Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης για την απώλεια του Αναστάσιου Φιλαλήθη

03/07/2024

Άκουσε το άρθρο

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής και Προγραμματισμού Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην Αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας του Ιδρύματος, Αναστάσιου Φιλαλήθη.

Ο Αναστάσιος Φιλαλήθης υπηρέτησε στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Προγραμματισμού Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Διετέλεσε επίσης, Συντονιστής Εκπαίδευσης της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και συνέβαλε στη διαμόρφωση του Πρώτου Προγράμματος Σπουδών της  Ιατρικής Σχολής. Δίδαξε σε  Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Δημόσιας Υγείας, της Βιοηθικής και της Γενικής Ιατρικής και υπήρξε ο πρώτος Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2010-2011 διετέλεσε Αντιπρύτανης Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, υπήρξε σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και βασικός συντελεστής  στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα. Συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών στο πεδίο της πολιτικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Το ερευνητικό και δημοσιευμένο έργο του επικεντρώθηκε στις υπηρεσίες υγείας, την εκτίμηση των αναγκών υγείας, την πολιτική υγείας, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Ιατρική Εκπαίδευση. Το εκτενές επιστημονικό του έργο έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμά  τη σημαντική προσφορά του στο Ίδρυμα, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και θέρμη από τη θέση τόσο του ακαδημαϊκού δασκάλου όσο και του Αντιπρύτανη, και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Μαθήτρια του
|

Ήταν υπέροχος άνθρωπος… συλλυπητήρια …

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ