπλέον στήριξη σε ο, τι διδασκόταν τα παιδια στο φροντιστήριο, καθώς οι εποχές είναι δυσκολες οικονομικα και όλοι είχαν δικαίωμα στη στήριξη.
Αποτέλεσμα ;Όπως ανέφερε η ίδια με δικαιολογημένη πίκρα στο μειλ και μου επιβεβαιώσε η κόρη μου, η συντριπτική πλειοψηφια των μαθητών, μετά απο δυο λεπτα παρεδιδε λευκή κόλλα και αποχωρούσε από το σχολείο ενώ στις παραδόσεις αγνάντευε στο λόφο που υπάρχει απέναντι ως θέα.
Αν αυτό δεν είναι απαξίωση του σχολείου, τότε τι είναι επομένως, και πολλες φορες και με την ευλογία των γονιών, δυστυχώς...
Στο δια ταυτα..Η κόρη μου που δεν πηγαινε σε "ακριβά" Φροντιστήρια, συμμετείχε στην εκπαιδευτικη διαδικασία και αντλούσε βοήθεια από τη συγκεκριμένη καθηγήτρια, είχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις Πανελλήνιες.
Μητέρα
@inheritor 14:14
Διάβασε ξανά τί έγραψα στο ΥΓ 1.
Ξέρω πολύ καλά τί ωραία ξηγιέται το κράτος στον εκπαιδευτικό κάθε φορά που αυτός βάζει πλάτη. Βγαίνει το κράτος να προβληθεί για την ωραία δουλειά που (το ίδιο δεν) έκανε και πετάει τον εκπαιδευτικό σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Δεν περίμενα τον covid για να το ανακαλύψω.
Και το λέω έχοντας τη συνείδησή μου πεντακάθαρη.
Γιατί το να δείχνει το ίδιο το κράτος αδιαφορία για τον μαθητή και μετά να κατηγορείται ο εκπαιδευτικός που δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη να βάλει πλάτη πάει πολύ.
ΥΓ: Ξεκαθαρίζω ότι αυτό είναι το 2ο σχόλιο που κάνω στο παρόν άρθρο.