Από τις συνολικά 62.248 θέσεις (ημερήσια ΓΕΛ), που ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, εισήχθησαν 52.128 υποψήφοι, δηλαδή έμειναν 10.120 κενές θέσεις, το 16%.
Η βασική αιτία είναι κυρίως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία αποτέλεσε "κόφτης" γα την εισαγωγή υποψηφίων με χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις.
Σε 4 τμήματα δεν "πέρασε" ούτε ένας υποψήφιος, ενώ σε 20 τμήματα έχουν από έναν επιτυχόντα και 30 τμήματα πιο λίγους από 10.
Η χαμηλότερη και η υψηλότερη βάση
Η χαμηλότερη βάση, με 6.860 μόρια, εντοπίζεται στο τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης με έδρα την Αμφισσα, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Η υψηλότερη βάση ,, χωρίς ειδικό μάθημα , σημειώθηκε στην Ιατρική Αθηνών με 18.775 μόρια.
ότι υπάρχουν και παιδιά που δεν γεννήθηκαν από γονείς αλλά φύτρωσαν...
Σταματήστε την κλάψα "φορολογουμαστε!... γιατί να πληρώνω τον φοιτητή που πέρασε με 7, κλπ". Αυτοί καλώς, κακώς, πέρασαν με ότι βαθμό πέρασαν. Μπορεί να είναι μαθητές εργαζόμενοι, χωρίς κάποια βοήθεια, φροντιστήρια κλπ. που έκαναν κόπο για τον συγκεκριμένο βαθμό. Οι γονείς τους μια ζωή δεν πληρώνουν φόρους και μπορεί και οι ίδιοι οι μαθητές αν εργάζονται; Και θα συνεχίζουν να πληρώνουν...
Κοιτάξτε καλύτερα σε ποιους άλλους τομείς τρώγονται πολύ περισσότερα χρήματα και για σκοπούς "περίεργους" κι αφήστε ήσυχα τα παιδιά.