Αθωώθηκε παμψηφεί εκπαιδευτικός που είχε κατηγορηθεί από τον ΔΔΕ Πειραιά για παρεμπόδιση αξιολόγησης

Είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

29/10/2024

Άκουσε το άρθρο

Αθωώθηκε ομόφωνα από το πενταμελές Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες του esos  εκπαιδευτικός η οποία είχε παραπεμφθεί από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύση Αναστασόπουλο, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν  παρεμπόδιση σε Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Διευθυντή σχολείου να αξιολογήσουν νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

Η απόφαση ελήφθη με 5-0 υπέρ της αθώωσης της εκπαιδευτικού.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (32)

Χαζουλης
|

Ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία 30 χρόνια......Αξιολόγηση; ΝΑΙ αλλά τα κριτηρια μπορούν να συζητηθούν;;;;;;Μπορεί να γίνει διαβούλευση και συμφωνία για αυτά; Να μιλήσει ΚΑΙ ο εκπαιδευτικός; Η είναι κάτι σαν κι αυτό που ονομάζαμε τότε στον στρατό Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατεύματος;;;

Έμπειρος προπονητής Στ' εθνικής κατηγορίας
|

@Τι εννοείτε με τη γνωμοδότηση; 30 Οκτ 2024 18:02
Μη δίνετε και πολύ σημασία. Είναι σαν μια ομάδα που έχασε 5-0 και βγαίνει ο προπονητής στα κανάλια για να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα. Μάλιστα κύριοι.... μας αδίκησε ο διαιτητής, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, εάν είχαμε ανοίξει το σκορ το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, ήταν τραυματίες οι βασικοί μας παίκτες και ο Πίου ήταν ντεφορμέ....

Χαρης
|

Η ελευθερία εκπαίδευσης και διαμόρφωσης χαρακτήρων πολιτών με ενσυνείδητη υπευθυνότητα απέναντι στην παρεχόμενη παιδεία, είναι και πρέπει να γίνεται κύριος μοχλός , για την ιδιοτελή χειραγώγηση του μηχανισμού.
Είδαν τα μάτια μου πολλά.
Το καθένα σύμφωνα με τον κάθε άνθρωπο. Έτσι ποτέ δεν θα υπάρξει δυνατότητα συμφωνίας για μοντέλο αξιολόγησης. Άνθρωποι και άνθρωποι, με ή χωρίς τίτλους, με δυνατότητα έκφρασης, διαχείρισης και προσέγγισης του ζητούμενου στην εκπαίδευση. Όλοι διεκδικούν μια ολοκληρωμένη κατά το δυνατόν παρεχόμενη διαπαιδαγώγηση. Ο καθένας με τον τρόπο του , τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και το χαρακτήρα του. Όταν στελέχη εκπ/σης όλοι αποποιούνται τον παλαιό άνθρωπο και διακηρύσσουν τον νέο. Ή δεν είναι έτσι;; Οπότε τα κριτήρια είναι αυτά που θα κρατήσουν τις ισορροπίες και κατόπιν η εικόνα του εκπαιδευτικού στην τάξη, που θα είναι και το κυρίως ζητούμενο. Από παντού μπορεί να βρούμε καρπούς πολλούς και καλούς.

Τι εννοείτε με τη γνωμοδότηση;
|

Τι εννοείτε με τη γνωμοδότηση; Διαβάζω στα σχόλια για γνωμοδότηση. Το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο δεν είναι το πειθαρχικό συμβούλιο ; Το πειθαρχικό συμβούλιο δε γνωμοδοτεί αλλά αποφασίζει.

Θυμιζει γραφειο ...
|

Θυμιζει γραφειο διοικητη ταγματος ...

Δημητρα Πετρακη
|

Η αξιολόγηση είναι για τους τύπους. Στην ουσία τι προσφέρει; Σήμερα οι εκπαιδευτικοί είναι περισσότερο καταρτισμένοι από τους παλαιότερους και κανείς δεν γεννήθηκε με εμπειρία. Η πείρα επέρχεται συν τω χρόνω. Αν και πολλοί διαθέτουν πολυετή πείρα ως αναπληρωτές. Και επιμορφώνονται συνεχώς με κάθε είδους σεμινάρια. Δεν πρέπει να επιβραβεύουμε αυταρχικές συμπεριφορές που κραδαίνουν την αξιολόγηση σαν φόβητρο σε συναδέλφους τους. Σε όλους τους χώρους δουλειάς υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Ας μην γίνουν ο κανόνας. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι ο συνωστισμός παιδιών σε τάξεις που δεν τα χωρούν, και η μεταφορά τους σε άλλα σχολεία, τα βιβλία που διδάσκονται, η έξαρση των βίαιων συμπεριφορών μαθητών, η επάνοδος των αποβολών και άλλων τιμωρητικών μέσων που στηρίζονται στην καλλιέργεια φόβου ως παιδαγωγικού μέσου εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ψυχολογική παρακολούθηση και στήριξη του μαθητή και της οικογένειας του, ένα κράτος πρόνοιας τέλος πάντων.

Χαβάη 5-0(κανονικά όμως)
|

Καμία δήλωση "από τον ΔΔΕ Πειραιά" έχουμε ή ετοιμάζει κι άλλες παραπομπές?

Νομικός
|

Γνωμοδότηση ήταν. Αν το τραβούσε θα τιθονταν σε αργία.

αλλού καθαιρέθηκαν διευθυντές
|

λάθος κι εκεί;

Φιλόλογος πρώην
|

ΠΡΟΣ > @ Φιλόλογος πρώην | 29 Οκτ 2024 17:25
Μη διαστρέφετε, παρακαλώ, αυτά που γράφω! Πουθενά και ποτέ δε δήλωσα ότι είμαι κατά της αξιολόγησης. Αυτό αποτελεί αυθαίρετο δικό σας συμπέρασμα που πηγάζει από την εμμονική σας υποστήριξη στο εφαρμοζόμενο σύστημα "αξιολόγησης", την οποία φυσικά και δεν αποδέχομαι, γιατί δεν είναι παρά ένα γραφειοκρατικό κατασκεύασμα ένευ εκπαιδευτικού αντικρίσματος και έχει απορριφθεί από τη συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών, η γνώμη των οποίων ποτέ δε ζητήθηκε επί του θέματος και προτιμήθηκε η ρητορική των κακών συνδικαλιστών.
Επίσης ποτέ δεν είπα το φαντασιακό σας αποκύημα: "... όπου εφαρμόστηκε η αξιολόγηση υποβαθμίστηκε η εκπαίδευση...", το οποίο και δεν πιστεύω.
Συμφωνώ βέβαια ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον "κυριότερο παράγοντα μεταξύ των εκπαιδευτικών παραγόντων" (χρησιμοποιώ τα δικά σας λόγια), μόνο που ακριβώς σ' αυτό το σημείο εντοπίζονται όλα τα οξύμωρα και τραγελαφικά που επισημαίνω με έμφαση: Ενώ δηλαδή είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών κι ενώ αντικειμενικά οι νεότεροι εκπαιδευτικοί μας (μόνιμοι ή αναπληρωτές, χωρίς να κάνω τις διακρίσεις που εσείς κάνετε) είναι πολύ πιο καλά καταρτισμένοι γνωστικά και παιδαγωγικά από τους παλαιότερους, η πολιτεία έχει απαξιώσει μεθοδικά το υψηλό τους λειτούργημα και επιμένει να τους κρατάει στα χαμηλότερα στρώματα του δημόσιου τομέα ενοχοποιώντας τους μάλιστα για τις πάσης φύσεως παθογένειες, ακριβώς γιατί τους βλέπει ως το βολικό προπέτασμα της δικής της αδιαφορίας για το δημόσιο σχολείο, η πραγματική βελτίωση του οποίου απαιτεί υψηλό κόστος, το οποίο δεν είναι διατεθειμένη να καταβάλει. Όλα τα υπόλοιπα είναι δόλιες μεθοδεύσεις και απλός λαϊκισμός εν αμαρτίαις.

@ Φιλόλογος πρώην
|

Ασφαλώς και ο εκπαιδευτικός είναι ο κυριότερος παράγοντας μεταξύ των εκπαιδευτικών παραγόντων, όπως είναι τα αναλυτικά προγράμματα και οι υποδομές. Αυτό λέει η διεθνής έρευνα.
Επομένως, όσα γράφεις ως "δικαιολογίες" για την κατάργηση της αξιολόγησης δεν ευσταθούν.
Οπως δεν ευσταθούν και οι ισχυρισμοί ότι όπου εφαρμόστηκε η αξιολόγηση υποβαθμίστηκε η εκπαίδευση. Οι αναφορές άλλων σχολιαστών στην αξιολόγηση της Αγγλίας αποσιωπούν ότι εκεί το σύστημα αξιολόγησης δεν έχει καμιά σχέση με το δικό μας.
Επομένως, προτάσεις για εναλλακτικό σύστημα αξιολόγησης!
Σημαντικότερος παράγοντος από τον εκπαιδευτικό βέβαια είναι ο κοινωνικο-πολιτιστικός, τον οποίο η νομοθεσία τον προβλέπει και τον συνυπολογίζει. Αν σε αυτό τον τομέα οι προβλέψεις υστερούν, αντιπροτάσεις για βελτίωση, αλλά όχι κατάργηση. Δεν μπορεί όλοι οι εκτός να έχουν ευθύνες και καμία οι εντός.
Όντως, οι τωρινοί νέοι εκπαιδευτικοί έχουν ιστορικά περισσότερα πτυχία, αλλά και ως "νεοδιόριστοι" έχουν πολλά έτη εμπειρίας ως αναπληρωτές, δεδομένα που διασφαλίζουν παιδαγωγικότερες διδασκαλίες από ό,τι οι νεοδιόριστοι του μακρινού παρελθόντος. Επομένως, δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση.
Ακόμη, οι επικαλούμενοι τους όντως απαράδεκτους μισθούς δεν πρέπει να το επικαλούνται εν ονόματι της βελτίωσης της ποιότητας στην εκπαίδευση, αλλά εν ονόματι του μόχθου που καταβάλλουν οι σημερινοί εκπαιδευτικοί.
Ας μας αναφέρουν όλοι αυτοί που συνδέουν άμεσα μισθούς με ποιότητα εκπαίδευσης, ποια μικρή Πολιτεία των ΗΠΑ δεκαετίες πριν σχεδόν διπλασίασε τους μισθούς και τι αποτελέσματα είχε αυτό στην αναμενόμενη ποιότητα.

Νικ
|

Κατηγορήθηκε , αθωώθηκε. Μία αγωγή από την κατηγορούμενη για ψυχική οδύνη.

@ selemoua
|

Με το σχόλιο/άποψη σου είναι σαν να μας καλείς να σβήσουμε από τη μνήμη μας ότι από "αξιόλογημένους" - εκλεγμενους θρηνούμε 57 θύματα στα Τέμπη, θύματα της επάρκειας τους και της αριστείας τους.

Ελπίδα
|

Εφόσον αθωώνονται παμψηφεί εκπαιδευτικοί που παρεμποδίζουν την αξιολόγηση συναδέλφου, τότε είναι δυνατόν να τιμωρούνται κάποιοι άλλοι επειδή απεργούν??

ΠΕ84 ΑΣΕΤΕΜ
|

Οι στόχοι της αξιολόγησης, εξυπηρετούν το πολιτικό σύστημα που την κάνει. Αντιλαμβάνεται κι ο τελευταίος γιατί επιχειρείται να γίνει... Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ΠΑΙΔΕΊΑ.

Μάχιμος Καθηγητής
|

Άλλο πράγμα η αθώωση και άλλο η γνωμοδότηση του συμβουλίου για να μην μπει σε δυνητική αργία ο συνάδελφος. Δεν έγινε εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξιολόγηση
|

σαν το ψευτο-ραγού.Έχει χαρακτηριστικά αξιολόγησης αλλά ουσιαστικά δεν είναι αξιολόγηση. ικανοποίηση των κέντρων που τη θέλουν είναι. να λέμε την αλήθεια.

Εκπαιδευτικός
|

Η αξιολόγηση είναι μια απάτη και έχει αποδειχθεί σε όλες τις χώρες που εφαρμόστηκε. Το πρόβλημα στην εκπαίδευση είναι κυρίως η υποχρηματοδότηση και η αντίληψη περί αγοράς που έχει παρεισφρήσει τα τελευταία χρόνια στα εκπαιδευτικά συστήματα. Παντού κυβερνούν νεοφιλελεύθεροι και παντού έχουν πρόβλημα με τα σχολεία....η γελοιότητα περί "αρίστων" καταρρέει καθημερινά σε κάθε τομέα της κοινωνίας.

selemoua
|

@υπάρχουν ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί? (προσθήκη)
Οι Υπουργοί κατ' επέκταση οι βουλευτές αξιολογήθηκαν μέσω των εκλογών και εκλέχθηκαν, όλου αυτοί που διδάσκουν και προέρχονται από την επετηρίδα που αξιολογήθηκαν; με ποιό κριτήριο; με την ημερομηνία γέννησής τους, συνεπώς με την ημερομηνία αποφοίτησης τους;
Καλά κρασιά εν έτη 2024!!!

daskala
|

Σιγουρα υπάρχουν ακαταλληλοι εκπκοι, όπως υπάρχουν ακαταλληλοι δντες και υπουργοί κλπ
Αλλα η αξιολογηση με τον τροπο που γινεται, δεν εξυπηρετει σε τιποτε, ή μαλλον εξυπηρετει: Να φερει την διχονοια στους συλλογους Διδασκόντων καθως και την διασπορα του φοβου.
Δεν καλλιεργει την άμιλλα, ουτε την φιλομάθεια. Απλα φοβιζει.
Οι συνδικαλιστες σταματησαν να μιλουν και φαίνεται ότι τοσα χρονια τους ψηφιζαμε χωρις λογο,... για ενα αδειο πουκαμισο...
Απροετοιμαστος ουσιαστικα ο κλαδος , γραφει, γραφει, γραφει... τα παιδια με εντονη ταση στην παραβατικοτητα, οι οικογενειες υπο διάλυση κι εσεις λετε για τους ...δείκτες ..κουραγιο, ειναι απο τις φορες που θα ηθελα να ζω σε άλλο κρατος, δεν μπορει, καπου θα ειναι καλυτερα..

Φιλόλογος πρώην
|

ΠΡΟΣ > @ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. | 29 Οκτ 2024 09:37
Αυτό είναι ένα ρητορικό, άρα ανούσιο, "ερώτημα" που προφανώς δεν θα περνούσε καν απ' το μυαλό κανενός, αν η πολιτεία δε φρόντιζε μεθοδικά και δόλια να στοχοποιήσει τον εκπαιδευτικό ως τον κύριο (ή μήπως και αποκλειστικό;) υπεύθυνο για όλες τις εκπαιδευτικές παθογένειες, προκειμένου να αποσείσει από πάνω της τις τρομαχτικές δικές της ευθύνες και ανεπάρκειες στη διαχείριση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και να καμουφλάρει την απροθυμία της να διαθέσει τα υψηλά κονδύλια που απαιτεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Όσο κι αν αρέσει λοιπόν σε πολλούς αυτή η άγευστη πλέον καραμέλα για τον κακό και ανεπαρκή εκπαιδευτικό που είναι εθνική ανάγκη να ...αξιολογηθεί άμεσα, καιρός είναι όλοι όσοι τριγύρω εθελοτυφλείτε και δεν μπορείτε να έχετε τη σωστή θέα του δάσους, γιατί κολλήσατε τα πρόσωπα πάνω στον κορμό του πρώτου δέντρου, να αρχίσετε να θέτετε τα πραγματικά ερωτήματα κι όχι τέτοια ψευδοερωτήματα. Ιδού μερικά: Τι είδους σχολικά κτίρια στεγάζουν τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών, τι είδους αναλυτικά προγράμματα σπουδών εφαρμόζονται, τι είδους τεχνολογικό εξοπλισμό διαθέτουν τα σχολεία μας, πόσο επιμορφώνονται οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, πόση υποστήριξη έχει ένας διευθυντής από διοικητικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό (όπως προβλέπεται από το νόμο 1566 του 1985!!!), πώς αμείβονται οι Έλληνες εκπαιδευτικοί όχι μόνο συγκριτικά με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, αλλά ακόμη και συγκριτικά με τον υπόλοιπο ελληνικό δημόσιο τομέα; Επειδή η απάντηση σε όλα αυτά τα καίρια ερωτήματα είναι αρνητική, κάντε αμέσως μετά το προφανές ερώτημα: Ποιος έχει την ευθύνη για όλα αυτά; Οι εκπαιδευτικοί ή η πολιτεία;
Και δίπλα σ' αυτά τα σοβαρότατα ερωτήματα συνυπολογίστε και μερικά αντικειμενικά δεδομένα, όπως ότι οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί μας υπερτερούν κατά πολύ των παλαιότερων σε γνωστική επάρκεια (οι περισσότεροι διαθέτουν πλέον μεταπτυχιακούς τίτλους, ακόμη και διδακτορικά και πιστοποιήσεις τεχνογνωσίας και γλωσσομάθειας), ενώ είναι χαώδης η απόστασή τους από τις παλιές εκείνες συμπεριφορές αυταρχισμού και διακρίσεων που όλοι μας ζήσαμε κάποτε στα ελληνικά σχολεία!
Είναι απλή λοιπόν η απάντηση στο ψευδοερώτημά σας: Φυσικά και πρέπει να εντοπίζονται οι ανεπαρκείς και να διορθώνονται οι αδυναμίες τους (πράγμα που μπορεί εύκολα να γίνει με απλές εσωτερικές διαδικασίες), αλλά αυτό πια είναι μια ασήμαντη παρωνυχίδα μπροστά στο τερατώδες οξύμωρο, δηλαδή να έχουμε κατά τεκμήριο πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό προσωπικό από το παρελθόν, αλλά χειρότερες υποδομές και ανύπαρκτη υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου από την πολιτεία! Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάθε σοβαρός άνθρωπος, ένα καλό προϊόν πεταμένο στα σκουπίδια χάνει τις όποιες ευεργετικές του ιδιότητες και κινδυνεύει να γίνει και το ίδιο σκουπίδι!
Μη συνεχίζετε λοιπόν να ακυρώνετε έτσι επιπόλαια αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο που αποτελούν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, προκειμένου να επιβραβεύετε μιαν αδιάφορη πολιτεία που φέρει το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για τα στραβά κι ανάποδα που ζούμε...

Φίλη
|

ΜΑΚ
"Η αξιολόγηση
Έγινε στο σύνολο των σχολείων και των εκπαιδευτικών."
Λες

υπάρχουν ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί? (προσθήκη)
|

υπάρχουν ακατάλληλοι και ανικανοι υπουργοί (με τα συνεργεία τους) που παίρνουν τσάμπα λεφτά για τη βελτιωση της εκπαίδευσης στην ελλάδα, ενώ είναι αξιολογημένοι ως ικανοί να κάνουν κάτι στο χαρτοφυλάκειο με παχυλά μιστά και σιγουριά ότι οι κατάλληλοι πιάνουν αξιοκρατικά τέτοιες θέσεις ; οεο; αν δεν υπάρχουν , όλα καλά, είναι όλα λυμένα τα προβλήματα. είναι;

Μήτσος
|

Το σκεπτικό:
ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΔΑΔΙ και η καρδιά του πατέρα. Ένας πατροπαράδοτος ελληνικός συνδυασμός…

Ενδιαφέρον
|

έχει να μάθουμε το σκεπτικό της απόφασης....

Ετεοκρής
|

Τελικά, ο στρατηγός δεν είναι αυστηρός. Είναι κι αυτός πατέρας…

Άσπρη Κιμωλία
|

- Η καρδιά του δασκάλου!…
- Τι έπαθε;
- Εε, δε μπορεί…

Μήτσος
|

@ Γιάννης
Τα είπες όλα σε δυο σειρές.

@ Η αξιολόγηση είναι γεγονός. Έγινε στο σύνολο των σχολείων
|

σώωωωωωωωπα
και τι μάθαμε; τι απέδωσε; τι μέτρα πήρε το υπαιθα; τι άλλαξε στις απαραδεκτα μπαχαλικές πρακτικές του ;
αργά μαζί με μένα : Μ Π Α Ρ Ο Υ Φ Ε Σ Τ Ι Π Ο Τ Α Σ Α Ν Ο Μ Π Λ Ε Ξ Η Ρ Ο & Τ Ο Ν Ε Ρ Ο Ν Ε Ρ Α Κ Ι

@ΓΙΑΝΝΗΣ Ν.
|

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι - πέραν των ζητημάτων της αξιολόγησης -τελικά υπάρχουν ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί? Τι λέτε επί αυτού?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ