Ο νόμος για τις διαγραφές των φοιτητών που ξεπερνούν την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης θα εφαρμοστεί κανονικά, το ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα στον Σκάϊ.
Ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το έτος 2022 τον χαρακτήρισε «πολύ πλήρη».
Σημείωσε πως δεν υπάρχει κουλτούρα κάποιος να πηγαίνει και να διαγράφεται και πως είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί.
Όσον αφορά, την ασφάλεια των πανεπιστημίων, ανέφερε πως η πολιτική βούληση υπάρχει και η κατάσταση είναι διαφορετική από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι «βελτιωμένη η εικόνα της ασφάλειας».
Παράλληλα, ο Κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης φοιτητικών εστιών και πως στόχος είναι να διπλασιαστούν και να φτάσουν στις 20.000 οι κλίνες, ενώ γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι υφιστάμενες.
Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον και θα υπάρχουν αρκετές αιτήσεις από την πρώτη χρονιά, ενώ θα ανακοινωθούν με το που κατατίθενται στην ανεξάρτητη αρχή.
Αναφορικά με τα σχολεία και την απαγόρευση των κινητών, ο υπουργός δήλωσε πως η εφαρμογή του μέτρου είναι θεαματικά καλή και πως το έχει αγκαλιάσει η κοινότητα του σχολείου αναφέροντας πως μέχρι τώρα οι αποβολές είναι 6.043 αποβολές.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να τα χρησιμοποιεί ένα νέα παιδί λίγο γιατί φαίνεται ότι έχουν επίδραση.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι στην πλατφόρμα για το μπούλινγκ υπάρχουν 501 αναφορές από τότε που άνοιξε, εκ των οποίων οι 213 τη φετινή χρονιά.
Γενικά σαν χώρα με διακρίνει η υπερβολή και το δράμα
Εγώ να συμφωνήσω ότι για φοιτητή που ποτέ δεν πάτησε το πόδι του για 10 ,15 χρόνια να υπαρξει μια ρύθμιση κλπ
Αλλά από ποτέ ένας φοιτητής που καθυστερεί για 2 χρόνια ή 3 να πάρει πτυχίο θεωρείται αιώνιος;
Και με ποια λογική ένας φοιτητής που πήρε πτυχίο με 5 στα 4 χρόνια είναι καλύτερος από κάποιον που πήρε πτυχίο με 8 στα 6 μισι
Ημαρτον και ελεος