Με ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, η βουλευτής Τζούφη Μερόπη αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης διευθυντών οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα, η έναρξη της νέας περιόδου βρίσκει 35 ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) χωρίς διευθυντές λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του υπουργείου Παιδείας στην προκήρυξη για την πλήρωση των αντίστοιχων θέσεων. Επιπλέον, πολλές Σχολές θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους χωρίς υποδιευθυντές, γεγονός που επιβαρύνει την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:
1. Για ποιο λόγο υπήρξε καθυστέρηση στην έγκαιρη πλήρωση των θέσεων διευθυντών ΣΑΕΚ;
2. Πότε σκοπεύει το υπουργείο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ΣΑΕΚ να λειτουργήσουν με επαρκές προσωπικό για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά;
Όπως τονίζεται, η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές των ΣΑΕΚ, και η καθυστέρηση στην πλήρωση των διοικητικών θέσεων αποτελεί σοβαρό εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι: Σία Αναγνωστοπούλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Πέτη Πέρκα
Θέλει ένα καλό «μάζεμα» στις ΣΑΕΚ, είναι πολλές και κάποιες σε πολύ κοντινή απόσταση από μία άλλη, εξοικονόμηση πόρων με συγχωνευσεις ΣΑΕΚ είναι μία λύση που θα λύσει πολλά και χρόνια προβλήματα. Πολλές χρονιές προτείνουν και τις ίδιες ειδικότητες με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα τμήματα. 1 ΣΑΕΚ σε κάθε νομό, δυνατή! και αν χρειαστεί τμήματα σε πόλεις - περιοχές του νομού. Στην Αττική και Θεσσαλονίκη όσες ΣΑΕΚ είναι "κάτω" σε αριθμό σπουδαστών και τμήματα, συγχώνευση στην κοντινότερη