Πανεπιστημιακοί (ΠΟΣΔΕΠ): Ταλαιπωρία των Πανεπιστημίων χωρίς τέλος από το νόμο "Κεραμέως"

Δημιουργούνται σοβαρές αμφισβητήσεις που οδηγούν σε διοικητική παράλυση, με σοβαρότατες επιπτώσεις στη λειτουργία του Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχει ασάφεια σε μια σειρά ζητημάτων

08/08/2024

Ενημερώθηκε: 08/08/2024, 12:05

Άκουσε το άρθρο

O νόμος «Κεραμέως» 4957/2022, που είχε προβληθεί σαν «εμβληματικός» συνεχίζει να ταλανίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση δύο χρόνια μετά την ψήφισή του.

Αν και πολλές διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου ν.5128/2024 (ΦΕΚ Α118/30.07.2024)αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και εισήχθησαν για να αντιμετωπίσουν δυσλειτουργίες του ν.4957/2022 αγνοήθηκαν για άλλη μια φορά τα σημαντικά προβλήματα του υπερρυθμιστικού νόμο Κεραμέως, με κυρίαρχο αυτό της διοίκησης των Πανεπιστημίων.

Το πόσο σαθρό, μη λειτουργικό, αντιδημοκρατικό και επικίνδυνα ασαφές είναι το πλαίσιο διοίκησης των Πανεπιστημίων που επέβαλε ο νόμος Κεραμέως, έχει αποδειχθεί πολλές φορές και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Δημιουργούνται σοβαρές αμφισβητήσεις που οδηγούν σε διοικητική παράλυση, με σοβαρότατες επιπτώσεις στη λειτουργία του Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχει ασάφεια σε μια σειρά ζητημάτων, όπως:

Η ΠΟΣΔΕΠ παραμένει αταλάντευτα υπέρ της πλήρους αλλαγής του υφιστάμενου υπερσυγκεντρωτικού και αντιδημοκρατικού πλαισίου διοίκησης των Πανεπιστημίων, το οποίο μπορεί, όπως αποδεικνύεται, να οδηγήσει ένα Ίδρυμα σε χαοτική κατάσταση εν μία νυκτί.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
Ο Πρόεδρος Ιωάννης Σεϊμένης Καθηγητής
Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

Σχόλια (7)

whatever
|

Που είναι η υπέρ επιτυχημένη υπουργός. Χαχα. Άφησε έναν νόμο έκτρωμα η άριστη και πήγε να καταστρέψει και αλλα υπουργεία. Άξιοι της τύχης σας.

ο νόμος ήταν από την αρχή μιά αποτυχία
|

αλλά σε μιά χώρα τουρισμού και αιρμπιενμπι, τι χρειαζόμαστε πανεπιστήμια;

Θύμιος
|

Μα όσο περισσότερα προβλήματα έχει ο νόμος (οποιοδήποτε νόμος), τόσο περισσότερη δουλειά έχουν οι νομικοί, είτε οι δικηγόροι, είτε οι νομικοί σύμβουλοι, επομένως εξασφαλίζεται η εργασία των αποφοίτων των νομικών σχολών! Αντίστοιχα, όσο περισσότερη είναι η γραφειοκρατία, οι εξαιρέσεις, οι υποπεριπτώσεις, οι τροπολογίες, τόσο περισσότερη δουλειά έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τόσο περισσότερη εξουσία με ευκαιρίες προσωπικού κέρδους.
Είναι η συντήρηση του συγκεντρωτικού δημοσίου που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, και είναι ο ασφυκτικός έλεγχος του θεωρητικά αυτοδιοίκητου πανεπιστημίου που το στραγγαλίζει. Ένας έλεγχος που "καταπίνει την κάμηλο και διυλίζει τον κόνωπα".

Καμία ασαφεια
|

Ο νοών νοειτω

Αλλαγή;
|

Πόσες αλλαγές θα υποστεί ακόμα το πανεπιστήμιο; Και να γίνουν, πάλι ασάφειες θα υπάρχουν γιατί ο ένας ράβει και ο άλλος ξηλώνει.

ΔΕΠ
|

Τα λέμε και τα φωνάζουμε απ'την πρώτη μέρα. Αγνοήθηκαν όλοι. Πέρασε αυτός ο εξόχως προβληματικός νόμος και ενώ υπάρχουν απίστευτες ταλαιπωριές (ΑΠΘ, ΠΑΔΑ, ΠΑΜΑΚ και ίσως και άλλα που δε θυμάμαι), αρνούνται να το διορθώσουν. Γιατί άραγε; Η κα. Κεραμέως είναι νομικός, είναι τραγική ειρωνία αυτό που συνέβη, τόσες ασάφειες και αδιέξοδα. Μεγάλη ντροπή. Καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν κάνει τέτοια...ας μην τα χαρακτηρίσω. Το δε άρθρο 16 και το περίφημο "αυτοδιοίκητο" έχει καταντήσει το μεγαλύτερο ανέκδοτο, και για αυτό τον ελέφαντα στο δωμάτιο δε μιλά ποτέ κανείς!

εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
|

Στη Δευτεροβάθμια να δείτε τι προβλήματα δημιουργεί ο νόμος Κεραμέως...
Της παρατάσεως γίνεται!
Τρία νομοσχέδια σκούπα κι ακόμα να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ