Aύριο ξεκινά η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ.

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικού

08/07/2024

Ενημερώθηκε: 08/07/2024, 18:21

Άκουσε το άρθρο

Αύριο  Τρίτη , θα ξεκινήσουν οι  διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και  του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ.

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ή/και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.)

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. ή/και Π.Μ.Δ. τον Ιούλιο, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον κάποιες ημέρες, οι οποίες θα οριστούν . Αυτές τις ημέρες ο (Υπο)Διευθυντής και ένας εκπαιδευτικός για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου θα μπορεί να επιτρέψει στους υποψηφίους να αποκτήσουν password (σε περίπτωση απώλειας ή παράλειψης δημιουργίας) και να συντονίζει τους υποψηφίους, για να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ.

Όσον αφορά στο Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μ.Δ. και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στην συνέχεια  να  προχωρήσουν  στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) το αργότερο  σε ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ε.Β.Ε. κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ. και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

Οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα βρίσκονται στην εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) στο μενού «Χρήσιμα Έγγραφα», προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. θα εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Γενικές Πληροφορίες

1. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

2. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των Μ.Δ. και Π.Μ.Δ. είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.

3. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε Λυκείου  .

Σχόλια (13)

ΙΟΛΗ
|

Απαράδεκτο! Η αριστεία σε όλο το μεγαλείο της.... Σεβασμός στον εκπαιδευτικό, στον/στην διευθυντή/ντρια, στον εργαζόμενο;;; Ή δεν είναι εργαζόμενος/η η υπο-διευθυντής/ντρια που θα πρέπει να είναι σχεδόν όλο τον Ιούλιο στο σχολείο, χωρίς να μπορεί να προγραμματίσει τίποτε, αναμένοντας τους υπευθύνους του ΥΠΑΙΘΑ να αποφασίσουν για τα ολιγομελή τμήματα, τις βεβαιώσεις συμμετοχής, τις ημέρες υποστήριξης ΜΔ κτλ,κτλ και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες; Οι συνδικαλιστές μας "μάλλον" δεν τα γνωρίζουν αυτά, γιατί διαφορετικά θα αντιδρούσαν !!!! Εδώ αντιδρούν για μια συνεδρίαση που δεν γίνεται εντός διδακτικού ωραρίου (εντός εργασιακού ωραρίου γίνεται -όπως προβλέπει ο νόμος- αφού κανείς εκπαιδευτικός δεν συμπληρώνει 30 ώρες την εβδομάδα....) Τουλάχιστον -αφού δεν μπορούν να προγραμματίσουν κάποια πράγματα- ας στείλουν κάποια εγκύκλιο, κάποιο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο η διευθυντής/ντρια θα πρέπει να είναι 12 μήνες το χρόνο στο σχολείο (αφού και τις διακοπές Χριστουγέννων ή Πάσχα πάντα ζητάνε διάφορα από τη ΔΙ.ΔΕ ή από το ΥΠΑΙΘΑ)....Με τις υγείες μας και καλό καλοκαίρι σε όλους πλην των διευθυντών/τριών!

ΔΣΑΕΚ
|

Δεν υπαρχουν ΔΙΕΚ, έλεος... πλέον είναι ΔΣΑΕΚ, επίσημα δηλαδή ανώτερες σπουδές! (όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους)

Βασιλική
|

Στα σχολεία πάντως δεν έχει σταλεί κάποια ενημέρωση για αύριο

Έλεος
|

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ... . τον Ιούλιο, όλα τα ΓΕΛ.... θα λειτουργήσουν επιπλέον κάποιες ημέρες, οι οποίες θα οριστούν αργότερα!!!
Πότε αργότερα δηλαδή;;;;
Αυτές τις ημέρες ο (Υπο)Διευθυντής και ένας εκπαιδευτικός πρέπει να είναι παρόντες στο σχολείο.
Οι παραπάνω θα είναι όμηροι όλο τον Ιούλιο μέχρι να μάθουν τις ημερομηνίες; Θα τους φέρουμε από τον τόπο παραθερισμού άρον άρον; Οικογενειακό προγραμματισμό δεν θα μπορούν να κάνουν ε; Ούτε να κλείσουν εξοχικό κατάλυμα εγκαίρως. Ψιλά γράμματα αυτά για το ευαγές ίδρυμα του Αμαρουσίου.

@Που είναι η ΚΥΑ για τα Πολυτεχνικά επαγγελματικά δικαιώματα
|

το ΤΕΕ τι λέει?? Αν συμφωνεί να πάρουν όλοι επαγγελματικά δικαιώματα, να αρχίσουν να δίνουν εξετάσεις στο ΤΕΕ (ξέρετε ότι χρειάζεται να περάσει εξετάσεις ο απόφοιτος έτσι??) να εγγράφονται, να πληρώνουν συνδρομή κτλ κτλ

Που είναι η ΚΥΑ για τα Πολυτεχνικά επαγγελματικά δικαιώματα
|

Γιατί δεν βγάζετε την ΚΥΑ για τα Πολυτεχνικά επαγγελματικά δικαιώματα των νέων 5-ετών Τμημάτων Μηχανικών πριν από τα μηχανογραφικά των πανελληνίων εξετάσεων;

DD
|

ΘΑΝΑΣΗΣ 7 Ιουλ 2024 11:38

Εάν τα μηχανογραφικά γίνονταν άνοιξη όπως προτείνεις, και συμφωνώ μαζί σου, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα διαβάζαμε δω μέσα...

@ ΘΑΝΑΣΗΣ | 7 Ιουλ 2024 11:38
|

Σωστά -- όταν δηλώναμε 50 τμήματα και μπαίναμε κάπου στην τύχη.

@ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Πρώτον, η ΕΒΕ δεν είναι ανοησία. Είναι εκεί γιατί το δημόσιο χρήμα που βάζουμε εσύ κι εγώ δεν μπορεί να πηγαίνει σε υποψήφιους που βρίσκονται πολύ κάτω του μέσου όρου. Δεν είναι καλή χρήση των χρημάτων μας αυτό. Δεύτερον, τι θα πει "μεσοκαλόκαιρο"; Η νοοτροπία "κλείνουν τα πάντα για 3 μήνες" το καλοκαίρι πρέπει να αλλάξει. Και διακοπές να είσαι έχεις διαδικτυακή πρόσβαση στα πάντα, δεν γίνονται με χαρτιά όπως παλιά. Ξεκολήστε και σταματήστε να γκρινιάζετε για τα πάντα.

ApoTel
|

Πάντως πρώτη φορά από τότε που ορίστικε το σύστημα του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού που έχουμε φτάσει 7 Ιουλίου και ακόμα να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες κατάθεσης και οι ημερομηνίες που θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Η Ψηφισκή Επανάσταση σε όλο το μεγαλείο της.
Κανλενας σεβασμός στους υποψήφιους

@γελοιότητα
|

να ήταν η μόνη ! δεν τους νοιάζει λέμεεεεεεεεεεεεεεε. και θα έρθει κάποια στιγμή και το θέμα ωραριου-διακοπών ! με το νέο νομοσχέδιο ίσως; ας είναι διακριτή η εβδομάδα του ιουλίου (για διευθυντή-υποδιευθυντή, χαραμίζουν λόγω θέσης μία εβδομάδα διακοπών χωρίς αποζημίωση στο πλαίσιο καθηκόντων να κλείσουν εκκρεμότητες , να γίνουν αντίγραφα τίτλων για όποιον ίσως το έχει ανάγκη και μετά ΚΑΜΙΑ εφημερία - να υπα΄ρχει παιδαγωγία πολιτών και ορθή οργάνωση της δουλειάς, αλλά ο πιερ τα έχει όλα άριστα λέμεεεεεεε)
ας γίνονταν όπως λες ή και αρχές σεπτεμβρίου να σκεφτούν με ηρεμία τις επιλογές (ένα κουμπί είναι , δεν γίνονται με το χέρι), το εξάμηνο αρχίζει οκτώβριο, έχουν χρόνο να ψάξουν σπίτι (να έχουν βρει πρώτα οι νεοδιοριστοι και αναπληρωτές κιόλας ! )

Νανά
|

Συμφωνώ και εγώ ως Διευθύντρια Λυκείου.
Και να μη ξέρουμε ποιες μέρες θα πάμε και εμείς.
Όλα την τελευταία στιγμή.
Μόνο ό,τι φέρνει χρήμα σε κάποιους επισπεύδεται.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Αυτή η γελοιότητα με την υποβολή μηχανογραφικών στο μεσοκαλόκαιρο, με προθεσμίες που ανακοινώνονται τελευταία στιγμή λόγω της ανοησίας της ΕΒΕ, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ή θα κάνετε τις πανελλαδικές νωρίτερα, ώστε να ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες το πολύ στις αρχές Ιουλίου ή τα μηχανογραφικά θα πρέπει να υποβάλλονται την άνοιξη ( όπως παλιά), δηλώνοντας τις πραγματικές επιθυμίες τω μαθητών. Επιτέλους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ