ΔΟΕ: Νέες απειλές του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. τη Δευτερά 15 Ιουλίου στις 10π.μ.

10/07/2024

Άκουσε το άρθρο

Με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 76918/Ε3) στις 8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Ι. Κατσαρός ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε απειλές και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά. Η νέα εγκύκλιος επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της Ν.Δ.  και ότι αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση και γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της προσπάθειας κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Και όλα αυτά την ώρα που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. φέρεται να απεργάζεται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και παγίωση τμημάτων με 23-24 μαθητές ακόμη κι όταν  σε αυτά υπάρχει  πληθώρα γνωματεύσεων κ.α. 

Οι απειλές του εγγράφου του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς, που κατά τη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, δεν «συμπράττουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου.

Μάλιστα επαναφέρει για ακόμα μια φορά  την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021. Ο κλάδος δίνει αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στη βάση των ψηφισμένων αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και της απεργίας – αποχής, που έχει αποφασίσει η Ολομέλεια προέδρων από την 1η Απριλίου του 2024 αλλά και η πρόσφατη 93η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε (μαζί με τις στάσεις εργασίας και τα ενιαία κείμενα στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις και απεργιακές δράσεις – κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι. 

  • Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.
  • Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει απέναντι σε κάθε απόπειρα εφαρμογής των απαράδεκτων απειλών του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. 
  • Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, όπου είναι εφικτό, να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας με απαίτηση να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος. 
  • Καλούμε, ειδικά τους Σ.Ε.Π.Ε. της Αττικής, σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 10πμ. στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Τέλος, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αντιληφθεί την πλήρη αποτυχία της να πείσει, τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την κοινωνία, για τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» της. Ακόμη και σήμερα έχει την ευκαιρία να αναστείλει την εφαρμογή της αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», των νόμων 4692/20 και 4823/21, που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών και να καλέσει τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε ουσιαστικό διάλογο με στόχο την οικοδόμηση ενός συστήματος πραγματικής στήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Σχόλια (12)

@ΓΓ
|

Έχετε απόλυτο δίκιο.Αυτος ο εκφοβισμός θα πρέπει να αναρτηθεί από τα στελέχη στην πλατφόρμα για την πρόληψη βίας και εκφοβισμού!

ΑΡΗΣ
|

σιγά μην νοιάζεται το υπουργείο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - που έτσι και αλλιώς πιο κακοσχεδιασμένο σύστημα πεθαίνεις -- απλά πρέπει να τρέξει το ΕΣΠΑ και τα λεφτά είναι πολλά!

ΕΡΤ
|

Απειλές;;;Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζουν κάποιοι....

Γ.Γ
|

Ο δάσκαλος του Εκδδα, πρώην σχολικός σύμβουλος, που δεν έχει ορίσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο επόπτες ποιότητας και δεν έχει καταργήσει τα ΠΕΚΕΣ, πέφτει στην παγίδα και αποστέλλει copy paste έγγραφο άλλου ΔΔΕ προς εκφοβισμό. Όλα τα άλλα θέματα είναι λυμένα όπως προγράμματα σπουδών επαγγελματικής (με απευθείας αναθέσεις ακούγεται?), campus και χίλια άλλα, και θέλει να τρέξει διευθυντές και συμβούλους εν τω μεσω του θέρους. Λοιπόν, ως εδώ. Εφαρμόστε τον νόμο τώρα αφού μπορείτε. Κάντε το. Όχι λόγια όπως πάντα. Για να δούμε ποιος θα έχει τις συνέπειες που προβλέπονται. 21/7 περιμένουμε κυρώσεις. Τι, όχι? Ανακυβίστηση?

μπάρμπα Μήτσος , Μινωίτης ορεινός
|

@ pacifist anarchist
Συνεχίζω:
αρσενικοί/θηλυκοί/ουδέτεροι/μία απ’ όλα;
Άλλαξε επιτέλους!

@pacifist anarchist
|

συγνώμη αλλά...."pacifist anarchist"...μάλλον έχεις ξεμείνει σε άλλον αιώνα. Ποιοι "δεξιοί" ρε μάστορα;... ακόμα εκεί ζείτε, στο "δεξιοί/αριστεροί", "βόρειοι/νότιοι", "ΠΑΟ/Ολυμπιακός"....

pacifist anarchist
|

Οι δεξιοί δεν πρόκειται να αλλάξουν στον "αιώνα τον άπαντα". Οι καιροί άλλαξαν, αλλάξτε.

ΝΤΟΡΑ
|

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ . ΚΙ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ...ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛ)

Β.Δ.Κ. 2017
|

Κρίμα από τον κ. Κατσαρό είχε ο εκπ/κός κλάδος άλλες αξιώσεις. Κι έγινε μέρος του συστήματος...
Κρίμα... και διαβάζαμε τα δυσνόητα βιβλία σας...για τις εργασίες μας στο μεταπτυχιακό. Επρεπε να το είχαμε καταλάβει...ότι κάτι δεν πάει καλά...από το στυλ γραψίματος...

Α.Π. ΑΤΤΙΚΗ
|

Οι διευθυντές απουσιάζουν σε διακοπές και δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους τα μονομερή πρακτικά ώστε να τα ανεβάσουν...
Ας μας το ζητούσατε ως τις 21/6... Λυπάμαι...ΑΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ...

μπαρμπα-Μήτσος
|

Το πιο σημαντικό απ΄ όλα:
«... να καλέσει τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε ουσιαστικό διάλογο με στόχο την οικοδόμηση ενός συστήματος πραγματικής στήριξης του εκπαιδευτικού έργου.»

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχει μία λεπτομερής επιστημονική αντιπρόταση για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, καλά θεμελιωμένη και επίκαιρη. Απαραίτητη η συμβολή και των άλλων κομμάτων του Κοινοβουλίου καθώς και των Πανεπιστημίων. Ό,τι είναι συλλογικό, είναι καλύτερο.

Πολίτης 2024
|

Από πότε η εφαρμογή της νομοθεσίας αποτελεί <απειλη>;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ