Φιλαναγνωσία: Ομάδα Εργασίας στο ΙΕΠ για να καταθέσει προτάσεις

08/07/2024

Άκουσε το άρθρο

Τη σύσταση άμισθης Ομάδας Εργασίας, διάρκειας ενός έτους από την ισχύ της, η οποία θα εργαστεί, προκειμένου να διατυπώσει προτάσεις σχετικά με κατευθυντήριες οδηγίες και τεχνικές καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας μέσω της μετεξέλιξης της σχολικής τάξης σε αναγνωστική κοινότητα, αποφάσισε η διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο εργασίας της Ομάδας θα είναι ο προσδιορισμός κριτηρίων επιλογής λογοτεχνικών βιβλίων που ανταποκρίνονται στον ως άνω αναφερόμενο σκοπό, η διατύπωση τεκμηριωμένης πρότασης λογοτεχνικών βιβλίων που θα μπορούσαν να διατεθούν στους/στις μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δη για το σχολικό έτος 2024- 2025, καθώς και η εκπόνηση σχετικών οδηγιών διδασκαλίας.

Η Ομάδα  Εργασίας, αποτελείται από τους/τις κάτωθι Συμβούλους του Ι.Ε.Π. αρμόδιους για το ως άνω αναφερόμενο αντικείμενο εργασίας:

1. Γιαννίκα Αθανάσιο, ΠΕ70, Σύμβουλο Α ́, ως Συντονιστή της Ομάδας και αρμόδιο για το αντικείμενο εργασίας που αφορά το Δημοτικό

2. Μπίστα Πολυξένη, ΠΕ02, Σύμβουλο Α ́, αρμόδια για το αντικείμενο εργασίας που αφορά το Γυμνάσιο και το Λύκειο

3. Δούμα Ελπίδα, ΠΕ60, Σύμβουλο Β ́, αρμόδια για το αντικείμενο εργασίας που αφορά το Νηπιαγωγείο

4. Καραγιάννη Σοφία, ΠΕ70, Σύμβουλο Β ́, αρμόδια για το αντικείμενο εργασίας που αφορά το Δημοτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

ΚΑΛΥΨΩ
|

Δεν αρκούν οι συστάσεις ομάδων!Ακούστε ή διαβάστε ή αφουγκραστείτε στο ΙΕΠ τους εκπαιδευτικούς των τάξεων οι οποίοι είναι σε θέση να μεταφέρουν τη φωνή των μαθητών/τριών τους.
Κυρία δεν μου αρέσει να διαβάζω.
Κυρία δεν θέλω να πάρω μέρος σε διαγωνισμό φιλαναγνωσίας!
Κυρία δεν μου άρεσε το βιβλίο που δανείστηκα και το άφησα στη μέση!
Και η κυρία απάντησε:
Δεν πειράζει, έχεις δικαίωμα και να μη σου αρέσει το βιβλίο και να μη θέλεις να διαβάζεις και να μη θέλεις να πάρεις μέρος σε διαγωνισμό!Θα έρθει εκείνη η στιγμή που εσύ θα θελήσεις να επιλέξεις ένα βιβλίο και να περάσεις καλά μαζί του!Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε τρόπους να φέρουμε κοντά στο βιβλίο τους μικρούς μας φίλους!!

Polar_Fish
|

Για να καλλιεργηθει η επιθυμία του διαβάσματος πρέπει τα ιδια τα σχολικα βιβλία να ειναι καλά γραμμένα και ελκυστικά. Οταν το υπόδειγμα ειναι καλό, τότε ο μαθητής αναζητά ανάλογα καλά βιβλία. Ο μηχανισμός που υπάρχει τώρα, οτι γινεται διαγωνισμος συγγραφής βιβλίων, δεν εξασφαλίζει κάτι τέτοιο καθώς οι κριτές είναι ενήλικες. Ποιοι ενήλικες γνωρίζουν πως το βιβλίο πρέπει να ειναι ελκυστικό για παιδιά μια συγκεκριμένης ηλικίας?

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Η Φιλαναγνωσία θα γεννηθεί όταν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο 5ο Θεματικό Πεδίο του νέου Προγράμματος Σπουδών. Με την κατάλληλη ιεράρχησή τους και την υποστήριξη των σχολικών συμβούλων που πρέπει να στραφούν προς τα θεμελιώδη. Θέλει δουλειά πολλή.

Polar_Fish
|

H Φιλαναγνωσία ειναι καταναλωτική συνήθεια. Το διάβασμα ειναι κάτι ευρύτερο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ