ΣΥΡΙΖΑ: Πυροτεχνήματα δίχως ουσία οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημόσια εκπαίδευση

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης θα μείνουν ουσιαστικά στα χαρτιά, εάν δεν εμπλακούν σε συζητήσεις οι ίδιοι οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ώστε να υπάρξει μια πολύμορφη αντιμετώπιση του προβλήματος.

30/08/2024

Άκουσε το άρθρο

Διονύσης Καλαματιανός,  Βουλευτής  ,  τομεάρχης Παιδείας  του ΣΥΡΙΖΑ 

Εν μέσω μαζικών συγχωνεύσεων τμημάτων, με σχολικές τάξεις ακόμα και των 28 μαθητών, με άλυτο το πρόβλημα της στέγασης και της μετακίνησης των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση επιδίδεται ξανά σε επικοινωνιακές φιέστες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Πλέον, δεν μπορεί να εξαπατήσει καμία και κανέναν. Δεν μπορεί να παραπλανήσει, όταν βαπτίζει ως διορισμούς νέων εκπαιδευτικών την κατάργηση οργανικών θέσεων από τη μια βαθμίδα και τη μεταφορά τους σε άλλη ή την κάλυψη μόνο των αποχωρήσεων-συνταξιοδοτήσεων.

Δεν μπορεί με πρόσχημα το ψηφιακό φροντιστήριο να απεργάζεται την υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας και της φυσικής παρουσίας στην τάξη.

Δεν μπορεί να προωθεί τις αυτόνομες τάξεις, αντί να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς ή να φροντίζει τουλάχιστον για τη μεταφορά των μαθητών στην πλησιέστερη σχολική μονάδα.

Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι η σχολική βία θα καταπολεμηθεί μόνο με πλατφόρμες και ποινολόγια.

Δεν μπορεί η λειτουργία των σχολείων να βασίζεται πάνω στην αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων, ούτε στην τιμωριτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα με τα κινητά τηλέφωνα, πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σοβαρό. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης θα μείνουν ουσιαστικά στα χαρτιά, εάν δεν εμπλακούν σε συζητήσεις οι ίδιοι οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ώστε να υπάρξει μια πολύμορφη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εμείς επιμένουμε ότι είναι αναγκαία η αύξηση πόρων στη δημόσια εκπαίδευση. Χρειάζονται πραγματικές και επαρκείς προσλήψεις εκπαιδευτικών. Σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα λειτουργεί με σχεδόν 40% αναπληρωτές, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 5%. Χρειάζεται στήριξη του Έλληνα εκπαιδευτικού, ιδίως σε συνθήκ

Σχόλια (7)

Φταίει η ΟΛΜΕ
|

Τι έκανε ή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουμε όλοι. Οι άριστοι κυβερνούν όμως εδώ και πέντε χρόνια και η δική τους πολιτική εφαρμόζεται σήμερα στην εκπαίδευση (σχολεία και πανεπιστήμια).
Στο Γαβρόλου, το Φίλη, τον Αρβανιτόπουλο, τη Διαμαντοπούλου, τη Γιαννάκου και τον Κοντογιαννόπουλο θέλετε να κάνει κριτική η αντιπολίτευση?

ΠΕ 60
|

Μετά το Γαβρογλου και το προσοντολόγιο της ντροπής εσείς δε θα έπρεπε καν να μιλάτε!

Όχι άλλη συζητηση
|

Λυπηθείτε μας! !

Χρηστος
|

Πως φαίνεται ότι δε ξέρει από τάξη!

20.000 διορισμοι
|

Μην ξεχάσετε το βασικό, σύμφωνα με τον τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Για τα κινητά δεν χρειάζονται λεφτά.
Γιατί δεν δηλώνετε την πρόθεσή σας να βοηθήσετε κι εσείς ώστε να λυθεί αυτό το «εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα»;
Αν δεν βοηθήσετε τώρα που κινδυνεύουν τόσα παιδιά, πότε θα βοηθήσετε;

Aννα
|

Σωστή η ανακοίνωση αλλά κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ένα κόμμα που αυτοεκτίθεται κάθε μέρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ