Το ΦΕΚ με τις αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ για τις μετεγγραφές

Οι φοιτητές 104 τμημάτων δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο τμήμα για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος

03/07/2024

Ενημερώθηκε: 03/07/2024, 17:48

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  η τη νέα απόφαση,  με την    αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 (σ.σ. δεν αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα) , μετά από σχετική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ.

Τα Τμήματα με την ένδειξη (IM) έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης του 5-ετούς προγράμματος σπουδών ως Integrated Master και χορηγούν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου.

Με βάσει τις  αντιστοιχίες των τμημάτων δίνεται η δυνατότητα  στους φοιτητές να κάνουν αίτηση μετεγγραφής για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Επιπλέον οι φοιτητές  104 τμημάτων   δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο τμήμα, αφού τα τμήματά τους δεν έχουν αντιστοιχίες.

Πρόκειται για τα εξής τμήματα:

Σχόλια (39)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
|

Ειμαι απο Ηράκλειο κ εχω φοιτητη που σπουδαζει στο Πανεπιστημιο Πατρων αλλα η σχολή του ειναι στο Μεσολόγγι.Φέτος θα εχω κ νεο φοιτητή.Θα ηθελα να ρωτήσω:α)Μεταγραφή αν δεν υπάρχει η σχολή που θαμπει στο μέρος που ειναι ο πρώτος φοιτητής(δεν γνωρίζω ποια πόλη πρέπει να δω για την Πάτρα(που εκει υπάρχει Σχολή Νηπιαγωγών κ θα πρέι να γίνει η μεταγραφή για την Πάτρα) η για το Μεσολόγγι που σπουδάζει(που τότε αφου δεν υπάρχει ερχεται αμέσως Ρέθυμνο) ?.Δηλ π.χ αν μπεί σε τμημα Νηπιαγωγών Αλεξανδρούπολης η Ρόδου θα μπορώ να τον φέρω στον τόπο κατοικίας μου οσο πιο κοντά δηλ.στο Ρέθυμνο κ αν παίρνουμε παραπανω μόρια εκτός απο τα κοινωνικα-οικονομικα κριτήρια.Βεβαια εχει τα -2750 μόρια της βάσης.Για μετακίνηση πρέπει να εχζει πιάσει την βάση εισαγωγής ετσι?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ελενη
|

Καλησπερα σας. Η κόρη μου περνάει Τεφαα Κομοτηνή με τα γραπτά και ειδικό μάθημα αθλήματα. Εκεί όμως δεν έχει την ειδικότητα της που είναι η Ενοργανη.. Μπορεί να ζητήσει μετεγγραφή Αθήνα; Υπάρχουν προϋποθέσεις;

ΕΛΕΝΗ Β.
|

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ,ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟ ΕΠΑΛ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΠΘ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Βασίλης Στυλιανιδης
|

Πως μπορώ να γνωριζω τα μόρια τα οποία μαζεύω για μεταγραφή;

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΤΤΑΣ
|

Μόρια μετεγγραφής ονομάζονται τα μόρια που έχει ο φοιτητής λόγω οικονομικών κριτηρίων ή κοινωνικών κριτηρίων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.) και δεν έχουν σχέση με τα μόρια που έχει από τα γραπτά του στις πανελλαδικές. Για να κάνει όμως αίτηση για μετεγγραφή σε κάποιο τμήμα θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει από τα γραπτά του τόσα μόρια όσα η βάση μετεγγραφής του τμήματος που θέλει. Η βάση μετεγγραφής είναι 2750 μόρια κάτω από την βάση εισαγωγής (η οποία είναι αυτή που προκύπτει και ανακοινώνεται τέλη Ιουλίου). Π.χ. αν η βάση εισαγωγής του Μαθηματικού ΕΚΠΑ (Αθηνών) είναι 15.000 (άρα η βάση μετεγγραφής είναι 15.000-2750=12.250) και ένα παιδί έχει 14.000 με τα οποία μπήκε Μαθηματικό Πατρών, μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφή στην Αθήνα. Τα μόρια όμως που θα έχει για την μετεγγραφή του θα είναι βάσει οικονομικών ή κοινωνικών κριτηρίων. Για τα μόρια αυτά μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο περσινό ΦΕΚ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΤΤΑΣ
|

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ???

Σωτηρης
|

Οι αντιστοιχίες εχουν να κάνουν με τις μετεγγραφές.Δεν έχει νόημα να αντιστοιχίσεις σχολές στην ίδια πόλη.Αν κάποιος για παράδειγμα μπει στη σχολή μηχανολόγων ΠΑΔΑ,δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει να μεταφερθεί στο ΕΜΠ γιατί βρίσκονται και τα δύο στην ίδια πόλη Αυτό δεν επηρεάζει τις αντιστοιχίσεις τους με πολυτεχνικές σχολές ή τα επαγγελματικά δικαιώματα που αναμένονται

DIMITRIS
|

Να συμπληρώσω ότι στο site των ναυπηγών ΠΑΔΑ υπάρχει η εξής ανακοίνωση :
Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ναυπηγού Μηχανικού στο ΠΑΔΑ είναι πενταετούς διάρκειας και αντιστοιχεί σε 300 μονάδες ECTS (Integrated Master).

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής (του Άρθρου 66) για την αντιστοίχιση του Τμήματος με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής και αφού δημοσιευθεί η αναμενόμενη σχετική υπουργική απόφαση, οι απόφοιτοι του Τμήματος, θα μπορούν, κατόπιν επιτυχούς εξέτασής τους, να εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), και να λαμβάνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ναυπηγού Μηχανικού, όπως αυτά ορίζονται στο ΠΔ99 (ΦΕΚ 187/5.11.2018).

DIMITRIS
|

Αν μπείτε στο site των Ναυπηγών ΕΜΠ και δείτε τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι αυτά του ναυπηγού μηχανικού στο άρθρο 10.Δεν αναφέρει πουθενά για δικαιώματα μηχανολόγων μηχανικών,τέλεια και παύλα.Αρα και οι ναυπηγοί του ΠΑΔΑ αυτά τα δικαιώματα θα έχουν εκτός αν καθοριστεί με προεδρικό διάταγμα νέα ειδικότητα ναυπηγών με λιγότερα δικαιώματα.

@@@ Α &....
|

Αν ήταν αντίστοιχα τα 2 τμήματα Ναυπηγών θα είχαν ήδη αντιστοιχηθεί και στον πίνακα όπως τα Μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ και Παδα ή όπως τα αντίστοιχα Πατρών και Πελοποννήσου που είναι στην ίδια πόλη.

Ηλίας
|

Διευκρινίσεις από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ

Με αφορμή τα εύλογα ερωτήματα που δέχεται το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΤΗΗΜ) μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) «Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2024-2025» (ΦΕΚ 3836/3.7.2024), και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του, το ΤΗΗΜ επιθυμεί να ενημερώσει υπεύθυνα όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ΥΑ:

1. αφορά αποκλειστικά και μόνο στις διαδικασίες μετεγγραφής φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25,
2. δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.
Το ΤΗΗΜ προσφέρει σπουδές μηχανικού πενταετούς φοίτησης που οδηγούν σε ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master) στην ειδικότητα του Τμήματος (ΦΕΚ 5524/Β/17.12.2020).
Το ΤΗΗΜ ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι στις 22/5/2024 η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 66 του Νόμου 4610/2019 εισηγήθηκε ομόφωνα, μετά από σχετική ψηφοφορία, την αντιστοίχιση του ΤΗΗΜ με τα Τμήματα/Σχολών των ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών/Πολυτεχνείων.
Το ΤΗΗΜ δεσμεύεται να συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια το γνωστικό αντικείμενο, να διακρίνεται για την συνεισφορά του στην εκπαίδευση και στην έρευνα.

ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
|

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

@ @@Α & & NBG
|

Επειδή όπως όλοι οι Έλληνες κάνετε ότι τα γνωρίζςτε όλα όταν απλά ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ... τα δικαιώματα του Ναυπηγού Μηχανολογού Μηχανικού ορίζονται σε ΠΔ του 2018 πλέον και δεν περιλαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του Μηχανολογού Μηχανικού. ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ΠΔ ισχύει και για τους Ναυπηγούς ΠΑΔΑ! Τέλεια. Όταν θα βγει στο ΦΕΚ η αντιστοιχίση θα το διαπιστώσετε κι εσείς άσχετα αν θα σας αρέσει.

@@Α & & NBG
|

Με αυτή τη λογική θα ήταν αντίστοιχα. Αλλά δεν είναι.
Τιτλος ΠΑΔΑ Ναυπηγός μηχανικός
Τιτλος ΕΜΠ Ναυπηγος Μηχανολόγος μηχανικός.
Ακόμα και στη περιγραφή επαγγέλματος και στις ιστοσελίδες τους υπάρχει διαφορά. Στο ΠΑΔΑ δεν υπάρχει η περιγραφή του Μηχανολόγου μηχανικού.

@ ΝΒG
|

Σοβαρά; ποιος το είπε εσένα; Έχει διπλά επαγγελματικά δικαιώματα. Κατηγορία Ναυπηγού Μηχανικού και Μηχανολόγου μηχανικού

NBG
|

Το τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ έχει μόνο τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ναυπηγού Μηχανικού.Μην λέτε πράγματα εδώ μέσα που δεν ισχύουν χωρίς να γνωρίζετε.

@ A | 4 Ιουλ 2024 12:17
|

Επειδή δεν διαβάσατε ούτε το άρθρο για τους Μηχανολόγους ούτε αυτό για τους Ναυπηγούς σας λέω ότι τα ΕΔ των Μηχανολόγων είναι υποσύνολο των ΕΔ του Ναυπηγού όπως αναγράφονται στον συγκεκριμένο Νόμο (Διάβασε τα άρθρα 5 και 10). Η διάκριση γίνεται μόνο για την πρόσληψη στο δημόσιο.

Polar_Fish
|

Τι σημασια εχει να αντιστοιχείς δυο τμηματα που ειναι στον ιδιο νομό. Θα κάνεις μεταγραφή από το ένα στο άλλο?

Jim
|

Ο απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολογων - Ηλεκτρονικων Μηχανικων του ΠΑΔΑ μετά την ΚΥΑ και την δημοσίευση της θα έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρολογου Μηχανικού ΠΔ99/18 (όπως και οι αντιστοιχες σχολές Πα.Πε. Πάτρα και Με.Πα Ηράκλειο). Η αντιστοίχιση των μεταγραφών δεν έχει σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

A
|

@ Dimitris
Οι Ναυπηγοί του ΠαΔΑ παίρνουν την ειδικότητα Ναυπηγού Μηχανικού, του νόμου που αναφέρεις. Του ΕΜΠ έχουν την ειδικότητα του Ναυπηγού και επιπλέον και την ειδικότητα του Μηχανολόγου μηχανικού του ίδιου Νόμου. Γι αυτό δεν είναι αντίστοιχες.

Dimitri
|

«το τμήμα μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ δε θα μπορούσε να αντιστοιχηθεί με αυτό της Πάτρας ή των Ιωαννίνων γιατί τα δύο τελευταία είναι προσβάσιμα μόνο από το 2ο πεδίο (γιατί άραγε μετά την πρόσφατη αντιστοίχιση) αντί για αυτό του ΠΑΔΑ που είναι προσβάσιμο κι από τα 2 πεδία. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα τμήματα».
Διότι, μπορείς να μπεις στο ΠΑΔΑ από το 4ο πεδίο δηλ. με διαφορετικά μαθήματα, αλλά ΔΕΝ μπορείς να κάνεις μετεγγραφή σε (ήδη) 5ετους φοίτησης Μηχανικών του 2ου πεδίου. Όταν ο φοιτητής ΠΑΔΑ πάρει πτυχίο θα έχει τα ΙΔΙΑ επαγγελματικά δικαιώματα με την Πάτρα και τα Ιωάννινα αλλά ΔΕΝ μπορεί να κάνει μετεγγραφή.
Έχει σημασία ποια αντιστοίχιση υπήρχε ΠΡΙΝ το ΠΑΔΑ (ΤΕΙ Αθήνας), το οποίο BTW είναι εξαιρετικό τμήμα, γίνει από 3,5 έτη 4ετους και από 4ετους γίνει 5ετους και από 5ετους γίνει integr.master και στη συνέχεια αποκτήσει ΚΑΙ ίδια επαγγελμ. δικαιώματα με τους υπόλοιπους (και αρχαιότερους μηχανικούς).
Φαίνεται παράξενο αλλά είναι ΔΙΚΑΙΟ. Πρέπει να διατηρηθεί κάποια ισορροπία.

@mezzo
|

Ο λογος ειναι οτι τα τμηματα θελουν να εχουν υψηλο ρπιπεδο φοιτητων.. Θα πρεπο να ξερεις οτι οι περισσοτεροι διπλωματουχοι που προερχονται απο το 4 πεδιο, δυσκολευονταο σαν μηχανικοι λογισμικου και εργαζονται ως πληροφορικαριοι.

@@DIMITRIS
|

Αυτο που λες ειναι λαθος. Για να υπαρχει το ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ διπλα στο ΝΑΥΠΗΓΟΣ θα πρεπει να γινει αλλαγη του προγραμματος σπουδων. Η τοποθετηση του ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ θα γινει μονο για αυτους που θα κανουν το νεο προγραμμα σπουδων

Α
|

@ Dimitris τα επαγγελματικά δικαιώματα των Ναυπηγών του ΕΜΠ είναι αυτά που αναγράφονται στο άρθρο 10 που αναφέρεις.Πιστεύω πως για να έχει και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανολόγων μηχανικών θα έπρεπε η ονομασία της σχολής να λεγόταν "Ναυπηγών και Μηχανολόγων Μηχανικών".Αν λεγόταν έτσι τότε πιστεύω πως θα ήταν δύο ειδικοτήτων όπως αντίστοιχα δύο ειδικοτήτων είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ αλλά και τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.Ωστόσο για να είσαι σίγουρος μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο το ΤΕΕ η την διεύθυνση ανάπτυξης της περιφέρειας που ανήκεις.Η διεύθυνση ανάπτυξης ανήκει στη περιφέρεια του κάθε νομού όπου βγάζει τις άδειες για δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση τέτοιων ειδικοτήτων.

@ mezzo
|

Είναι αστείο και αφελές να λες ότι κακώς τα τμήματα πληροφορικής είναι στο 2ο. Γιατί; Δε μπορεί να ανταποκριθεί ο φοιτητής του 2ου στα τμήματα πληροφορικής; Επειδή το 4ο δίνει το μάθημα το οποίο διδάσκεται στη Γ Λυκείου μόνο; Δεν αποτίει βάση γνώσεων η πληροφορική αλλά τα μαθηματικά. Εξάλλου και από το μαθηματικό και από τα πολυτεχνικά υπάρχει η κατεύθυνση λογισμικού και Πληροφορικής. Όσο για τα τμήματα μηχανικών που αναφέρεσαι αυτά είναι πολυτεχνικά και έχουν πολλή φυσική. Θα πρόσθετα ότι τα τμήματα μαθηματικών θα μπορούσαν να ενταχθούν άνετα και στο 4ο. Όσο για τα διοικητικής επιστήμης επίσης, γιατί όχι και στο 2ο; Μιλάμε για τμήματα με κάτι από διοίκηση επιχειρήσεων και τεχνολογία, τα οποία άνετα μπορούν να ακολουθήσει και ως μάστερ, οποιοσδήποτε θέλει από οποιοδήποτε πεδίο .

@ DIMITRIS
|

Αυτό που είχε αναφερθεί είναι ότι το ΠΑΔΑ παίρνει τα δικαιώματα του Ναυπηγού όπως αναφέρονται στο Ν. του 2018 μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κάποια δικαιώματα από μηχανολόγων, ακριβώς όπως αναφέρονται στη κατηγορία. Το ΕΜΠ έχει όμως επιπλέον και όλα τα δικαιώματα του Μηχανολόγου Μηχανικού ως κατηγορία που αναφέρονται στον ίδιο Νόμο. Εξ αρχής ειπώθηκε ότι το ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ είναι αντίστοιχο όσο αφορά την ειδικότητα των Ναυπηγών, ποτέ δεν ειπώθηκε για αντιστοιχία τμημάτων. Ο τίτλος του ΠΑΔΑ είναι Ναυπηγών Μηχανικών και του ΕΜΠ Ναυπηγών μηχανολόγων μηχανικών. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ των 2 τμημάτων. Το ΠΑΔΑ όμως μπορεί πλέον να εγγράφεται στο ΤΕΕ ως Ναυπηγών

DIMITRIS
|

Επανέρχομαι γιατί η απορία παραμένει.Το ΦΕΚ 187/2018 που αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών,στο άρθρο 10 έχει αυτά του ναυπηγού μηχανικού δεν υπάρχει ξεχωριστή ειδικότητα ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικος.Αρα από το ΠΑΔΑ θα έχουν τα δικαιώματα του άρθρου 10?Και το ρωτάω αυτό γιατί τα δικαιώματα στο παραπάνω άρθρο,συμπεριλαμβάνουν και αυτά του μηχανολόγου.

Jhon
|

Το ΔΕΤ του ΟΠΑ περυσι δεν ηταν αντιστοιχο με τα αλλα τμηματα σε αντιθεση με του ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & του τμηματος ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ.Τι εγινε κι αλλαξε;

ΧΡΗΣΤΟΣ
|

Για ποιο λογο το τμήμα επιστημης και τεχνολογιας τροφιμων του παδα έχει 8 εξαμηνα και οχι 10; σε τι διαφέρει από τα τμήματα των 10 εξαμηνων σπουδων; Διαφέρουν στα επαγγελματικά δικαιώματα;
Τα τμήματα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων διαφέρουν από τα τμήματα επιστήμης τροφίμων και διατροφης στα επαγγελματικά δικαιώματα; στο μόνο που ξέρω ότι Διαφέρουν λίγο είναι στα μαθήματα. Τα τμήματα επιστημης τροφιμων και διατροφης έχουν περισσότερα μαθήματα που σχετίζονται με την διατροφή.

τρελοοοο
|

Πέρυσι το τμήμα κοινωνικής εργασίας ελμεπα Ηράκλειο αντίστοιχου σε με παδα και Κομοτηνή φετος όχι τι έγινε φετος τι άλλαξε όπως και η φυσικοθεραπεία Λαμίας μπαχαλο τα κάνανε οι άριστοι του υπουργείου η παιζονται παιχνιδια εις βάρος των φοιτητών????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ